Pagina 1 van 1

Hulp bij aankoop

Geplaatst: 20 jul 2015 15:57
door HansvanW
Hi allemaal,

Sinds ik een nieuwe baan heb is het mogelijk om mijn woon-werk verkeer fietsend af te leggen (40km). Daarbij lijkt het me heerlijk om in weekenden wat langere afstanden af te leggen. Dit heeft mij doen besluiten te gaan kijken naar een (nieuwe) racefiets. Aangezien ik niet gehinderd word door veel kennis heb ik besloten een aantal onderdelen van de aankoop aan jullie voor te leggen.

Mijn budget ligt rond de 1100 euro. Het totaal budget (incl. accessoires) ligt rond de 1500 euro. Een aantal keuzes heb ik zelf al gemaakt:

- Mijn voorkeur gaat uit naar een tripple. Mede omdat ik deze dan ook kan gebruiken mocht ik in de Alpen gaan fietsen (wat er wel naar uitziet om een vakantie te gaan doen).
- Ik zit vooralsnog te kijken naar een 105. Wat ik over Tiagra lees/hoor is dit zonde om te doen voor het budget dat ik heb. Ik wil dan wel voor een volledig afgewerkte 105 gaan. Ultegra is voor mij (ik schaar mezelf nog als beginner) iets teveel kwaliteit.
- Ik ben 185/186 (74kg) en mijn binnenbeenlengte is 89. Als framemaat lijkt me dan 58 best passend. Wat is jullie mening daarover?

Met wat rondzoeken ben ik bij de volgende fietsen terecht gekomen:

Sensa Trentino SL Sport
https://www.12gobiking.nl/racefietsen/s ... tent_specs

Sensa Modena LTD 105 2015
https://www.12gobiking.nl/p/sensa-moden ... tent_specs

Xtrail Race 105
http://www.fietssportief.nl/nl/producte ... ll-105/576


De Modena en de Xtrail zijn goedkoper en ik vraag me dan ook af of ik niet eerder daarvoor moet gaan ipv de Trentino. (Al vind ik zelf de Trentino erg mooi :mrgreen: )

Daarbij zit ik te kijken of ik wel een fiets online moet bestellen en niet beter naar de lokale fietsenwinkel gaan om daar een fiets te kopen. Is wel wat duurder maar dan weet je (of hoop je te weten) dat je wel echt iets goeds koopt. Wat zou jullie voorkeur zijn en waar moet ik nog meer opletten bij mijn aankoop?

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 20 jul 2015 18:12
door gene
Kijk dan uit voor een fiets met de recente 105 groep, dus de 5800.
Ga voor een compact crankstel, kun je ook mee de bergen in.

Bv deze van Rose http://www.rosebikes.nl/bike/rose-pro-s ... aid:743996

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 20 jul 2015 20:53
door JorBak
Strakke fiets van Rose inderdaad en komt prima uit de test. Daarnaast kan ik je uit eigen ervaring melden dat een fiets online bestellen bij Rose prima kan. Dus +1.

Ik adviseer je wel een goede fietsmeting te laten doen. Just to be sure ;-)

Succes

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 20 jul 2015 21:10
door Slam_HGV
Ben zelf de gelukkige eigenaar van een Rose pro sl 2000. Zeker een aanrader.

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 21 jul 2015 21:45
door Spaceship
HansvanW schreef: Wat zou jullie voorkeur zijn en waar moet ik nog meer opletten bij mijn aankoop?
Je opgegeven maten volgend lijkt je naar verhouding lange benen/ korte romp te hebben. In dat geval moet je kijken of je wel zo diep kunt zitten op een gewone fiets. Meestal is een comfort model met een langer balhoofd(dus minder diep) het meest passend voor je bodytype.

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 22 jul 2015 18:26
door HansvanW
Dank voor de reacties!

De Rose ziet er ook goed uit en lijkt qua prijs ook zeer goed te passen. Ben wel van plan om toch nog bij een fietsenwinkel langs te gaan. Ook met het oog op de meting. Het blijft ontzettend leuk, maar veel werk. Veel verschillende mooie fietsen :mrgreen:

Re: Hulp bij aankoop

Geplaatst: 22 jul 2015 22:01
door Spaceship
Daarom kun je ook het beste eerst uitvogelen wat voor soort fiets het meest geschikt is voor jou. Als dat bijv een comfortmodel is dan kun je alle fietsen die dat niet zijn dus wegstrepen, zo wordt dan het aantal fietsen waaruit je kunt kiezen significant kleiner.