Pagina 1 van 2

Pedaalkeuze mtb

Geplaatst: 02 okt 2009 18:57
door mcf1
Ik heb wegens een heup die naar buiten staat een pedaal nodig dat zo veel mogelijk speling "inwards" / naar binnen heeft. Ik heb altijd met spd gereden en die schuin gezet maar dat was niet echt optimaal. Heb afgelopen seizoen met eggbeaters gereden maar is niet te doen! Op mijn racefiets heb ik speedplay Zero's en daar heb ik minder last mee. Heb dit pedaal net op mijn mtb gezet maar nadeel van deze keuze is dat ze absoluut niet tegen zand/modder kunnen! Speedplay Frog's heb ik afgelopen week geprobeerd maar die bevallen ook niet, want heb nu een gevoelige knobbel op mijn knie zitten. (lopersknie)

Iemand nog ideen kwa pedalen?

Geplaatst: 02 okt 2009 22:57
door galileo
Time atac

Geplaatst: 02 okt 2009 23:04
door pinaride
Yep, Time ATAC hebben 'n flinke zijwaardse speling.

Geplaatst: 03 okt 2009 19:55
door reinr
waarom geen eggbeaters? die hebben beiden kanten op veel speling terwijl ze toch stevig vast zitten. ander voordeel: modder heeft geen grip door open structuur, nadeel:psychologisch ziet het er klein uit..............
kosten: 45 euro, 289 gram, het huidige setje gaat nu > 10.000 mtb km mee zonder problemen.
succes met kiezen
waarom fiets iedereen niet met deze dingen (off topic?)
rein

Geplaatst: 03 okt 2009 23:34
door edwinfe
ik heb ze ook sinds kort en iid vind ik ook dat er veel speling beide kanten op zit. Fijne pedalen.

Geplaatst: 05 okt 2009 17:14
door six13freak
ik zweer ook al jaren bij eggbeaters. Mijn fietsmaat heeft ze ook sinds kort en beweert dat het hem heel wat valpartijen had gescheeld als hij deze pedalen had gehad (nou viel hij ook wel erg vaak).
Veel speling, geen last van modder en altijd met dezelfde kracht uitklikken :)

Geplaatst: 05 okt 2009 21:06
door tati
six13 Freak schreef: Mijn fietsmaat heeft ze ook sinds kort en beweert dat het hem heel wat valpartijen had gescheeld als hij deze pedalen had gehad (nou viel hij ook wel erg vaak).


't is maar wat voor smoesje je wilt verzinnen om je koop te rechtvaardigen.

Geplaatst: 05 okt 2009 21:29
door reinr
tati: beetje off topic lijkt me. En je zou mij een plezier doen als je 'mensen' - six133- serieus neemt en er respect voor hebt op dit forum.
groet
rein

Geplaatst: 08 okt 2009 10:02
door jacob-evers
Zelf rij ik Look Quartz Carbon die ook de nodige zijwaartse speling hebben. Verder een erg degelijk pedaal.
Ik blijf toch van mening dat een pedaal erg persoonlijk is en je ze gewoon moet proberen. Er zijn redelijk wat fietsenmakers die testpedalen hebben zodat je pedalen kunt proberen voordat je ze aankoopt.

Geplaatst: 21 dec 2009 20:21
door mikey
Ik overweeg de Look Quartz omdat ik graag een pedaal heb die makkelijk uitklikt. Maar lees op het internet verhalen over spontaan losklikkende pedalen in b.v. een afdaling, dat is nou ook weer niet de bedoeling! Zijn er nog meer mensen met ervaring met de Look Quartz?

Geplaatst: 22 dec 2009 13:42
door pim3
Ikke.

Ben er erg tevreden over. Pedalen voelen solide aan, klikken soepel in en uit, en dat alles voor een behoorlijk acceptabel gewicht. Modder en zand heb je met inklikken nauwelijks tot geen last van door de eenvoudige en open constructie. Soepel in- en uitklikken kan trouwens ook als nadeel ervaren worden. Draai je onder het rijden veel met je voeten op en neer, dan voel je niet zo duidelijk als bijvoorbeeld bij Shimano's wanneer je op het punt van uitklikken komt. Spontaan losklikken doen ze echter niet!