Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge 520

mtb-trek
Forum-lid
Berichten: 113
Lid geworden op: 26 jul 2010 15:47

mtb-trek 07 mar 2016 11:37

Gally1 schreef: Ik had exact hetzelfde probleem. Opgelost door een mailtje te sturen naar Strava. Zij hebben de 90 dagen handmatig opgevoerd.
Kreeg ze zelfs zover dat ze het geprogrammeerd hebben op 1 maart omdat ik aangaf in de wintermaanden niet zoveel belang te hebben bij een premiumabonnement :D
Thanx voor de tip. Ondanks dat blijf ik het toch vreemd vinden dat het niet vanzelf werkt.
Cube Agree GTC SL - 2014
Canyon Grand Canyon AL SLX 8.0 - 2018

mtb-trek
Forum-lid
Berichten: 113
Lid geworden op: 26 jul 2010 15:47

mtb-trek 09 mar 2016 13:19

Gally1 schreef:Ik had exact hetzelfde probleem. Opgelost door een mailtje te sturen naar Strava. Zij hebben de 90 dagen handmatig opgevoerd.
Kreeg ze zelfs zover dat ze het geprogrammeerd hebben op 1 maart omdat ik aangaf in de wintermaanden niet zoveel belang te hebben bij een premiumabonnement :D
Gisterochtend heb ik een email naar Strava gestuurd en eind van de dag had ik reactie terug. Ze hebben het handmatig omgezet naar een 90 dagen premiumaccount. Nogmaals dank voor de tip! :winkthumb: :winkthumb:
Cube Agree GTC SL - 2014
Canyon Grand Canyon AL SLX 8.0 - 2018

matthiav
Forum-lid
Berichten: 605
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 14 mar 2016 15:07

53x11 schreef: 1. kunnen in principe alle ("unlockable" gemaakte) kaarten erop, of alleen die kaarten die je via die garmin site kunt downloaden?
2. wat is het verschil tussen openfietsmap en openfietsmap light?
3. is er ergens een goede tutorial te vinden om kaarten te wisselen via je mobiele telefoon? Of is dat gewoon een kwestie van de juiste kabel en copy-paste (via een app? Welke dan?)

Dank vast! ;)
1) Volgens mij moet de kaart gewoon een img. file zijn. garmin.openstreetmap.nl is gewoon een heel eenvoudige site die toelaat een img file te downloaden van een specifieke kaartregio die onder de 100 MB blijft. Ik vermoed dat er wel software programma's zijn om bv van een aangekochte Garmin map het gewenste stuk 'uit te knippen', maar dit lijkt me redelijk omslachtig. Ik heb jarenlang de officiele Garmin topo en city navigator kaarten gebruikt en door aankoop van een Edge 520 ben ik overgeschakeld naar openstreetmaps. Qua kwaliteit zijn deze zeker niet minder vind ik

3). Het veranderen van je kaart is idd gewoon copy paste via verkenner
http://www.dcrainmaker.com/2013/05/down ... structions

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24328
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 14 mar 2016 16:34

2 dan ook nog maar beantwoorden. De 'Light' heeft geen hoogte informatie en er staat minder bebouwing ingetekend. Ik weet niet precies hoeveel het scheelt, maar voor op een '520' zou dat denk ik mijn eerste keus zijn.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25882
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 14 mar 2016 16:39

Qua straten is de Light precies hetzelfde. Het zijn echt alleen de gebouwen enz. die anders zijn. Die heb je doorgaans niet nodig. Ik heb een 1000 en gebruik altijd de Light versie.

jwpsv
Forum-lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 15 nov 2008 22:02

jwpsv 14 mar 2016 17:31

Dag Edge 520 bezitters, ik heb een vraag over het kaartscherm van de 520. Het is net als bij de 800 mogelijk om datavelden te tonen. Op de 800 zijn dit helaas maximaal 2 velden. Is het mogelijk dit aantal te verhogen naar 3 of 4 velden? Volgens mij zou dit prima moeten passen, zeker als je de route aanwijzigingen (bovenste deel van het kaartscherm) niet weergeeft.

Gebruikersavatar
opafiets
Forum-lid
Berichten: 627
Lid geworden op: 13 aug 2008 00:14

Gebruikersavatar opafiets 14 mar 2016 18:53

Nee, kan niet.
De keuze is nul of twee
.................

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 8616
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 14 mar 2016 20:12

amclassic-fan schreef:2 dan ook nog maar beantwoorden. De 'Light' heeft geen hoogte informatie en er staat minder bebouwing ingetekend. Ik weet niet precies hoeveel het scheelt, maar voor op een '520' zou dat denk ik mijn eerste keus zijn.
Dank allen! Als je een course maakt mbv een kaart die wel hoogteinfo heeft, krijg je dan wel hoogteinfo tijdens je rit, of moet je dan een kaart op je device hebben die deze info (ook) heeft?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé
baanfiets kopen?

scheurneus
Forum-lid
Berichten: 394
Lid geworden op: 29 sep 2012 10:48
Locatie: Amsterdam, Leusden en Internet
Contact

scheurneus 14 mar 2016 20:53

als de course een track was, dan blijft de hoogte erin, als het een route was niet.
Marco :)

Ruud_G
Forum-lid
Berichten: 86
Lid geworden op: 02 jan 2012 07:32

Ruud_G 19 mar 2016 21:16

Afgelopen week de update gedaan naar de edge 520 5.2 software zodat ook garmin connect apps erop te zetten zijn. Resultaat:om de 30 seconden heb ik nu data dropouts (in hartslag, vermogen, cadans..) Great. Niet in 1 rit. Nee in alle 3 ritten die ik er tot nu toe mee gemaakt heb.

Iemand die ook deze problemen plots ondervind? / mogelijk een oplossing heeft?

Enfin. Twee keer nadenken voordat je upgrade naar 5.2

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 5229
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 20 mar 2016 11:53

De problemen herken ik niet na de update - wel is het haast onmogelijk te pairen met met telefoon via bluetooth ?? Hoe dit komt weet ik nog niet. Ook de apps die te downloaden zijn werken niet - kan geen verbinding maken met de servers nadat ik toestemming gegeven heb voor mijn fitness profiel.

Wie is het al wel gelukt apps te downloaden ?
Life is too short for not riding tubulars..euhhh tubeless :lol:

Gebruikersavatar
opafiets
Forum-lid
Berichten: 627
Lid geworden op: 13 aug 2008 00:14

Gebruikersavatar opafiets 20 mar 2016 14:04

Ja, heb een app erop om hartslag te zien met een analoge wijzer.
Werkt prima.
.................

Plaats reactie