Het Stel-je-eens-voor-Topic

Deelnemers stellen zich voor en een uitgebreid scala aan andere onderwerpen.
KaptKeefmenneke
Forum-lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 aug 2013 21:03

KaptKeefmenneke 22 aug 2013 21:10

Goedenavond,

Ik ben Mark, ik meld me hier aan om zo eens wat handige tips en ervaringen te bekijken en delen. Ik kom uit Etten-Leur, ik ben net een week of 3/4 aan het fietsen. Rondjes van rond de 35 zo een keer of 3 in de week. Het gaat steeds beter en word ook leuker. In het begin een uur lang hijgend op de fiets en nu gaat het steeds beter en soepeler. Ik heb veel gespind dus de omwentelingen zitten wel in mijn benen, maar op de weg is toch een stuk zwaarder.
De eerste 2 weken op een oude Vuelta 3 maten te groot en nu op een gazelle exquise Ltd.
Echt verslavend!

Appy 85
Forum-lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 19 aug 2013 00:23
Locatie: Nijkerk

Appy 85 22 aug 2013 21:32

Even voorstellen dus,

Ben Albert, ook wel Appy genoemd.

28 jaar oud, werkzaam in de autobranche en een jaar of 5 aan het mountainbiken nu, en sinds 3 jaar ook op de racefiets.

Aangezien ik dit nu wat fanatieker wil gaan doen ben ik op zoek naar een nieuwe racefiets hiervoor. Met onder andere de informatie hier verdiep ik mij in de aanschaf van een nieuwe fiets.

Merkvoorkeur ligt momenteel bij Merida omdat ik daar met de atb erg veel plezier mee heb. Huidige racefiets, een tweedehandsje, is ook een Merida.

Naast de informatie over een nieuwe fiets kijk ik hier ook naar leuke routes, foto's van mooie fietsen van anderen etc.

Een goede discussie ga ik daarnaast niet uit de weg!
Merida Scultura EVO Dura Ace Com
Merida Matts TFS Shark MTB

MaartenDenolf
Forum-lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 aug 2013 14:11
Locatie: Torhout
Contact

MaartenDenolf 23 aug 2013 21:34

Hallo, Hallo,

Maarten is de naam en net begonnen met fietsen.
In juli een 2dehands racefiets aangeschaft en heb de microbe goed te pakken.
Op dit moment nog kleine ritjes met af en toe een iets langere route ertussen.

Waarom begonnen met fietsen?
Enkele jaren terug het rijbewijs gehaald en daarna de fysiek wat laten verzwakken en nu de moed om deze terug op te bouwen.
Ik heb de microbe wel te pakken denk ik en kan me volledig laten gaan op de fiets.
Oja, ik ben belg maar ik denk dat dit forum wel grensoverschrijdend is ;)

DvanW
Forum-lid
Berichten: 404
Lid geworden op: 27 aug 2011 15:25
Locatie: Utrecht

DvanW 24 aug 2013 21:15

Al lang aan het fietsen en ook al lang lezer op dit forum, hoogste tijd om mij eens voor te stellen. Derk, woonachtig in Utrecht, 29 jaar en actief op de racefiets en MTB. Toevallig beide van Bulls en maatje dranghek :-)
Vind het sleutelen aan de fietsen bijna net zo leuk als het berijden en met de fietsen van mijn vrouw erbij is er altijd wel wat te doen.

Koen87
Forum-lid
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 aug 2013 10:25

Koen87 26 aug 2013 10:48

Dag allen!
Ik ben Koen, 25 jaar oud en kom uit de omgeving Enschede. Sinds enkele maanden ben ik aan het fietsen op een oude Raleigh Sprint (uit '85), echter heb ik deze recent in de prak gereden en ben dus op zoek naar een nieuwe fiets. 'Van nature' ben ik hardloper en ik richt me (momenteel) voornamelijk op halve marathons. Aangezien ik mijn botten en spieren wat meer wil ontlasten en een triatlon op de planning heb staan ben ik dus van plan om wat meer te gaan fietsen.

Broomer23
Forum-lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 aug 2013 18:52

Broomer23 29 aug 2013 19:10

Na heel wat topics te hebben doorgespit, heb ik me geregistreerd dus stel ik me voor.

