driftbuien

Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.
clarien
Forum-lid
Berichten: 75
Lid geworden op: 09 jan 2005 17:11

clarien 03 jul 2005 15:29

Normaal ben ik redelijk aardig, maar op de fiets komen soms mijn laagste instincten naar boven. Vanmorgen werd ik in de berm geparkeerd door een tegemoetkomende automobilist die mij gewoon zag aankomen, (ik bedoel, FLUORISEREND geel daar kijk je niet zomaar overheen) en toch nog even een stilstaande auto inhaalde waardoor ik de berm in moest. met daarnaast sloot met steile walkant.Wat ik normaal NOOOOOIT zou doen dee ik nu wel, eerst kreeg hij een vinger, maar dat zag hij natuurlijk niet -toen ben ik ook nog achter hem aangefietst, ingehaald en aan zijn raampje gaan hangen en wat viswijvetaal uitgebraaktNou dat luchtte op -maar later had ik iets van.. tjonge... was IK dat? Normaal ben ik niet zo'n furie, maar ik merk dat ik op de fiets veel sneller witheet wordt... Heb erover zitten nadenken, het is OF de extra adrenaline, OF ms doordat je je toch wat onbeschermd voelt op de racefiets. Zeker als je alleen traint en nog geen perfecte stuurbehendigheid hebt.Iemand die dit herkent, normaal vriendelijk en kalm en op de fiets een driftkikker?

Gebruikersavatar
sjembek
Forum-lid
Berichten: 58
Lid geworden op: 23 jun 2005 01:08

Gebruikersavatar sjembek 03 jul 2005 15:42

Ik ken dit gevoel wel een beetje,
Gister reed ik door Duitsland, bij kleve, en een automobilist gaf geen richting aan. Het was een t-splitsing, en ik ging vol in de ankers, want ik zag een auto aankomen die waarschijnlijk recht door zou gaan (zo zag ik het aan de snelheid) Dus op het moment dat ik net stil sta, gaat hij vol in de remmen en slaat hij af. Als hij richting aan had gegeven had ik lekker door kunnen fietsen. Ik ben hem niet achteraan gegaan, maar heb wel ff staan schelden  (viese **** duitser)
Overigens wordt ik hier ook vaak zwaar agressief van als ik zelf in de auto zit! (veel mensen geven geen richting aan als ze een rotonde afslaan.
As a final touch god created the Dutch!

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3089
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 03 jul 2005 17:47

> aan zijn raampje gaan hangen en wat viswijvetaal uitgebraakt
Je kan het beter niet doen, want het lost niets op. Hij gaat er vast niet beter door rijden. Het is gevaarlijk, want je weet NOOIT wie je voor je hebt. Voor hetzelfde geld rijdt hij je van je fiets af of trekt hij een wapen/breekijzer onder zijn stoel vandaan. Dan sta je er wel alleen voor, want er zijn weinig mensen die je komen helpen.

Mijn vrouw werkt in een ziekenhuis, waar een jong meisje al jaren in coma ligt, nadat een of andere gek op haar gezicht heeft staan dansen. De afdrukken van zijn zolen stonden in haar gezicht, dus wees gewaarschuwd.......

Ik snap trouwens wel dat het oplucht om te schelden.

Gr, Diogenes
Velgenfluisteraar

Florezido

Gebruikersavatar
zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

Gebruikersavatar zombie 05 jul 2005 12:45

inderdaad, viswijvetaal helpt niet voor zulke automobilisten.
Ik zal eens zeggen wat helpt : tot een tijd geleden reed er bij onze klub,tijdens de trainingsritjes, een veteraan van 71 jaar mee. Een nogal norse en kordate kerel.Op een mooie dag werden we brutaal de weg afgesneden door een voorbijstekende chauffeur die de pech had dat ie 200meter verder voor een rood licht moest stoppen...
Onze veteraan klopt op het raampje, dat gaat naar beneden en onze veteraan plant zijn vuist mooi tussen de 2 ogen van de chauffeur...
Deze is snel weggereden en we hebben er nooit nog wat van gehoord...
Er is een spreekwoord dat zegt : "Wie niet hoeren wil moet voelen" 
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

