Alles over vakanties op én met de fiets

Fietsen rond het meer van Annecy

fiedoo
Forum-lid HC
Berichten: 4844
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:14

fiedoo 28 jun 2017 13:00

Hierbij het programma van onze "vijfdaagse" van verleden jaar met vertrek vanuit St-Jorioz en 1 verplaatsing naar de col de la madeleine. Ik denk dat dit ver het mooiste is dat je er met een rit-duurbeperking kunt fietsen, enkel een tochtje rond het meer ontbreekt nog.

Vrijdag, 27 kms 250 hm

http://www.routeyou.com/nl/route/view/4 ... ecy-27-kms
We kunnen dus wschlk al wat “inrijden” en wat klimgevoel opdoen bij een niet te zware en korte beklimming vanaf het hotel en we rijden vervolgens langs het fietspad rechtstreeks tot in Annecy om de sfeer van het mooie stadje al wat op te snuiven.

----------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 81 kms/ 1485 hm.
landschappelijk wschlk mooiste rit in het achterland van Annecy . Nog niet het grote klimwerk maar wel voldoende klimwerk om ( min of meer  ) klaar te zijn voor het “echte” werk van de volgende dagen.
http://www.routeyou.com/nl/route/view/4 ... binnenland
Voor de liefhebbers is er mogelijkheid om, vooraleer de afdaling naar het hotel aan te vatten, links vanaf de top van de col de leschaux de beklimming van de “semnoz” te rijden ( heen 13 kms a 5,8% gemidd. – terug zelfde weg 13 kms terug)

Bedoeling is van deze rit in een gematigd tempo te rijden ( vrij tempo bergop) zodanig dat we ’s anderendaags over “goede benen” beschikken om onze eerste “echte” col (Arpettaz) op te rijden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag: 85 kms /1175 hm:
Langs het vlakke fietspad langs het meer naar de col de l’arpettaz. en zelfde weg terug.
Zeer mooie maar vrij zware beklimming met steile stukken tot 9%. ( 16 kms a 7% gemiddeld.) of we doen de andere iets minder zware zijde (21 kms – 5,50% gemidd.) maar keren dan dezelfde weg terug wegens slechte staat van het wegdek langs zware zijde.
Na terugrit kunnen we iets gaan drinken aan de taverne aan het meer.

http://www.routeyou.com/nl-fr/route/vie ... -arpetttaz

------------------------------------------
Maandag: 81 kms/ 1904 hm
http://www.routeyou.com/nl/route/view/4 ... laz-semnoz
Koninginnerit. De twee cols rond het meer. Met halfweg de rit stop in Annecy.
Beklimming van de op sommige ogenblikken wel heel steile Forclaz ( gemidd 8% , max tot 15%).
Vervolgens stop in Annecy om in de namiddag de beklimming van de col du Semnoz ( 17 kms lang, 7% gemidd.)
Deze col werd twee jaar terug opgenomen in de laatste bergrit in de tour waar Contador, Froome en Quintana nog een fel duel uitvochten om de gele trui en Contador zijn 2°plek nog verspeelde aan Quintana). Na de top steeds dalend tot aan hotel.

------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 50 kms /1500hm
We rijden per auto (met verplaatsing per auto van 2 x 50 kms) naar de klassieker “col de la madeleine” (noordkant) lengte 24 kms/ 1500hm / 6,50% gemiddeld. Niet de zwaarste kant maar wel de mooiste.
http://www.routeyou.com/nl/route/view/4 ... -madeleine

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
klimmen deed ik altijd graag maar op heden veel te traag :D

henkv
Forum-lid
Berichten: 1384
Lid geworden op: 27 dec 2006 19:15
Locatie: Annecy (FR)
Contact

henkv 30 jun 2017 15:02

Ik kom net terug van een rondje en zag dat de val d'Arly weer eens op slot is. Dat is de weg van Ugine naar Flumet (als je de Aravis op wilt ). Dat duurt tot 13 juli. Je kunt de wegwerkzaamheden in de omgeving zien via http://www.valdarly-montblanc.com/fr/hi ... info-route.