Fietsen is altijd al favoriet geweest bij mij. Op mijn 19e kocht ik mijn eerste racefiets maar die gebruikte ik eigenlijk vooral om naar school te fietsen niet om afstanden te rijden.
Na een zwaar ongeval heb de fiets verkocht.

In 2001 startte ik met spinning. Na dit negen jaar gedaan te hebben trok het buiten fietsen mij. Ik kocht een 2e handsje met ouderwetse buis commnders, maar al snel merkte ik dat ik een.moderne fiets wilde. Dat werd de Giant Defy 2 en die heb ik nog steeds. Eind vorig jaar kocht ik er een Bulls copperhead 29 er bij om ook in mindere omstandigheden te kunnen fietsen. Ik durf met een natte weg niet zo goed de weg op met de racefiets en de mtb is dan een prima alternatief.

Ik fiets eigenlijk altijd solo en rijd voornamelijk in de polder. Wedstrijden hoeven van mij niet. Het gaat mij er om wat beweging te hebben en als het een keer wat langzamer gaat dan zij het zo.

Hopelijk geeft dit een goed beeld. Als er nog vragen zijn beantwoord ik die graag.

Gebruikersavatar
melfie
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2013 09:39

Gebruikersavatar melfie 30 aug 2013 09:45

Ha allemaal,
Ik ben Melanie, 28 jaartjes jong en ik doe aan mountainbiken! Ik heb een mountainbike en daarnaast ook een tourfiets omdat ik ook van 'gewoon' fietsen houd maar vooral van langeafstandfietsen ('t liefst in Italie waar ik al heel wat tochten heb gemaakt) Ik kijk eigenlijk al een hele tijd mee en moest me beheersen om niet mee te doen, puur omdat ik dan al snel op alles zou gaan reageren en elke dag wel even wil kijken en tegenwoordig draait t leven al zo om de sociale media etc maar het leek me toch wel heel leuk om toch mee te kletsen!
Groetjes Melanie
Groetjes! Melanie

Camp71
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2013 21:31
Locatie: Brielle

Camp71 30 aug 2013 21:52

Hallo ik Ton bouwjaar 71 ben een beetje aan gestoken met sportief fietsen door een collega.
Die had een mtb het leek mij ook wel leuk dus je wet wel......
Ondertussen hebben we al wat baantjes gehad.zeer leuk.
Nu hebben we samen ook een racefiets en al officiële tour gemaakt Erasmus tour.
Dus hier ff mijn verslaving delen met sommige mensen.
Mvg Ton. .

Gebruikersavatar
Soap
Forum-lid
Berichten: 2352
Lid geworden op: 28 aug 2013 16:01
Locatie: Pijnacker

Gebruikersavatar Soap 05 sep 2013 10:43

Hallo fiets vrienden,

Ik ben Marlon, man, 32 jaar en altijd een actief voetballer geweest.
Helaas is dat door blessures niet helemaal meer mogelijk op het niveau dat ik nastreef en wil ik mij weer meer gaan bezighouden met mijn vroegere hobby, fietsen.Je moet ergens je energie in kwijt, anders worden ze thuis gek van me haha :)

Ooit begonnen als bmx'er (4 tot 8 jaar) en daar best wel succesvol in geweest.
Tot aan het EK'88....toen moest en zou ik op voetbal....what can i say? ;-)
Fietsen is mij altijd blijven trekken en het wielrennen ben ik altijd blijven volgen. Vooral de Tour, maar ook de andere mooie klassieker of ronden hebben mijn aandacht.

Ik zal in het racefiets gedeelte wel even mijn advies vraag gaan stellen.
Want je hebt een boel mooie merken, opties in materiaal, etc. etc. :D
Ben zelf niet de meest handige of kenner van techniek en meer een doener, dus hopelijk kunen jullie mij daar verder helpen! En ja....eerst de geometrie, dan de rest :-D Thx!

