Strava heeft een afwijking

Over smarttrainers, mancaves, ANT+ dongles, zweetdoeken en Zwiftigheden
walter-
Forum-lid
Berichten: 3324
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 17 aug 2019 14:01

Hootie schreef:
17 aug 2019 13:54
...

Thanks, Strava neemt dus niet automatisch de gegevens van de Garmin over ...
Ik ben nog altijd benieuwd naar het verschil is fietstijd en afstand tussen beide (bv gemiddelde snelheid wordt door geen enkel toestel gemeten, dat wordt berekend; afstand en tijd kunnen ze meten).

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 17 aug 2019 16:25

Walter,

De totale afstand, stijging, cadans (gemiddeld en max.) is hetzelfde.

Er zit een verschil van de 'beweegtijd' van de Garmin en Strava van 12 seconden. Bij maximum snelheid scoort Strava 0,6 km lager.

Hootie

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23983
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 18 aug 2019 11:00

Dus wel gratis en voor niets 12 seconde langer gefietst op Strava.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 4588
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 18 aug 2019 11:14

Hootie schreef:
17 aug 2019 16:25
Walter,

De totale afstand, stijging, cadans (gemiddeld en max.) is hetzelfde.

Er zit een verschil van de 'beweegtijd' van de Garmin en Strava van 12 seconden. Bij maximum snelheid scoort Strava 0,6 km lager.

Hootie
Ben ik ook nog benieuwd of je "auto pauze" ingesteld hebt, en zo ja, op welke snelheid.

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 18 aug 2019 12:17

De auto pauze van mijn Garmin staat ingesteld op "Zodra gestopt".

Hootie

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 4588
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 18 aug 2019 12:24

Hootie schreef:
18 aug 2019 12:17
De auto pauze van mijn Garmin staat ingesteld op "Zodra gestopt".

Hootie
Bedankt, dan kan een veronderstelling van mij ook de prullenbak in.

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 24 aug 2019 20:21

Woensdag een tocht zonder verkeerslichten van bijna 2 uur. Geen verschil in gemiddelde snelheid tussen Garmin en Strava. Beiden 37,1 km/uur

Hootie

Janar
Forum-lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 26 mei 2017 10:18

Janar 24 aug 2019 20:30

Auto start functie van Garmin begint ‘pas’ bij 10 km/u. Op welke snelheid begint Strava?
Wie de langzame rit niet eert, is de snelle niet weerd.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5878
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 24 aug 2019 21:39

Janar schreef:
24 aug 2019 20:30
Auto start functie van Garmin begint ‘pas’ bij 10 km/u. Op welke snelheid begint Strava?
Kan je toch zelf instellen.
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Janar
Forum-lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 26 mei 2017 10:18

Janar 24 aug 2019 21:53

nijkie schreef:
24 aug 2019 21:39
Janar schreef:
24 aug 2019 20:30
Auto start functie van Garmin begint ‘pas’ bij 10 km/u. Op welke snelheid begint Strava?
Kan je toch zelf instellen.
Garmin niet minder dan 10 km/u; althans bij mijn Edge 820. Ik kan dat ook wel begrijpen want anders start/stopt de Garmin bij elke onnauwkeurigheid(HDOP). Strava bekijkt de gegevens achteraf en zou dus beter kunnen analyseren wanneer exact gestart is.
Wie de langzame rit niet eert, is de snelle niet weerd.

Gebruikersavatar
Jans
Forum-lid HC
Berichten: 4588
Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
Locatie: Crestet

Gebruikersavatar Jans 24 aug 2019 22:46

Janar schreef:
24 aug 2019 21:53
nijkie schreef:
24 aug 2019 21:39
Janar schreef:
24 aug 2019 20:30
Auto start functie van Garmin begint ‘pas’ bij 10 km/u. Op welke snelheid begint Strava?
Kan je toch zelf instellen.
Garmin niet minder dan 10 km/u; althans bij mijn Edge 820. Ik kan dat ook wel begrijpen want anders start/stopt de Garmin bij elke onnauwkeurigheid(HDOP). Strava bekijkt de gegevens achteraf en zou dus beter kunnen analyseren wanneer exact gestart is.
Is dat echt? Ik heb een veel simpeler Garmin gehad (Touring) maar daar kon ik ook zelf bepalen. En met de 1000 ook.

Zwasja
Forum-lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 02 jul 2012 21:06

Zwasja 24 aug 2019 23:11

En met de 500, 830, 935 en (volgens mij) ook de 610 kun je dat ook zelf instellen. Ik zet dat altijd op 3,5 km/h

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast