Pagina 1 van 1

startpost: Software voor indoortrainen

Geplaatst: 09 jan 2018 11:54
door Edwin
Opmerkingen of aanvullingen? Stuur een PB.
===============================================

Om een beetje leuk te kunnen indoortrainen heb je naast een fietstrainer ook een stuk software of een app nodig. In dit topic een overzicht van wat er op de markt is. Niet volledig....maar daar wordt aan gewerkt ;) Een groot deel van onderstaande tekst komt uit dit artikel op Fiets.nl waarvoor Patrick 10 softwarepakketten testte.

BigRingVR
BigRingVR maakt video’s en is bijna uit de bèta-fase, Je kunt ritjes (veelal beklimmingen) doen van de VS en Noorwegen tot praktisch alle bekende plakken asfalt in de Alpen en Pyreneeën. Iedere video heeft een leaderboard, waaruit je meerdere renners tegelijk als virtuele tegenstanders kunt laden. Onderweg kun je in het zien waar de concurrentie zich bevindt ten opzichte van jou.

BKool Simulator
Simulator is een applicatie voor zowel computer als mobiele apparaten, met daarin een mix van video en 3D-wereld, aangevuld met workouts en groepslessen.

Fulgaz
Fulgaz werkt alleen op iOS. Je rijdt video’s op de Tacx-manier. Er zijn geen race-opties of andere sociale toestanden. Het is jij en de berg, niets meer of minder. Het arsenaal aan video’s is enorm. Veel is afkomstig uit Australië, de VS en Groot-Brittannië, maar ook de bekende beklimmingen in Europa ontbreken niet, en er is zelfs een stukje Vlaanderen na te rijden.

Kinomap
Kinomap is een soort YouTube voor fietsers, waarop je zelfgemaakte video’s van ritjes kunt posten. Door ook de bijbehorende databestanden uit je fietscomputer mee te sturen, kan Kinomap de gps-gegevens linken met de video’s, zodat andere mensen jouw ritten kunnen narijden en jij die van anderen.

MaximumTrainer Gratis
Puur gemaakt voor intervaltrainingen. Hier geen video’s of animaties, maar blokjes, streepjes en cijfers.

Roadgrandtours
Beta! Road Grand Tours kiest voor prachtig geanimeerde versies van beroemde bestaande wegen. Er zijn routes op Mallorca, de Stelvio, de Mont Ventoux en de strade bianche van Toscane, waar jouw avatar zich straks kan meten met (zo hopen we) gepixelde renners van over de hele wereld.

Rouvy Vanaf $ 8,-
Online software van CycleOps. Route-video’s met online leaderboards. Live-races en challenges.

Sufferfest
The Sufferfest versnijdt beelden uit grote koersen, verzint er een intervaltraining bij en zet er opzwepende muziek onder. Voor enige structuur zijn trainingsschema’s toegevoegd voor racers, crossers, MTB’ers en triatleten. Onlangs is de 4DP-test uitgerold, een variant op de aloude FTP-test die aan de hand van je poweroutput bepaalt wat voor type renner je bent.

Tacx
In de Desktop-app kun je binnenkort tegen een maandelijks bedrag alle Tacx-films rijden. Prijs is nog onbekend, maar er staan nu vijf gratis video’s klaar om uit te testen. Er komt ook een OSX-versie. De Training-app voor mobiele apparaten gaat zich straks puur richten op blokkentrainingen. Momenteel kun je alleen nog zelf trainingen invoeren, vanaf begin 2018 zijn complete schema’s verkrijgbaar, geschreven door de wielercoaches van het Amsterdamse Robic. Tacx Cycling voor de tablet blijft hiernaast gewoon bestaan.

Trainerroad
Een programma met 1600 workouts, ingedeeld in zo’n honderd verschillende trainingsschema’s. Als je de software op je pc of Apple-computer draait en je kijkt via je browser Netflix of tv, dan is het mogelijk om TrainerRoad daar als een laag overheen te leggen.

Virtugo Gratis als Betatester
Nog heel erg Beta! Desktop software met een virtuele fietswereld

Virzoom
VirZOOM bedacht een fietssensor en zelfs een complete hometrainer waarmee je via een VR-bril games kunt aansturen. En ja, daar zit met Le Tour ook een fietsspel bij. De sensor moet 99 dollar kosten, de bike controller 399 dollar. Tel daar nog de kosten voor een VR-bril bij op.

Zwift
3D-fietswereld. In Zwift krijg je een avatar en een geanimeerde fiets, waarmee je met mensen van over de hele wereld in een virtuele omgeving rondrijdt. Er zijn diverse trajecten met ieder hun eigen profiel, waarvan de meeste zich bevinden op het denkbeeldige eiland Watopia. Races en groepsritten zijn ingedeeld in categorieën, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan rijden