Gebruikersavatar
steif
Forum-lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 21 mar 2005 23:18

Gebruikersavatar steif 05 jul 2005 12:56

ja wie niet hoeren wil  :o
haha
 
maar ik herken het wel een beetje, vooral als je hard in de ankers moet omdat iemand weer eens niet oplet. best gevaarlijk

diogenes
Forum-lid
Berichten: 3089
Lid geworden op: 14 jan 2005 12:32

diogenes 05 jul 2005 14:11

>Wie niet hoeren wil moet voelen
Is dit een Freudiaanse verspreking ? :-)

Gr, Diogenes

Velgenfluisteraar

Florezido

clarien
Forum-lid
Berichten: 75
Lid geworden op: 09 jan 2005 17:11

clarien 05 jul 2005 17:14

Freudiaans versproken of niet... ik vond het een mooi verhaal, heb het wel overwogen zondag maar t gaat een beetje moeilijk, EN fietsen EN de auto vasthouden EN schelden EN meppen (en in gedachten heb ik al vele malen de onderkant van mijn schoen in een autodeur gezet)
en het verhaal van Diogenes heeft me ook wel aan het denken gezet.. je hebt idd van die gekken met een ijzeren pook onder hun autostoel. en het was een stil weggetje
maar ja drift is drift en dan denk je meestal niet eerst na over de voors en tegens

Gebruikersavatar
casran
Forum-lid HC
Berichten: 7013
Lid geworden op: 12 jun 2005 16:19

Gebruikersavatar casran 06 jul 2005 14:30

Man man... ik ben een hele rustige en rationele kerel, maar zet mij op een fiets en er verandert wat!!

Ik kom dus regelmatig eens stoten tegen. Vrienden van me zeggen dat ik nog eens iets zal tegen komen met mijn assertiviteit op de fiets.
Ik kan bijvoorbeeld niet goed tegen overdreven snelheid! Zo schrik ik er niet voor terug om een snelle auto achter mij de weg te versperren, of zo'n snelheidsduivel in tegenovergestelde richting fysiek te dwingen vaart te minderen door op zijn baanvak te gaan rijden.
Ik stak ook onalngs een camionetje voorbij dat zonder pinken linksaf wou slaan. Ik ben gewoon rechtdoor gereden zodat zijn linkse spiegel aan diggelen was...
Vaste gewoonte is ook mijn geïrriteerde reactie op bestuurders die op het fietspad staan (geparkeerd, of die uit een zijstraat komen en doorrijden tot op de fietsstrook: ergerlijk!): die wagens krijgen gegarandeerd een dreun in hun carrosserie!!

Een heleboel buien van een driftkikker, waarvan ik er -eenmaal van de fiets- nauwelijks zou durven uitvoeren.
www.pieterdeneve.com | Facebook: www.facebook.com/pieterdeneve
- gelieve geen PMs te sturen, worden niet gelezen of beantwoord; mailen kan altijd -

Gebruikersavatar
pmme
Forum-lid
Berichten: 30
Lid geworden op: 14 feb 2005 12:06

Gebruikersavatar pmme 06 jul 2005 14:48

@CASRAN : kan je beter zo laten.
Naast een drukke weg stond eens een witte Mercedes op het fietspad geparkeerd met een dikke heer met hoed erin. Flinke dreun bovenop het dak van de auto.....Enige minuten later... Mercedes rijd mij voorbij en stopt op het fietspad. Ik verwacht mij aan een dikke heer met hoed voor een over-en-weer- scheldpartij... bijna ter hoogte van de auto vliegen er twee langharige kleerkasten achter uit de auto, vastbesloten niet te veel woorden te verspillen. op het nippertje kunnen terugdraaien.... opnieuw zelfde scenario... mercedes rijd mij opnieuw voorbij... stopt op het fietspad... wacht mij af.... kleerkasten stappen uit...ik rijd terug de andere kant uit. Dit zo'n 3 x tot ik via een sluipweggetje uit het zicht ben kunnen verdwijnen. Heel de verdere rit huiswaarts( nog 50 km ) beducht geweest voor geparkeerde  witte mercedessen naast de baan, en ik verzeker je ..dan zie je er ineens zeer veel. iK durf haast niet te raden wat de bodybuilders hun bedoelingen waren, ik denk niet informeren of ik campa of shimi rijdt.
 
