alcohol rijders!

Voor de nachtbrakers, als het niet meer over fietsen hoeft te gaan.
Gebruikersavatar
theriddler
Forum-lid
Berichten: 925
Lid geworden op: 09 mar 2005 10:03

Gebruikersavatar theriddler 05 feb 2006 14:12

amen!
Columns/ Hoogteprofielen /verslagen en veel meer! <br>
<a target="_blank" href= "http://www.peterkroes.nl">De Mannen</a><br>

Gebruikersavatar
jee-es
Forum-lid
Berichten: 758
Lid geworden op: 03 feb 2005 15:12

Gebruikersavatar jee-es 05 feb 2006 15:30

Ik ben het helemaal met je eens! Dit zijn culpose misdrijven die diep ingrijpen in het leven van de slachtoffers (directe en indirecte slachtoffers).Er is al langere tijd een roep om de straffen omhoog bij te stellen. Maar wat wil je met hogere straffen bereiken? En is gevangenisstraf wel de meest gepaste straf? Het moet ook nog in verhouding blijven staan met andere misdrijven. Er worden vaker dingen geroepen door "het volk" en over het algemeen zijn die uitspraken vrij ongenuanceerd. Als die mensen zouden weten wat er allemaal meespeelt en waarmee allemaal rekening moet worden gehouden zullen ze hun mening wel wat afzwakken. Dit neemt niet weg dat de wetgever rekening moet houden met het gevoel wat bij de mensen leeft. Het is de taak van de wetgever om dat op een juiste manier te vertalen in de wetgeving en aan de rechter om dit te interpreteren.Btw: Nu is de strafmaat voor dit geval trouwens maximaal 9 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 5 jaar.
Onderschrift? Nee: ik fiets liever!

Gebruikersavatar
neos
Forum-lid
Berichten: 1517
Lid geworden op: 18 apr 2005 22:41

Gebruikersavatar neos 05 feb 2006 15:30

Quoten: Origineel geplaatst door panschpieng op 05 Februari 2006


Lees ik net dat een 16 jarige fietser in Maasdijk doodgereden werd door een dronken automobilist en rijdt door, om zich uren later pas te melden. Ik word daar godverdomme zo pissig van iemand die dronken achter het stuur kruipt. Ik heb hehaaldelijk meegemaakt hoe ikzelf de voorang genomen kreeg door een of andere teringlijer in een auto. Nu was daar tot nu toe gelukkig nog geen dronken van geweest maar wel even leuk doorrijden zoals vorig jaar. Maar pech had ie wel. Ik wist r te vinden. (was een nijlpaard van een wijf met grote bek ook nog ).
Ik moest dit ff kwijt. In dit pokkeland word veel te slapjes gehandeld wat zulke overtredingen betreft. Dronken achter het stuur: Nooit meer rijden!!


Nou ik ben slechts 1x goed aangereden door iemand die mij geen voorrang gaf dus vanaf die dag rijd ik zeer defensief ,dus bij ieder kruising sta ik bijna stil.Maar bij een fout van hen vloek ik ook wel eens maar ja als je zelf een auto rijd maakje ook weleens een vergissing of niet soms.Dit neemt niet weg dat ik het eens met je ben.
 
cornelli racing cycles Uden

Gebruikersavatar
noppie
Forum-lid
Berichten: 1403
Lid geworden op: 12 okt 2005 22:26

Gebruikersavatar noppie 05 feb 2006 23:16

He mod , de discussie loopt uit de hand. Afkappen !!! Het is goed dat ik geen mod  ben.
kiekeboe

Gebruikersavatar
fietsfanaat
Forum-lid
Berichten: 235
Lid geworden op: 11 jan 2005 00:03

Gebruikersavatar fietsfanaat 05 feb 2006 23:47

Ik weet het niet, ik denk dat iedereen wel weet dat Big Rosa niet de man van de nuance is ;)

Ik ken zat mensen die op de fiets de auto's uitschelden, en in de auto de fietsers.

Want laten we wel wezen, als fietser rijden wij ook niet altijd even veilig (denk aan door rood rijden, niet op het fietspad rijden, te hard rijden, voorrang nemen (vaak genoeg))
be Special, ride a Special

Gebruikersavatar
noppie
Forum-lid
Berichten: 1403
Lid geworden op: 12 okt 2005 22:26

Gebruikersavatar noppie 06 feb 2006 00:08

Quoten: Origineel geplaatst door FietsFanaat op 05 Februari 2006

Ik weet het niet, ik denk dat iedereen wel weet dat Big Rosa niet de man van de nuance is ;)Ik ken zat mensen die op de fiets de auto's uitschelden, en in de auto de fietsers.Want laten we wel wezen, als fietser rijden wij ook niet altijd even veilig (denk aan door rood rijden, niet op het fietspad rijden, te hard rijden, voorrang nemen (vaak genoeg))

Je hebt helemaal gelijk. Daarom is dat voorlichtingsfilmpje ook zo leuk over dat korte lontje.
kiekeboe

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23982
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 06 feb 2006 00:55

Bijna iedereen verguisd alchohol achter het stuur. Is een onderwerp waar niet over te discusieren valt. Je kan hooguit over de straf gaan hebben. Ik zou eerst maar gewoon de drempel nog verder naar beneden gooien zodat je gewoon niets meer kan drinken. Want dan kan je immers ook niet de fout in gaan om na de 2e er nog maar eentje te pakken enzo en vervolgens met je dronken kop nog naar huis te rijden. Maar dan moeten ze ook fatsoenlijke meetapparatuur ontwikkelen dat je ook echt gepakt wordt als je teveel op hebt.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
delirium
Forum-lid
Berichten: 722
Lid geworden op: 23 aug 2005 18:05

Gebruikersavatar delirium 06 feb 2006 09:41

Hoe zit het eigenlijk met drinken op de fiets? Geldt daar dezelfde wetgeving als bestuurders van een auto? M.a.w. ben je ook strafbaar op een fiets met 0,5 promille?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten