Wahoo cadence meter

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
castillions
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 mei 2010 20:19

castillions 01 mar 2021 07:28

Goedemorgen,

Afgelopen weekend een Wahoo cadence en snelheidsmeter aangeschaft. Helaas krijg ik de cadence sensor niet werkend. Er wordt netjes een Bluetooth verbinding opgezet maar er wordt geen data doorgestuurd (0 rmp/NA). Ofwel hij meet niks. Iemand nog tips/adviezen?
IMG_1454.JPG
IMG_1455.JPG

Gebruikersavatar
RKN
Forum-lid
Berichten: 1113
Lid geworden op: 01 apr 2014 16:40
Locatie: Vechtdal

Gebruikersavatar RKN 01 mar 2021 09:45

In combinatie met wat wordt deze sensor gebruikt?
(Wahoo fietscomputer?)

castillions
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 mei 2010 20:19

castillions 01 mar 2021 11:05

Wahoo elemnt Bolt stealth. Echter op de bijbehorende app komt er ook al geen data door.

Gebruikersavatar
Dritty
Forum-lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 03 feb 2020 19:48

Gebruikersavatar Dritty 01 mar 2021 11:16

Edit: Lees net dat er wel verbinding wordt gemaakt, dus optie 1 valt dan af. Zou optie 2 eens uitproberen.

2 mogelijkheden die mij te binnen schieten:

- Batterij vervangen (wellicht geleverd met kapotte of lege batterij). Zou niet moeten, maar is wel een mogelijkheid.

- De sensor verkeerd om gemonteerd. Kan ik op de foto niet zien, maar wellicht heb je de sensor met de verkeerde kant aan de crank geplakt (voor de duidelijkheid: ik bedoel dus niet de verkeerde kant van de crank, maar de sensor zelf).

castillions
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 mei 2010 20:19

castillions 01 mar 2021 11:24

Top, ga ik straks eens proberen.

Wat zou de "goede" kant moeten zijn? Nu wijst het Wahoo logo naar buiten.

Gebruikersavatar
Dritty
Forum-lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 03 feb 2020 19:48

Gebruikersavatar Dritty 01 mar 2021 11:31

Volgens mij is dat de 'goede' kant. Wordt er wel een cadans geregistreerd als je de sensor met de hand heen en weer schut (dus los van de fiets even in de hand heen en weer schudden)?

hetkanun
Forum-lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 31 jan 2016 17:39

hetkanun 01 mar 2021 11:31

Op de sensor zit een LED lampje. Brandt deze als je de crank beweegt?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6416
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 01 mar 2021 21:03

En via ant+?
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

castillions
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 mei 2010 20:19

castillions 02 mar 2021 12:48

Zojuist nog even wat getest. Er brandt een blauw lampje bij het bewegen van de sensor. Het schudden van de sensor (los) geeft eveneens geen data :-(

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6416
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 02 mar 2021 20:32

castillions schreef:
02 mar 2021 12:48
Zojuist nog even wat getest. Er brandt een blauw lampje bij het bewegen van de sensor. Het schudden van de sensor (los) geeft eveneens geen data :-(
En via ant+?
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

castillions
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 mei 2010 20:19

castillions 02 mar 2021 21:55

nijkie schreef:
02 mar 2021 20:32
castillions schreef:
02 mar 2021 12:48
Zojuist nog even wat getest. Er brandt een blauw lampje bij het bewegen van de sensor. Het schudden van de sensor (los) geeft eveneens geen data :-(
En via ant+?
Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6416
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 02 mar 2021 22:34

castillions schreef:
02 mar 2021 21:55
nijkie schreef:
02 mar 2021 20:32
castillions schreef:
02 mar 2021 12:48
Zojuist nog even wat getest. Er brandt een blauw lampje bij het bewegen van de sensor. Het schudden van de sensor (los) geeft eveneens geen data :-(
En via ant+?
Hoe krijg ik dat voor elkaar?
https://eu.wahoofitness.com/instructions/rpm
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: gssch