Bestemming: Zeeland

Alles over toertochten, evenementen en vakanties
richardrh
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2007 08:41

richardrh 14 mar 2007 08:43

Hallo bezoekers van fiets.nl, Ik ben Richard Huntjens en woon in Landgraaf (ligt in zuid-limburg).}Dit jaar wil ik voor de eerste keer een grote afstand gaan fietsen. Ik ben van plan om in de zomervakantie vanuit Limburg(heerlen) naar Zeeland(Middelburg) te gaan fietsen via de fietsroute die gaat via turnhout(België, deze route is ongeveer 300 km lang. Mijn bedoeling is om met een groep vrienden (5 personen) erheen te gaan fietsen. Misschien enige tips of hoeveel geld wij bij ons moeten hebben?Ook misschien graag tips over de spullen en voedsel die we moeten meenemen. Bedankt, Richard

sutter
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 09 jan 2007 00:03

sutter 14 mar 2007 21:29

Gaat het eerste stuk van de fietsroute helemaal langs het kanaal? Dus ongeveer vanaf Lanaken, Hasselt en dan via Herentals naar Antwerpen?
Want dit is een korte en makkelijke mogelijkheid (minder dan 300km in ieder geval), tenminste als je gewoon naar Zeeland wilt fietsen zonder omwegen.

Ik heb namelijk iets vergelijkbaars gedaan vorig jaar, ik wilde gewoon naar zee fietsen vanuit midden limburg in één dag. Kom uit de buurt van Weert en ben langs de zuid willemsvaart gefietst en toen verder langs het albertkanaal naar Antwerpen en in Groede (bij Breskens) stond er uiteindelijk 193km op de teller.
Dit is goed gegaan, was ook perfect fietsweer en geen tegenwind. Alleen de dag erna was ik wel moe.

Over de hele rit heb ik in totaal iets van 5 liter gedronken, verder een hoop boterhammen en enkele bananen.
Ik heb verder gezorgd dat de fiets perfect was en ik de route zowat uit mijn hoofd wist (de laatste 100km had ik zelf uitgestippeld, eerste 90 waren knooppunten).
Zorg ervoor dat je meteen in het begin een goed constant tempo kan vinden dat niet zo langzaam is dat het saai wordt, maar wel de hele dag vol kunt houden. En neem niet teveel pauzes, dan lijkt het voor je gevoel langer te duren en kom je uit je ritme (ben zelf toen 2x gestopt). Eet regelmatig wat onder het fietsen.

Als het kan (weersomstandigheden en conditie) wil ik hetzelfde doen als vorig jaar, maar dan ook meteen de volgende dag terugfietsen, dit is mijn nieuwe doel.

rinse
Forum-lid
Berichten: 31
Lid geworden op: 12 mar 2006 12:40

rinse 16 mar 2007 20:36

Tip :-)
Misschien een leuk idee voor de overnachtingen. Een trekkershut. Niet duur, twee stapelbedden, een kooktoestel en een tafel aanwezig. Wel is het beter even van te voren te bespreken.
Voor informatie zie http://www.trekkershutten.nl/ 
Ook in België beschikbaar

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers