Garmin services down...

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
walter-
Forum-lid
Berichten: 3906
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 25 jul 2020 21:30

De garmin website en al hun service zijn al even down.
Het stoort me harder dan ik verwachtte.
- geen upload van Garmin naar websites (vervelendst voor de renner in huis die zijn trainingen niet naar de trainer krijgt)
- je krijgt geen routes van Garmin connect naar je garmin toestel. Blijkbaar kan dat niet als er geen internet is. Ook al heb je de gpx van de route op je gsm.

Walter

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 2805
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 25 jul 2020 21:34

walter- schreef:
25 jul 2020 21:30
De garmin website en al hun service zijn al even down.
Het stoort me harder dan ik verwachtte.
- geen upload van Garmin naar websites (vervelendst voor de renner in huis die zijn trainingen niet naar de trainer krijgt)
- je krijgt geen routes van Garmin connect naar je garmin toestel. Blijkbaar kan dat niet als er geen internet is. Ook al heb je de gpx van de route op je gsm.

Walter
Je kan routes zelf naar trainingpeaks en elke site sturen als je de Garmin even met het kabeltje aan de pc hangt.

Routes kunnen er ook op door de file in het mapje "new files" te schuiven.

Even terug naar vroeger en hoe ik het nog steeds doe met de edge 800.

walter-
Forum-lid
Berichten: 3906
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 25 jul 2020 21:48

Gisteren vertrok ik voor een paar dagen op fietstrektocht. Dat is zonder pc; ik heb idd routes met pc nog snel op de gps gezet. Zonder de website problemen had ik dat nog niet gedaan.
De connectiestukken om smartphone en garmin te connecteren via usb zitten niet standaard in mijn reiskit; nu heb ik ze dus wel mee voor als ik nieuwe routes wil maken via smartphone.

Walter

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1427
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 25 jul 2020 23:16

Het zal nog wel even een poosje stil blijven bij Garmin. Het hele bedrijf ligt plat inclusief de productie. Er wordt 10 miljoen dollar geëist om de hack op te heffen.

Gebruikersavatar
mao
Forum-lid
Berichten: 2846
Lid geworden op: 22 jul 2007 02:47

Gebruikersavatar mao 25 jul 2020 23:31

Oei, dat is foute boel.
Dat gun je ergste vijand niet.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2371
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 26 jul 2020 09:09

Je zou denken dat Garmin toch back-ups of spiegels heeft staan. Mogelijk is men druk doende te ontdekken wat de ingang is geweest en moet eerst dat lek dicht voordat men iets kan terugzetten? Gezien de verstreken tijd is het echt serious shit.

alien
Forum-lid
Berichten: 1735
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 26 jul 2020 09:13

Joseba schreef:
26 jul 2020 09:09
Je zou denken dat Garmin toch back-ups of spiegels heeft staan.
Als je data corrupt is, wordt je backup dat mettertijd vanzelf ook. En een spiegel biedt al helemaal geen uitkomst; die verhoogt alleen de beschikbaarheid, niet de integriteit.
Vorsprung durch Pedantik

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2371
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 26 jul 2020 09:22

alien schreef:
26 jul 2020 09:13
Als je data corrupt is, wordt je backup dat mettertijd vanzelf ook. En een spiegel biedt al helemaal geen uitkomst; die verhoogt alleen de beschikbaarheid, niet de integriteit.
Als je corrupte data gaat back-uppen wel natuurlijk. Maar dan zou het niet tijdig ontdekt zijn en al langer spelen dus.

Gebruikersavatar
fietsslak
Forum-lid
Berichten: 238
Lid geworden op: 16 jun 2016 13:21

Gebruikersavatar fietsslak 26 jul 2020 11:07

Vaak staat zulke software al langer op de server voor er wordt versleuteld. Dus moet je hopen dat er een backup is van voor de besmetting. Maar je komt daar niet zo makkelijk achter omdat backups niet direct te benaderen zijn.
En als je dan al een niet-besmette backup hebt, moet je ook gaan bepalen welke data (gebruikersgegevens, software en patches) je mist. En voor je die terugzet moet je ook weer zeker weten dat die schoon zijn anders begin je weer opnieuw.
I gotta warn you: I've got a compact and an 11-32 and I'm not afraid to use 'em!

Gebruikersavatar
alstro
Forum-lid
Berichten: 845
Lid geworden op: 19 dec 2004 17:25
Locatie: vollenhove

Gebruikersavatar alstro 26 jul 2020 11:22

Joseba schreef:
26 jul 2020 09:22
alien schreef:
26 jul 2020 09:13
Als je data corrupt is, wordt je backup dat mettertijd vanzelf ook. En een spiegel biedt al helemaal geen uitkomst; die verhoogt alleen de beschikbaarheid, niet de integriteit.
Als je corrupte data gaat back-uppen wel natuurlijk. Maar dan zou het niet tijdig ontdekt zijn en al langer spelen dus.
Meestal wordt alles automatisch gedaan idd. Dan ga je voor gaas. Je moet ergens gewoon een schone backup hebben staan, los van je netwerk. Maar met zo'n bedrijf als Garmin is dat vrij lastig denk ik.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 11086
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 26 jul 2020 15:23

Dat het bij Garmin gebeurt is erger voor Garmin dan voor ons.
Maar afgaande op wat je zo af en toe leest zou het dus ooit ook wel eens kunnen gebeuren waar het ons echt heel hard pijn zou kunnen doen.
Sociale zekerheid, rijksregister, banken, en ik vergeet er een pak.
Vandaag is de morgen waar je gisteren zo bezorgd over was.

Ramon73
Forum-lid
Berichten: 455
Lid geworden op: 28 aug 2017 09:31

Ramon73 27 jul 2020 06:42

Connect werkt gedeeltelijk nu. Activiteiten syncen van toestel naar cloud werkt, veel andere zaken nog niet. Nieuwe activiteiten plannen bijvoorbeeld, plannen wel echter nog niet naar toestel sturen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers