Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Sigma Rox 10 GPS

Gebruikersavatar
richard-w
Forum-lid
Berichten: 608
Lid geworden op: 16 aug 2007 21:29

Gebruikersavatar richard-w 09 aug 2015 14:14

Le Grimpeur schreef:Naar ik aan mag nemen, heb je je maximale hartslag al ingesteld onder Apparaatinstellingen bij Gebruiker. In datzelfde scherm kun je ook de Hartslag doelzone instellen. Let op! Alleen de doelzones Fitness en Vetverbranding worden automatisch op basis van de maximale hartslag berekend. Bij de doelzone Individueel bepaal je de hartslagwaarden zelf. Ik werk zelf (nog) niet met die doelzones en heb alleen mijn maximale hartslag empirisch vastgesteld en ingevoerd. Ik hoop dat dit is wat je bedoelt, anders heb ik je vraag waarschijnlijk verkeerd begrepen ;).
Als ik mijn maximale hartslag (197bpm) invoer en de procenten invul. En dit daarna omreken, kom ik op andere hartslag waardes uit dan die in de gekleurde vakjes staan. De gekleurde vakjes hebben zegmaar andere intensiteitszones dan ik heb ingevuld.

Gebruikersavatar
eherle
Forum-lid
Berichten: 57
Lid geworden op: 05 aug 2006 01:28
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar eherle 09 aug 2015 15:10

Le Grimpeur schreef:De Data Center 3 database staat bij mij nog steeds in een aparte map. Deze map heb ik zojuist zowel met de oude Data Center 3.3 als ook met de nieuwe Data Center 4.0.8 kunnen openen. Alleen is het wel zo, dat als ik de DC 3.3. database met DC 4.0.8 open, het systeem automatisch de gegevens uit de DC 4 database ophaalt (waar al mijn ritten in staan, dus ook die uit de DC 3 periode).

Maar..., kun je niet een of meer stappen terug gaan en de vorige versie(s) van DC 4 eerst installeren, je oude DC 3 database (laten) converteren en dan als laatste stap DC 4.0.8 installeren? De voorgaande DC 4 versies zijn in de Sigma shop nog steeds te downloaden.
En mocht je problemen houden, dan kun je e.e.a. natuurlijk ook nog even aan Sigma voorleggen.
Bedankt voor de tip! Het is me gelukt om de actuele 3.3 database opnieuw te converteren naar 4.0.8, zodat ik nu weer helemaal bij ben in de nieuwste versie. Was een kwestie van de 4.0 database hernoemen (van "DataCenter_4.db" naar "DataCenter_4.db.old" in de map C:\Users\erik2\AppData\Roaming\DataCenter.4.Desktop\Local Store). Hierdoor dacht 4.0.8 dat er nog geen database was en stelde voor om de 3.3 database met mijn actuele gegevens te converteren. Hetgeen geschiedde.

Ik kan nu dus verder met de nieuwste versie en mijn complete historie.

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 30 aug 2015 12:02

Ik zie in datacenter dat er een nieuwe firmware is voor de rox 10.0. Ik kan echter nergens vinden wat er gewijzigd is met deze nieuwste versie. Heeft iemand 'm al geïnstalleerd en zo ja wat is er veranderd? Hij doet het nu goed dus ik wil niet zomaar een update draaien.
Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
richard-w
Forum-lid
Berichten: 608
Lid geworden op: 16 aug 2007 21:29

Gebruikersavatar richard-w 30 aug 2015 12:04

Fietser_1971 schreef:Ik zie in datacenter dat er een nieuwe firmware is voor de rox 10.0. Ik kan echter nergens vinden wat er gewijzigd is met deze nieuwste versie. Heeft iemand 'm al geïnstalleerd en zo ja wat is er veranderd? Hij doet het nu goed dus ik wil niet zomaar een update draaien.
Alvast bedankt!
Heb gisteren de nieuwste geinstalleerd. Installeer altijd de laatste. Maar heb nog niet kunnen vinden wat er is veranderd.

