Pagina 1 van 1

Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 10:15
door RobOssewaarde
Ik zag alleen een mogelijkheid hiervoor om dit onder nieuwe racefiets kopen te plaatsen.
Wij denken erover om een andere fiets te gaan kopen met ondersteuning. Het wordt steeds lastiger tegen de wind in voor ons en we willen wel blijven fietsen.
We hadden een Pegasus Piazza Evo 7 gezien die ons wel wat leek. Ziet er goed uit en is ook niet zo duur. Geen grote accu, 375 watt, maar we hoeven ook niet de hele dag met volle ondersteuning te rijden alleen als het moeilijk wordt.
Heeft iemand ervaring met een Pegasus of Pegasus Piazza Evo 7?
Ik hoop op zinvolle reacties.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 10:27
door klimmer
Een hybride fiets is wat anders dan een e-bike.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 10:28
door amclassic-fan
Waar fietsen jullie nu dan op? Een racefiets? of al een hybride?

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 10:37
door RobOssewaarde
Nu fietsen we op een hybride fiets maar de Pegasus is een hybride fiets met ondersteuning.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 11:19
door TheUnexpected
Vanuit mijn werk een klein beetje informatie. Pegasus is een prima fiets merk maar zeker geen A-merk, het zweeft een beetje tussen A-merken en de Lidl fietsen in. Vergelijk het met Amslod en Nederlandse Stella fietsen.

Over de fiets zelf: er zit een relatief kleine achterwielmotor in waarvan ik op het oog niet kan zien of het een koolborstel motor is of een borstelloze motor. Dit is wel relevant want de koolborstel maakt een beetje geluid terwijl de borstelloze stil is. Deze borstelloze heeft als nadeel dat deze bij lange flinke inspanning warm kan worden en dus (zeker in dit kleine formaat) ongeschikt kan zijn voor lange klimmen van gemiddeld percentage. Bovendien heeft dit ook invloed op het accu verbruik. Dit is te ontdekken met testen, dus naar de dealer.

Waar ik meer moeite mee heb. En waar het 'B-merk' verhaal naar boven komt is de matige afmontage:
De tourney derailleur is de mountainbike equivalent van de Sora racegroup en de allerlaagste op de ladder. Deze trappen getrainde fietsers door of zelfs kapot. De range is klein met slechts zeven versnellingen en is voor mij een no-go. Deze is uiteraard te vervangen voor een beter exemplaar. Dit geldt niet voor de remmen. Deze mechanische tektro's zijn matiger qua remdosering dan fatsoenlijke V-brakes, of goedekope hydraulische velgremmen, en bieden veel remkracht maar weinig controle. Deze zou ik laten staan hier om.

Verder de onnodige Low-end Suntour vork en onbekende wiel fabrikant maken de fiets mij niet echt aan te bevelen. Een blik van de andere kant: Voor de prijs is het een elektrische sportieve fiets met manco's maar iets vergelijkbaars ga je bij A-merken niet vinden, en zeker niet voor de prijs.

EDIT: Het lijkt een koolborstel motor te zijn. Deze zijn uitontwikkeld en sterk genoeg om lang mee te gaan. Helaas niet stil.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 11:24
door RobOssewaarde
Pfoe bedankt voor de info, dat lijkt dus geen optie te worden voor ons.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 11:28
door Ernie C.
Ik zie zo op internet een inderdaad redelijk dure fiets met Tourney schakeling (is slecht, nog een paar stapjes onder Sora zelfs), een goedkope voorvork die meer kwaad doet dan goed, een frame accu (afneembare accu is handiger met binnen opladen, scheelt heel veel in de winter) en die 375 watt is nu misschien genoeg maar als de capaciteit af begint te nemen heb je er al snel niks meer aan.

Kijk even naar de E-bikes van Cube. Die zijn dit jaar scherp geprijsd en over het algemeen goed afgemonteerd.

Re: Geen race maar hybridefiets kopen

Geplaatst: 25 mar 2019 11:38
door TheUnexpected
RobOssewaarde schreef:
25 mar 2019 11:24
Pfoe bedankt voor de info, dat lijkt dus geen optie te worden voor ons.
Er zijn in Nederland diverse adviescentra waar iemand vrijblijvend informatie kan krijgen over e-bikes (sportief, woon werk verkeer, recreatief etc.). Dit zonder meteen een verkoper in de nek te hebben hangen. Dealers maken daar dankbaar gebruik van hoor ;).

Bovendien hebben merken als Cube, Pegasus, Victoria en Winora enorme budget fietsen, die je bij Nederlandse A-merken als Batavus, Sparta en Gazelle niet tegen komt. Maar kijk je bij de Duitsers een stapje hoger ben je vaak net iets goedkoper uit en heb je al hele geschikte fietsen.

Lees je goed in, en laat u goed informeren bij een grotere dealer of advies centrum!

Dit geldt onder andere voor:

Batavus, Sparta en Koga: De Fietser Ede
Gazelle: Waalwijk, Hoevelaken, Groningen