ik ben beg&#111;nnen met niets, het meeste heb ik nog

Gebruikersavatar
bike_add1ct
Forum-lid
Berichten: 3324
Lid geworden op: 06 apr 2004 15:33

Gebruikersavatar bike_add1ct 06 jul 2005 15:24

Quote: Origineel geplaatst door PMME op 06 Juli 2005
ik denk niet informeren of ik campa of shimi rijdt.


Denk het ook niet...

Wel leuk verhaal.

Gebruikersavatar
marconi
Forum-lid
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10 mei 2004 14:00

Gebruikersavatar marconi 06 jul 2005 15:34

Tja, zo gaat het met die Heren in het Verkeer. Toen wij tijdens de Vael Ouwe Dieren weer inreden  kwamen wij bij een kruising waar het verkeerslicht op groen sprong. Wij reden door en jawel, een auto uit de andere richting moest linksaf. I.p.v. ons voorrang te verlenen scheurde het schorem hard de bocht in en sneed ons dus de weg af. Wij hard in de ankers om aanrijding te voorkomen. Ik riep hen (2 jonge ettertjes) na dat ze grote kl..tz.kk.n waren. Omdat hun raam openstond hoorden ze dit en stopten! Ik wilde erop af maar mijn mederijders overtuigden mij dat dát juist hun bedoeling was. Iemand inelkaar trappen en dan weg wezen. Ja, je schrikt zo geweldig van zo'n afslaande auto dat je primair reageert. Dat soort figuren behoren niet achter het stuur van een auto en zouden eigenlijk opnieuw examen moeten doen met verzwaarde exameneisen of 10 jaar niet meer achter het stuur.
 Verder zou men ook eens strenger moeten controleren op het richting aan geven, want veel automobilisten hebben dit wel geleerd, maar 80% "vergeet "dit. Op rotondes moet je vaak gissen wáár die auto heengaat. Ook hier weet de gemiddelde automobilist niet dat hij/zij richting moet aangeven bij het verlaten van de rotonde. Er zouden meer spotjes op de TV moeten verschijnen om de verkeersveiligheid te vergroten.
Autografo Fausto Coppi originale! @ Pavia, augustus 1955

Gebruikersavatar
fausto
Forum-lid
Berichten: 61
Lid geworden op: 07 jun 2004 14:20

Gebruikersavatar fausto 06 jul 2005 19:20

Mijn oplossing: iets meer links rijden. Als tegenliggers en passerenden dan te krap langs je sturen, heb je nog ruimte om uit te wijken.
Ik herken overigens het aggressieve gevoel op de fiets niet. Dat komt bij mij juist in de auto naar boven. Ik word dan een ander mens.  Ik haat linksrijders op de snelweg, ik duw ze op, sein met mijn lichten en ik haal rechts in. Fietsers krijgen van mij ruim baan, maar dat is omdat ik een hekel heb aan krassen op mijn auto.
Ooit heb ik twee automobilisten gezien, die blijkbaar zoveel haast hadden, dat ze elkaar de plaats op de weg niet gunden, maar wel de tijd namen om elkaar bij het stoplicht af te tuigen. Dat begrijp ik niet. Je hebt haast en dan ga je niet uitstappen om te matten.
Overigens wil ik dit gedrag niet goedkeuren en zoals hierboven beschreven is er veel risico aan verbonden. Dus: fietsers, denk om uw waardigheid.
Evenwicht is het antwoord op alle vragen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: metor