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 30 aug 2015 13:14

richard-w schreef: Heb gisteren de nieuwste geinstalleerd. Installeer altijd de laatste. Maar heb nog niet kunnen vinden wat er is veranderd.
Oké bedankt! Ik laat 'm nog even aan me voorbij gaan.

Gebruikersavatar
Sweety2008
Forum-lid
Berichten: 3098
Lid geworden op: 26 sep 2014 23:11

Gebruikersavatar Sweety2008 30 aug 2015 18:28

Ik heb dan geen Sigma Rox maar wel een Sigma BC 5.12 als ik daar een keer een nieuwe batterij in moet doen zijn dan al mijn gegevens foetsie?
Deze Sigma kun je niet aansluiten op de computer.
Ghost Nivolet 6LC

Gebruikersavatar
bigfloor
Forum-lid
Berichten: 1002
Lid geworden op: 14 apr 2008 19:16
Locatie: Hengelo

Gebruikersavatar bigfloor 30 aug 2015 22:42

Nieuwe firmware lost problemen op met de snelheid/afstandsregistratie. Signalen van sensoren werden niet goed verwerkt waardoor de Rox 10 een paar procent te weinig aangaf. (Onze oosterburen bij rennradnews.de hebben contact hierover gehad met de Sigma helpdesk). En idd waardeloos dat ze geen 'release notes' bij de firmware upgrades doen
Canyon Aeroad in 2XL: 2021 CF SLX, Ultimate in 3XL: CF SL 2018 EL & AL SLX (Tacx NEO)

bever
Forum-lid
Berichten: 1901
Lid geworden op: 19 aug 2009 01:06
Locatie: Agga

bever 30 aug 2015 22:57

Sweety2008 schreef:Ik heb dan geen Sigma Rox maar wel een Sigma BC 5.12 als ik daar een keer een nieuwe batterij in moet doen zijn dan al mijn gegevens foetsie?
Deze Sigma kun je niet aansluiten op de computer.
volgens mij niet. Heb laatst de batterij van mijn Sigma 6.0 vervangen en alle waarden stonden er nog in.

Gebruikersavatar
Sweety2008
Forum-lid
Berichten: 3098
Lid geworden op: 26 sep 2014 23:11

Gebruikersavatar Sweety2008 30 aug 2015 23:01

Oké dan ben ik benieuwd.
Ghost Nivolet 6LC

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 30 aug 2015 23:35

bigfloor schreef:Nieuwe firmware lost problemen op met de snelheid/afstandsregistratie. Signalen van sensoren werden niet goed verwerkt waardoor de Rox 10 een paar procent te weinig aangaf. (Onze oosterburen bij rennradnews.de hebben contact hierover gehad met de Sigma helpdesk). En idd waardeloos dat ze geen 'release notes' bij de firmware upgrades doen
Aha, inderdaad is het jammer dat ze geen releasenotes plaatsen. Dat zou veel vragen voorkomen. Misschien dan toch maar updaten want we willen natuurlijk wel accuraat zijn! Looks good on strava... :lol:
Bedankt voor je bericht!

Gebruikersavatar
Le Grimpeur
Forum-lid
Berichten: 2624
Lid geworden op: 24 nov 2009 14:37

Gebruikersavatar Le Grimpeur 03 sep 2015 14:32

Er is (alweer) nieuwe frimware beschikbaar voor de Rox 10.0: versie F-SGB-2O-1508311.
Ik heb deze zojuist geïnstalleerd en nog geen flauw idee wat de wijzigingen zijn, want een changelog schijnt er niet af te kunnen ;).
60 x Ventoux

Fietser_1971
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 30 aug 2015 11:47

Fietser_1971 06 sep 2015 11:23

Men is in ieder geval wel actief bij sigma... Ben je er al achter wat er nu nog verbeterd/veranderd zou zijn?

Plaats reactie