Pagina 1 van 3

Vaste voorvork?

Geplaatst: 15 okt 2012 23:22
door raleighrick
Ik ben aan het denken om een vaste voorvork in mijn MTB te monteren. Ik rijd eigenlijk nooit met de vering aan heb de pop loc altijd dicht. Ik heb best al wat gelezen over de vorken en erg veel verschillende merken bijv. pro, dt swiss, axima enz. Hoef op het gewichtslimiet niet echt te letten ben niet zo zwaar.
Kan iemand mij helpen een goede keus te maken. En zijn er mensen met ervaring met bepaalde vorken?

M.vr.gr
Rick

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 07:05
door klimmer
Wat is de inbouwhoogte van je huidige vork?

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 07:22
door daniel1975
Waarom rij je altijd met de poplock dicht?

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 10:20
door raleighrick
@klimmer dit zou ik even moeten meten.

@daniel1975 omdat ik de vering niet nodig heb, en omdat ik de vering irritant vind. Ik denk sowieso dat je hier in Nederland best zonder voorvorkvering kunt rijden.

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 15:34
door amateurke
Nou Raleighrick; ik weet niet waar jij woont maar in het Zuid-Limburgse land en omstreken is het wel verdomd handig. Op de veluwe in de buurt van Rheden is het op de leuke wortelafdalingen van de gelijknamige MTB-route wel erg fijn. Noodzakelijk is het natuurlijk niet.

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 17:57
door raleighrick
Ik woon in Limburg. Rijd regelmatig in het zuiden van Limburg en ook daar staat mijn vork gewoon vast. Brunsummerheij helemaal geen enkel probleem.

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 19:13
door daniel1975
Jij hebt zeker ook geen enkel idee waarom de profs zo ongeveer altijd voor een geveerde vork kiezen ;)

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 16 okt 2012 21:29
door raleighrick
Nou ik ben en zal ook nooit een prof worden.

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 17 okt 2012 17:14
door Sebo
raleighrick schreef:Nou ik ben en zal ook nooit een prof worden.
:lol: :lol: :lol:

Zoist.......

ieder zijn eigen keuze......

Sebo

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 18 okt 2012 16:14
door Suntoro
Ik heb nog zo'n Supreme vork in mijn oude 26" fiets zitten... Da's precies zo'n een die uit dezelfde fabriek komt als die van Axium (en nog wat merken)... Niet zwaar maar ook niet zo superlicht als een DT Swiss of Ritchey vork... Echter zijn de vorken vab DT Swiss, Ritchey, Ragley of Syncros behoorlijk aan de prijs.

Ik gebruik die fiets voor op het strand of voor in Bergschenhoek... Op technische korte parcoursjes ben ik het juist erg leuk gaan vinden om met een starre vork te rijden.... Je fiets voelt net als een BMX fietsje, al zal dat bij een 29er wat minder zijn. Voor het comfort moet je geen starre vork nemen, als is een carbon voorvork misschien wel iets comfortabeler dan een aluminium vork. Qua stalen voorvork is een Salsa voorvork best comfortabel.

Als je toch alleen maar wilt knallen, helpt een lichtere fiets natuurlijk wel mee. Als ik ooit nog een starre 29er of 650B ga kopen, wil ik die ook star gaan rijden... Met een verende voorvork beleef je minder lol in Nederland... Op de plekken waar ik het meest fiets, Bergschenhoek, Schoorl, Drunense Duinen of de Hermannsweg zou ik best met een starre vork kunnen fietsen... En als ik dan weer naar de Alpen ga mijn verende voorvork monteren... Zelf vind ik dit wel een mooie. Omdat hij een steekas heeft, maar het is jammer van de kleur...

Overigens het locken van een verende voorvork vinden niet alle vorken fijn bij grote klappen op de vork... ;)

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 18 okt 2012 17:12
door raleighrick
De markt is er zelfs een beetje op in aan het spelen. Ik heb begrepen dat Koga het komend jaar alleen maar 29'ers in het segment heeft met een MTB 29'er met standaard een vaste voorvork. Gaat ongeveer 9,9 kilo wegen

Re: Vaste voorvork?

Geplaatst: 18 okt 2012 17:39
door Suntoro
Ja, blijkbaar wel... Stevens doet het ook al. Een vriend van me gaat deze fiets kopen. Duurste uitvoering van de Sonora heeft dus een starre vork. Ik vind hem niet zo mooi (en wat een geld) :shock: , maar het is een pure NL crosser. (Hij heeft alleen de mazzel dat hij niet zoveel hoeft te betalen via zijn wegsponsor). Als we dan toch een keer naar de Alpen of Ardennen gaan steekt hij er wel een verende voorvork in...

Afgelopen zondag de Bart Brentjes Challenge in Limburg gereden (75km versie). Moeilijk was het parcours niet, want er zijn moeilijkere afdalingen in Limburg te vinden, Maar alleen vanwege de modder wel redelijk zwaar. BBC had dus best zonder verende voorvork gereden kunnen worden...