Ik heb het al eens eerder aangegeven in dit topic maar hier nog een keer: als alternatief heb je de deviation via Hery ( alle autoverkeer rijdt zo ) Dat is de linker kant van de val d'Arly. Ik raad je dit af en raad je aan de rechterkant te nemen. Voordat je de kloof inrijdt ga je rechtsaf richting Col de la Forclaz de Queige en vervolgens volg je de bordjes Cohenoz / Crest Volant / Flumet. 1000 keer mooier dan die andere kant en verkeer kom je waarschijnlijk tot Crest Volant niet tegen. Op het gps kaartje van https://www.bikeplanner.com/nl/blog/HenkV/b238900 kun je precies zien hoe die weg loopt.
Mijn trainingen op bikeplanner.com

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 5276
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 30 jun 2017 22:08

Bedankt Henkv voor de laatste route - die willen we zeker eens gaan doen. Dan wel na de Aravis via de Croix Fry retour naar le Camping want die weg is zo veel mooier dan via Thones en de D909 rond het meer. Benen voelen nu goed dus klinkt het makkelijk ;)

Vorig jaar als eens de Col de l a Forclaz de Queige gedaan om daarna via Quige en Albertville en de Col de Tamieé terug te gaan. Ook vorig jaar Le Saisies gedaan vanuit Villard-sur-Doron - prachtige klim om vanuit Albertville te rijden.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :lol:

thijsreinen
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 sep 2011 20:50

thijsreinen 25 jul 2017 23:54

Hallo kenners omgeving Annecy.
FF voorstellen. Thijs en ik vertegenwoordig een groep enthousiaste fietsers van een man of 12 die om het jaar een week op fietsvakantie gaan. Na Alpe d'Huez in 2009, Dolomieten 2011, Toscane 2013 (tijdens WK) en Mont Ventoux in 2015 is onze keuze nu gevallen op Annecy en omgeving. Doel is elke dag een tocht van ± 80-100 km te maken met voldoende uitdaging maar ook voor de hele groep te doen. Aangezien de niveau verschillen naarmate de leeftijd vordert steeds groter worden fietsen we ook wel eens in 2 groepen.
We hebben een huis gehuurd van 9 tot 16 september vlak bij Doussard.
Aangezien ik altijd de routes verzorg heb ik me de afgelopen weken flink verdiept in deze omgeving (zelf nog nooit geweest) en daarbij ook veelvuldig van dit topic gebruik gemaakt en dan vooral van de mening van HENKV die de omgeving erg goed kent.
Ik heb nu 6 routes gemaakt die ik graag aan jullie wil voorleggen. Uitgangspunten waren dus, lengte ± 90-100km max, uitdagend, maar niet te gek, zoveel mogelijk rondjes en zo weinig mogelijk dezelfde stukken in de routes, al komt het fietspad richting Ugine wel erg vaak terug. Daarnaast willen we het sociale aspect ook niet uit het oog verliezen, een lekkere lunch ergens op de helft of iets erover hoort ook bij onze fietsbeleving en ook een leuk terrasje op de route voor een bak koffie slaan we zeker niet af.

Route-1: 01_Col Des Aravis_Col de la Croix Fry_Col Du Marais_97km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... bewerk.php
Over het fietspad naar Ugine, D-109/D-1212 naar Flumet, D-909 naar Col Des Aravis, La Praise, D-16 naar Col de la Croix Fry, Thones, D-12 via Col du Marais,
terug naar huis. Lunch heb ik gepland of top Col Des Arvavis of in La Praise.

Route-2: 02_col de l'arpetttaz+Epine_91km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... bewerk.php
Wederom over het fietspad riching Ugine, Col de L'arpettaz, afdalen via D-109 terug naar Ugine, terug naar Marlens, D-162 naar Col de L'Epine tot Serraval, terug via D-12 terug naar huis.
Lunch in Ugine. Hier de vraag of deze kant van de Arpettaz te beklimmen is? Hoe is het wegdek op het moment?

Route-3: 03_1_Col de la Forclaz_Bisanne_102km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... ewerk.php#
Weer over het fietspad naar Ugine, D-67 via Col de la Forclax en D-925 naar Villard sur Doron. Daar de D-123 Bisanne 1500 en door naar Les Saisies. Dan via D-71A naar Crest-Voland en dan afdalen via D-71 via Cohennoz weer naar Ugine en weer over fietspad terug naar huis. Lunch ergens in Les Saisies.
Hier de vraag of het beter is af te dalen via de bredere weg, D-1212.

