Pagina 1 van 1

SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 24 jan 2013 16:51
door corniel
In 2013 organiseren we al weer voor de zevenentwintigste keer een uniek evenement in de Flevopolder. Een evenement waarin het uiterste van de deelnemers wordt verwacht wanneer zij in een individuele tijdrit over 122,55 km tegen zichzelf, tegen anderen en de wind strijden.

Afbeelding

Het maximum aantal deelnemers is 120. Wees er dus snel bij!

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar mtrAfbeeldingtijdrijden.nl. Vermeld hierin:
 • naam
 • geslacht
 • geboortedatum
 • nationaliteit
 • telefoonnummer
 • verwachte eindtijd/gemiddelde snelheid
 • MyLaps ProChip Transponder-nummer (huren kan ook)
Je inschrijving wordt definitief nadat je betaald hebt.

Vrijwilligers
Mocht je niet kunnen of willen meedoen als deelnemer, doen dan mee als vrijwilliger. Als onderdeel van een gezellig team maak je een leuk en bijzonder evenement mee. We zoeken o.a.:
 • Starters
 • Bevoorraders
 • Tijdwaarnemers
 • Fotografen
Links
Monstertijdrit 2013 (officiële website)

Historie
Monstertijdrit 2012
Monstertijdrit 2011
Monstertijdrit 2010
Monstertijdrit 2009
Monstertijdrit 2008
Monstertijdrit 2007

Re: SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 30 sep 2013 15:53
door corniel
Het was een mooie editie wederom. Een aantal forum-leden heeft weer meegedaan. Voor een verslag zie: www.monstertijdrit.nl/?page=2013

Re: SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 30 sep 2013 16:16
door Zorro
Toch opmerkelijk veel PR's en snelle winnaar zeker gezien de behoorlijk harde wind van afgelopen Zondag.

Re: SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 30 sep 2013 19:47
door rob74
zorroi schreef:Toch opmerkelijk veel PR's en snelle winnaar zeker gezien de behoorlijk harde wind van afgelopen Zondag.
Ik vind dat niet eens zo heel verbazend. Het waaide weliswaar hard maar er waren ook lange stukken waar de wind tegen zat maar die wel enigszins beschut lagen. De wind mee stukken waren daarentegen allemaal open. Ook het laatste stuk was wind mee. Ik kwam ze toevallig tegen toen ik terugkwam van mijn rondje Harderwijk. Ik had wind mee; de deelnemers moesten tegen de wind in beuken.

Re: SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 30 sep 2013 23:00
door robbebopper
Ik verbaas me ook over de snelle tijden. Ik heb gisteren een koppeltijdrit in Duitsland gefietst, en had toch echt veel moeite met de wind. Ik reed samen met mijn fietsmaat (vergelijkbaar niveau) een stuk langzamer dan ik eerder dit jaar over dezelfde afstand alleen heb gedaan.

Ik heb het rondje bij Almere inmiddels ook al een behoorlijk aantal keren gereden, maar bij veel wind is het gewoon véél zwaarder. Ook bij wind uit het oosten zoals gisteren.

Zoals het niveau gisteren was bij de MTR, kun je rustig zeggen dat het een van de sterkst bezette wedstrijden op recreatief niveau is in Nederland (samen met de Tijdstrijderscup over hetzelfde rondje).

Ruim 44 km/h over een afstand van 123 kilometer :shock:

Re: SKITS Monstertijdrit 2013

Geplaatst: 01 okt 2013 15:24
door Vincent09
In tegenstelling tot vorig jaar stond de wind nu op het eerste lange rechte stuk tegen en de tweede helft van de ronde zo goed als in de rug. Daardoor ging het tweede deel met enorme snelheden en werkte de wind, voor mijn gevoel, in het voordeel. Al zullen andere daar misschien anders over denken;-)

Ik dook drie minuten onder mijn PR en ben daar heel content mee; 3 uur 10 minuten en 38,6 km/u gemiddeld. Laatste ronde had ik telkens opkomende kramp in beiden bovenbenen waardoor ik af en toe wat terug moest schakelen en waar ik af en toe even overeind wilde komen lukte dat niet; dan kwam de kramp weer gelijk opzetten.

Al met al weer enorm genoten; zelfs nu nog van de na pijntjes;-)