Het grote koffie topic
Ja de mijne ook, maar op een bepaald moment is de zetgroep toe aan onderhoud en daarvoor moet het apparaat opgestuurd worden.
Oke dat dus vooral over de apparaten. Maar welke koffie doe je er dan daadwerkelijk in? Minstens net zo belangrijk
Ik vind koffie 'lekker', maar eigenlijk is koffie heel veel helemaal niet lekker! Ook thuis heb ik die uitdaging, en ben ik misschien gewoon wat kritisch of heb ik gewoon een rotte smaak(beleving). Dus van (ooit) Senseo, naar Moka Express, naar een volautomaat nu naar een Chemex (ik zet alleen in het weekend thuis koffie). Dat geeft mij voor nu naar mijn voorkeur de lekkerste koffie, maar hangt nog altijd heel heel sterk af van de bonen en maling die je gebruikt. Ik zag hier al wat stevige bonen langskomen, zijn er ook mensen die wat 'zachtere' koffie maken?
Ik vind koffie 'lekker', maar eigenlijk is koffie heel veel helemaal niet lekker! Ook thuis heb ik die uitdaging, en ben ik misschien gewoon wat kritisch of heb ik gewoon een rotte smaak(beleving). Dus van (ooit) Senseo, naar Moka Express, naar een volautomaat nu naar een Chemex (ik zet alleen in het weekend thuis koffie). Dat geeft mij voor nu naar mijn voorkeur de lekkerste koffie, maar hangt nog altijd heel heel sterk af van de bonen en maling die je gebruikt. Ik zag hier al wat stevige bonen langskomen, zijn er ook mensen die wat 'zachtere' koffie maken?
Ik breng hem dan naar mijn plaatselijke dealer.Is ook een hele goeie monteur,die hem een service beurt geeft.Ontkalken en reinigen doe ik zelf met regelmaat.daniel1975 schreef: ↑07 mei 2019 06:33Mijn jura heeft nog nooit service gehad eigenlijk..... waar breng je hem dan?
De teller staat inmiddels op 20.000 kopjes.
Ik krijg wel een leenapparaat mee,als ie in onderhoud is.Duurt meestal wel een week,maar hij komt weer als nieuw terug.Soms zijn er kosten,en soms niet.
Juist daarom ook naar een Chemex inderdaad. Het zware filter is ook nog eens gezonder hoewel ik niet weet wat de impact daar daadwerkelijk van is.
De Chemex keuze is natuurlijk een tegenreactie op de stroperige espresso die ik (ook thuis) veel gedronken heb. Uiteindelijk kost dit hele ritueel een minuut of 10 inclusief waterkoken, dus op zich prima te combineren met wat gerommel in de keuken.
Heb wel eens gelezen dat koffie uit zo'n Bialetti/percolator niet zo goed voor je is. Of is dat een urban myth?
Koffie: Cappuccino maar van goede filterkoffie kan ik ook genieten.
Koffiemerk: Fascino koffie momenteel
Apparaat: Bezzera Magica
Koffiemaler: Quamar M80E on demand
Binnenkort de espresso shots finetunen voor een nog betere kwaliteit. Eventueel nog de maler vervangen voor een betere.
In het verleden: bialetti(nog steeds in bezit voor 1 keer per jaar ofzo); Solis machine met interne maler en een Jura. Allemaal prima dingen maar ik ben erg tevreden met de huidige setup.
Koffiemerk: Fascino koffie momenteel
Apparaat: Bezzera Magica
Koffiemaler: Quamar M80E on demand
Binnenkort de espresso shots finetunen voor een nog betere kwaliteit. Eventueel nog de maler vervangen voor een betere.
In het verleden: bialetti(nog steeds in bezit voor 1 keer per jaar ofzo); Solis machine met interne maler en een Jura. Allemaal prima dingen maar ik ben erg tevreden met de huidige setup.
Wie de langzame rit niet eert, is de snelle niet weerd.
Volgens mij gaat dat om het wel of niet filteren van allerlei vetten in de koffie. Dat gaat dus ook op voor allerlei andere apparatuur waarbij geen dik filter wordt gebruikt. En het gaat dan niet perse om dat je vet binnenkrijgt (want boeien) maar om wat daar nog verder in zit. Maar hoe schokkend dat allemaal precies is...
Wie de langzame rit niet eert, is de snelle niet weerd.
Interessant. Een percolator is in die zin dus ook nog 'gezond'.