Route-4: 04_Col du Marais_Col de la Croix Fry_Col de la Forclaz_94km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... bewerk.php
Fietspad richting Faverges, D-12 naar Col du Marais, via Thones naar Col de la Croix Fry, door naar La Praise, via D-909 naar Saint-Jean-de-Sixt, afdalen via D-909 naar Thones, via D-909 en D-169 en Col de Buffy, via D-42 en Col de la Forclaz weer terug naar het fietspad en naar huis. Lunch in Thones.

Route-5: 05_Col de Leschaux_Crêt de Châtillon_ Col de la Forclaz_90km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... bewerk.php
Vanaf huis eerst richting Annecy, In Saint-Jorioz via D-108 en D-10 naar Col de Leschaux en dan door naar Cret de Chatillon/Semnoz. Afdalen naar Annecy. Dan weer via Col de la Froclaz terug naar huis. lunch in Annecy.
Hier twijfel ik nogal of dit rondje tegen de klok in of met de klok mee te fietsen. Als ik het goed begrepen heb is de klim via de D108/D10 naar Semnoz qua beleving veel mooier als de lange zware kant via Annecy? Veel bossen en weinig uitzicht?

Route-6: 06_Col de la Forclaz_Col du Vorger_Col de Tamié_87km
http://www.gpscoordinaten.nl/toon-route ... bewerk.php
Weer fietspad naar Ugine, Col de la Forclaz. Dan via D-925, klein hupje via C-2, Césarches en D-116 naar de hoofdweg. Via D-63A naar Col du Vorger en terug naar Albertville. Daarna via de D-64 en D-104 naar de Col de Tamie. Afdalen en terug naar huis.

Graag jullie mening over deze routes, Wat kan beter of moet anders. Missen we nog iets? Beter andersom rijden etc. Hoor het graag.

MvG Thijs

thijsreinen
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 sep 2011 20:50

thijsreinen 26 jul 2017 00:02

Sorry. links werken niet. Tenminste bij mij niet. Kijken of ik dat nog op kan lossen.

Gr thijs

thijsreinen
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 sep 2011 20:50

thijsreinen 26 jul 2017 00:07

Alleen de laatste route wordt in alle gevallen getoond.

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 5276
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 26 jul 2017 10:11

Ik denk allemaal leuke routes , maar ik kan ze niet zien. Alleen de Cret de Chatillon ofwel Semnoz is mooier/zwaarder om te klimmen vanaf de Annecy kant. Via de Lechaux is ook niet geheel onaardig - en met 25 kilometer lang ( incl. Lechaux ) maar niet zo uitdagend. Route 4 met de Croix Fry en de Forclaz is pittig, zeker met de laatste 3 km van de Forclaz na zo'n lange rit.
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :lol:

hopjes
Forum-lid
Berichten: 569
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 26 jul 2017 14:01

Ik zou route 4 de forclaz eruit laten en langs meer terug fietsen, temeer je in route 5 die forclaz weer vanaf dezelfde kant erin hebt zitten.

En mis je nu niet het hele gebied richting aix les bains , bv (gekopieerd uit bovenstaande reactie van fiedoo) ;

Zaterdag 81 kms/ 1485 hm.
landschappelijk wschlk mooiste rit in het achterland van Annecy . Nog niet het grote klimwerk maar wel voldoende klimwerk om ( min of meer  ) klaar te zijn voor het “echte” werk van de volgende dagen.
http://www.routeyou.com/nl/route/view/4 ... binnenland

Die kun je eventueel combineren om via gruffy de semnoz vanaf de kant van Annecy te doen.