Groetjes!
Afbeelding
Canyon Ultimate CF SL team (2015)
Pinnacle Arkose 2 (2015)

Gebruikersavatar
jupu1973
Forum-lid
Berichten: 304
Lid geworden op: 02 aug 2013 15:10

Gebruikersavatar jupu1973 05 sep 2013 13:58

Mijn naam is Jan-Paul, ik ben de 40 net gepasseerd en sinds een paar maanden eigenaar van een cannondale alu 3.0, bouwjaar onbekend, afgemonteerd met een shimano 600 groep.

Het idee om te gaan fietsen is ingegeven door het feit dat ik sinds een operatie aan de rug niet zo goed ter been meer ben. Na enige tijd verschillende sporten beoefend te hebben(spinnen, fitness, crosstrainen) ben ik er toch wel achter dat zowel ik als de omgeving moet bewegen, met andere woorden, ik moet vooruit! Net als mijn conditie.......

Ik woon in de Krimpenerwaard en ben eigenlijk op zoek naar iemand om wat kilometers mee te maken. Alleen is maar alleen....

DesertRose
Forum-lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 sep 2013 18:38

DesertRose 05 sep 2013 18:54

Beste fietsers!

Mijn naam is Maarten, ben een student Geneeskunde in Rotterdam en nadat ik 2 jaar wedstrijdroeier ben geweest (en dat blijf je dus je hele leven) ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om mijn conditie op peil te houden en mijn sportieve uitdagingen aan te gaan: fietsen dus. Hoewel ik al enkele jaren op mijn racefiets (die bij mijn ouders gestald was) heb gefietst doe ik nu dagelijks een rondje van 55 km en in de weekenden nog wat meer. De reden dat ik hier nu actief wil worden is .... de gear. Want aangezien ik al snel zwijmel bij een nieuw 'koopproject' ben ik nu wel degelijk van plan om een betere fiets te kopen (mijn huidige stalen Colnago met Campa mirage afwerking i.c.m. het eigenlijk te kleine frame is niet jé van hét). Daarnaast wil ik graag ook tochten starten en mij op die manier toch in de sport begeven.

Doelen zijn: echte wedstrijd starten, in komende jaren mogelijk ook tijdritten rijden, fietsvakanties. Daarnaast zal ik ook af en toe hardlopen aangezien ik een vriendin heb beloofd een marathon te rennen.

Mocht iemand nog een fietsmaatje zoeken in omgeving Rotterdam, met ongeveer dezelfde doel van training (doe nu aardig rustig aan 32km/u 55km, maar dat houd ik ook nog wel 110 km vol) dan kan degene zich altijd melden.

Geniet van het prachtige weer van vandaag! (heb (helaas) vanochtend al gefietst)

Thavipah
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 sep 2013 22:12

Thavipah 06 sep 2013 22:24

Hallo allemaal,

Ik ben Dennis en kom uit de regio Delft. Eind vorig jaar heb ik een behoorlijke wake up call gehad m.b.t mijn gezondheid. Veel werken, roken en weinig sporten leek prima te werken totdat mijn lijf duidelijk aangaf dat het niet meer ging zo.

Vorig jaar onder begeleiding van een hardloop coach gaan hardlopen. Ging echt top, ik viel gigantisch af en het was heerlijk om weer te sporten. Weer of geen weer, om de dag liep ik in de natuur en bouwde in relatief korte tijd weer een redelijke conditie op.

Naast het hardlopen kreeg ik ook weer behoefte om te gaan fietsen. Een mountainbike leek mij top dus die heb ik er in januari naast gekocht en een beetje begonnen met fietsen.

In april had ik in 1 maand tijd 3x een zweepslag had in mijn kuit bij het hardlopen. Gigantisch vervelend want het lopen was toch echt wel een uitlaatklep voor mij. Na een paar weken herstellen voorzichtig op de fiets geklommen. En toen had ik het virus ineens te pakken. Heerlijk, alles viel op z'n plek maar dan zonder lichamelijke klachten.

Na 2,5 maand kwam ik erachter dat ik steeds verder wilde fietsen. 50km op een mountainbike op het asfalt kan en is goed te doen, maar als je verder wilt dan merk je dat het toch niet optimaal is. Zodoende een maand geleden een wielerfiets gekocht en nu 750 km weggefietst.

Gedurende dit hele proces heb ik hier als een "lurker" rondgekeken. Wil nu ook wat actiever gaan deelnemen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bever