Vragen en discussies over fietstraining, sportvoeding en gezondheid

Wat is nou eigenlijk goed?

webby
Forum-lid
Berichten: 87
Lid geworden op: 28 nov 2010 15:05

webby 16 feb 2011 08:58

+1 volkoren


wheely
Forum-lid
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 okt 2010 23:12

wheely 16 feb 2011 09:00

Helemaal top, en dat werkt dus ook goed.
Gebruik je hetzelf ook?
En is het eigenlijk precies hetzelfde als isostar bijvoorbeeld?

Bedankt

hansdarmstrong
Forum-lid
Berichten: 410
Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50

hansdarmstrong 16 feb 2011 10:01

@ rob: er worden ook wat mineralen toegevoegd aan sportdranken (magnesium oa), omdat je die ook uitzweet.

@ wheely: de site van isostar geeft heel wat interessant voedingsadvies, moet je zeker eens bekijken.

Gebruikersavatar
rob74
Forum-lid HC
Berichten: 5873
Lid geworden op: 13 nov 2007 22:36
Locatie: Utrecht
Contact

Gebruikersavatar rob74 16 feb 2011 10:28

@hans,
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..

@wheely, Ja ik maak zo altijd mijn eigen sportdrank. En Nee, ik merk geen enkel verschil met commerciele producten.
Live fast; die young. mijn blog

Gebruikersavatar
edwin01
Forum-lid
Berichten: 1777
Lid geworden op: 25 mei 2006 17:02

Gebruikersavatar edwin01 16 feb 2011 10:50

[quote="Steven250"][quote="eelcoz"]Sowieso zou ik die witte broodjes vervangen door bruine broodjes, dat schiet iets meer op.[/quote]

Ik zou gewoon direct voor volkoren gaan, 'bruin' brood is weinig beter dan wit[/quote]

Wit brood heeft dezelfde voedingswaarde als bruin of volkoren. Het verschil zit in de hoeveelheid (onverteerbare) vezels, die een "voller" gevoel geven in de maag. Witbrood verteert sneller dan bruin of volkoren door het ontbreken van vezels. Het witte puntje met een flinke klets jam is dan ook standaardvoer in het peloton.

Volkoren is wel lekkerder (subjectief...), maar wit levert zijn energie sneller.

ilgrasso
Forum-lid
Berichten: 2152
Lid geworden op: 02 mei 2005 15:09

ilgrasso 16 feb 2011 11:13

Bij lange tochten geef ik de voorkeur aan krentenbollen met banaan. Broodjes thuis smeren en de banaan een beetje prakken zodat goed tussen het broodje blijft zitten.
Werkt bij mij prima.
Bij wat competitievere tochten hou ik het meestal bij gels van Powerbar. Die zijn makkelijker mee te nemen en te consumeren.
WARNING! Post may contain irony. Discontinue reading if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure.

metor
Forum-lid
Berichten: 372
Lid geworden op: 15 sep 2005 01:07

metor 16 feb 2011 12:55

[quote="rob74"]@hans,
Er zit idd geem Mg in. Volgens mij boeit dat ook niet zo. Je verliest met zweet meer dan alleen gewoon zout en je gebruikt ook een set aan mineralen. Dat komt wel weer goed als ik 's avonds aan de Lasage zit. Het zout is bedoeld om de drank isotoon te laten zijn, zodat die snel wordt opgenomen..
[/quote]

Met lange cyclo's gooi ik in de zelfgemaakte sportdrank nog een bruistablet Mg. Heb je dat ook gelijk opgelost ;)

hansdarmstrong
Forum-lid
Berichten: 410
Lid geworden op: 20 feb 2007 14:50

hansdarmstrong 16 feb 2011 14:16

Ik ga 't recept zeker een keer proberen. Weet iemand toevallig hoeveel zout/liter nodig is om de drank isotoon te maken?

pierre92
Forum-lid
Berichten: 577
Lid geworden op: 10 jan 2009 20:00

pierre92 16 feb 2011 17:06

Hoho, wit is wel degelijk ongezond. Het bevat helemaal geen spoorelementen zoals mineralen, vitaminen en vezels. Begin er niet aan!
fietsen, da\'s mijn verzetje!

fietsvriend
Forum-lid
Berichten: 775
Lid geworden op: 15 okt 2008 23:17

fietsvriend 16 feb 2011 17:40

Wil degene die de cake van Bongo als eerste heeft geprobeerd zijn of haar ervaringen ff posten? Ben heel benieuwd.....!!!
Michiel

wheely
Forum-lid
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 okt 2010 23:12

wheely 16 feb 2011 18:43

Ik wil graag weten hoe die poeder van de Aldi heet, dat van fentomal ga ik zeker probere, bedankt voor de tip.
ps, het is toch eigenlijk amper goedkoper in vergelijking met isostar energy?

trudie
Forum-lid
Berichten: 1473
Lid geworden op: 07 aug 2004 14:35

trudie 16 feb 2011 18:45

[quote="Bongo"]Op aanvraag van velen; Je kunt hem trouwens lang bewaren. Hoe langer je hem bewaart hoe minder droog en lekkerder (persoonlijk) hij wordt.

Ik zie natuurlijk wel graag reactie wat jullie er van vinden?


• 600 g gemengde gedroogde vruchten
(Rozijnen, vijgen, abrikozen, dadels, pruimen etc.)
• 150 g gehakte amandelen
• 1 tl kaneel
• 200 g bruine suiker
• 2 eieren
• 1 snufje zout
• 250 g bakmeel


1. Alle vruchten op rozijnformaat brengen. De amandelen, kaneel, suiker en ¼ lt water in een pan 5 min laten koken.
2. De oven op 180gr voorverwarmen. De cakevorm invetten of met bakpapier bekleden.
3. De eieren met het snufje zout klutsen.
4. De bakmeel toevoegen aan de gekookte vruchtenmassa en met elkaar mengen. Tenslotte de eiermassa toevoegen.
5. De cakevorm vullen en ongeveer een uur bakken. Aansluitend 10 min af laten koelen.


[/quote]

Bij 4 heb je het over de gekookte vruchtenmassa. Ik begrijp dat je de gedroogde vruchten ook in het water moet laten koken, naast de kaneel, amandelen en suiker? Dat staat er nl niet (bij 1)

Plaats reactie