thijsreinen
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 sep 2011 20:50

thijsreinen 26 jul 2017 20:15


henkv
Forum-lid
Berichten: 1384
Lid geworden op: 27 dec 2006 19:15
Locatie: Annecy (FR)
Contact

henkv 27 jul 2017 13:56

als ik effe mag Thijs:

rit 1 zou ik de d71 / d71c via Cohenoz nemen, die andere is véél drukker en minder mooi.
rit 3 niet afdalen via Cohenoz, is om af te dalen een martel-weg, neem die weg van rit 1 (Hery)
rit 4 thones bluffy vervangen door de d216 (dingy) en dan links-rechts via de route de Barbachon naar Bluffy rijden

Algemeen;

Het is goed te rijden maar als dit als "de 6 haantjes routes" wordt gereden dan kukelen de haantjes na 2 dagen al flink lager of zal er redelijk wat wachttijd ontstaan op de rest van de groep. Het zijn allemaal ritten van 4 à 5 uur.
Mijn trainingen op bikeplanner.com

thijsreinen
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 sep 2011 20:50

thijsreinen 28 jul 2017 21:28

Hallo Henkv en anderen,

Bedankt voor jullie feedback.. Henk het is inderdaad vrij ambitieus en gaat van het meest gunstige scenario uit, 6 dagen goed weer, iedereen goesting genoeg etc. In de praktijk is er altijd wel een dag dat het slecht weer is, er een paar geen zin hebben in een hele dag fietsen enz. Daarom heb ik genoeg kortere minder zware routes achter de hand en laptop gaat mee met alle software erop dus aanpassen is zo gedaan.

Ik heb jullie aanbevelingen ter harte genomen en tot de volgende aanpassingen gekomen. De meeste routes worden wel iets langer Henk door je aanbevelingen :P

Route-1
https://www.routeyou.com/nl-fr/route/vi ... rais-104km
Nu klimmen over de D-71 naar Flumet ipv D-109. (Op streetview lijkt ie niet zo breed en druk de D-109, doorgaand verkeer zal toch over D-1212 gaan?, maar jij bent ervaringsdeskundige dus opvolgen de aanbeveling dus.) Route wordt wel km of 7 langer nu..

Route-2 met de col de l'arpetttaz blijft zoals ie is. Vanaf de zuid-west kant goed te doen de klim qua wegdek?

Route-3
https://www.routeyou.com/nl-fr/route/vi ... anne-105km
Hier de afdaling via de D-71 vervangen door de D-109. Via D-1212 niet doen? Lekkere brede weg, maar te druk zeker? Ook deze route km of 5 langer nu.

Route-4
https://www.routeyou.com/nl-fr/route/vi ... rclaz-97km
Stukje vanaf Thones richting Forclaz vervangen door aanbeveling Henk. Ook deze een paar km langer nu.

Route-5
https://www.routeyou.com/nl-fr/route/vi ... ux-lo-90km
Deze route niks aan veranderd alleen opgedraaid. Dan hebben we ook de zuid-kant van de Forclaz te pakken en de Semnoz vanaf Annecy. Lange zware klim maar, landschap technisch niet zo mooi, veel door bossen, heb ik het idee, maar misschien vergis ik me hierin. De lunch in Annecy vervalt dan, te vroeg, en hopelijk kunnen we op top Semnoz terecht.

Route-6 blijft zoals ie is.

Route-7
https://www.routeyou.com/nl-fr/route/vi ... neer-76-km
Deze route heb ik erbij gemaakt naar aanleiding van bericht Hopjes. Col de Leschaux op en neer en nog wat km's in het achterland. Een lunch plek kan misschien een probleem worden op deze route, maar er is wel wat te vinden. Nu nog tijdens de openingstijden er arriveren??

Ik zit er sterk over te denken om route 3, via de Bisanne, te vervangen door route-7. Dan zitten er geen dubbele beklimmingen meer in de routes, 2 x 20 km fietspad op en neer naar Ugine is ook niet zo aantrekkelijk en hebben we ook een wat minder zware/lange route in ons programma..

Graag jullie mening.

Gr Thijs

feddesman
Forum-lid
Berichten: 993
Lid geworden op: 25 mei 2011 10:56

feddesman 29 jul 2017 08:04

Ik zit sinds gister bij annecy .Morgen 1 e ritje (Rondje Col de l'Arpettaz,)vroeg in de ochtend aangezien het hier heerlijk warm blijft voorlopig.
Specialized Diverge Axs

Plaats reactie