Quarq vs 4iiii powermeter

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
ypuh
Forum-lid
Berichten: 2909
Lid geworden op: 23 jul 2009 02:25

Gebruikersavatar ypuh 17 okt 2019 15:18

scepticus schreef:
17 okt 2019 15:04
Futurum heeft een DZero in de aanbieding voor iets meer dan € 500, daarvan jeukt mijn portemonnee wel trouwens. :mrgreen:
Dat is de alu variant en dan moeten nog wel de kettingbladen erbij (ca. 130 euro).
Niet gefietst is altijd mis

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9793
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 17 okt 2019 15:23

Dat 'ie alu is boeit me niet zo, maar ik zou er idd ook nog bladen en een GXP bracket bij moeten hebben.

Voorlopig maar lekker door peddelen met m'n 4iiii :geek:
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

LacsapOV
Forum-lid
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 mei 2019 19:52

LacsapOV 17 okt 2019 15:36

NuitKor schreef:
17 okt 2019 15:09
rudi assauer schreef:
17 okt 2019 14:58
Zoals al aangegeven, zet hem gewoon op een tacx, ga op erg mode 5 minuten x watt rijden en lees dan via je fietscomputer de waarden van je quarq en 4iiii af. Dan weet je het gewoon.

Benaderingen met aannames van strava klimmen heb je niets aan.

Rij zelf zowel op race als mtb met quarq en die zijn spot-on, ook getest met de tacx trouwens want wilde het zelf ook graag bevestigen voor mijzelf. Het merk heeft dat goede trackrecord trouwens ook in de testen van bijvoorbeeld dcrainmaker.
Dat zou ik ook wel willen, maar mijn Focus Mares heeft een R.A.T. systeem, die niet past op mijn tacx :dislike:

https://www.youtube.com/watch?v=xTZ6aPRlXyQ
Jawel hoor, dat past prima. Even de rat eindkapjes uit je frame halen. Dan kun je daarvoor in de plaats een quickrelease as gebruiken. Je hebt dan alleen nog 2 spacers nodig van 5mm dik, 10mm binnen en 20mm buiten.

Het is alleen net even wat meer werk en niet zo handig om keer op keer te wisselen.

rudi assauer
Forum-lid
Berichten: 117
Lid geworden op: 30 apr 2014 19:52

rudi assauer 17 okt 2019 15:38

scepticus schreef:
17 okt 2019 15:04
Bombardeer je nu je Tacx tot gouden standaard? ;)

Zolang je een steile klim gebruikt zodat de invloed van de luchtweerstand niet te groot is kun je op die manier prima je getrapte vermogen schatten.

Futurum heeft een DZero in de aanbieding voor iets meer dan € 500, daarvan jeukt mijn portemonnee wel trouwens. :mrgreen:
Niet per se, geef alleen aan dat het de makkelijkste en snelste manier is om te kijken of je vermogensmeter een discrepantie geeft, zijn de beide waardes gelijk dan kun je wel vertrouwen dat het klopt.
Afbeelding

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9793
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 17 okt 2019 15:49

Binnenkort maar een SRM kopen, links een 4iiii erop, Garmin Vector pedalen én een PowerTap in m'n achterwiel :mrgreen:
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 1939
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 17 okt 2019 15:50

LacsapOV schreef:
17 okt 2019 15:36
NuitKor schreef:
17 okt 2019 15:09
rudi assauer schreef:
17 okt 2019 14:58
Zoals al aangegeven, zet hem gewoon op een tacx, ga op erg mode 5 minuten x watt rijden en lees dan via je fietscomputer de waarden van je quarq en 4iiii af. Dan weet je het gewoon.

Benaderingen met aannames van strava klimmen heb je niets aan.

Rij zelf zowel op race als mtb met quarq en die zijn spot-on, ook getest met de tacx trouwens want wilde het zelf ook graag bevestigen voor mijzelf. Het merk heeft dat goede trackrecord trouwens ook in de testen van bijvoorbeeld dcrainmaker.
Dat zou ik ook wel willen, maar mijn Focus Mares heeft een R.A.T. systeem, die niet past op mijn tacx :dislike:

https://www.youtube.com/watch?v=xTZ6aPRlXyQ
Jawel hoor, dat past prima. Even de rat eindkapjes uit je frame halen. Dan kun je daarvoor in de plaats een quickrelease as gebruiken. Je hebt dan alleen nog 2 spacers nodig van 5mm dik, 10mm binnen en 20mm buiten.

Het is alleen net even wat meer werk en niet zo handig om keer op keer te wisselen.
Bedankt!

LacsapOV
Forum-lid
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 mei 2019 19:52

LacsapOV 17 okt 2019 20:35

20191017_203028.jpg

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 21950
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 18 okt 2019 08:50

Ik heb nu wel een grote "hoe loopt dit af" behoefte...

NuitKor geef ons een update! ;)
In het kader van het stikstofbeleid zijn schietschijven per direct verboden.

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 1939
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 18 okt 2019 09:02

havana schreef:
18 okt 2019 08:50
Ik heb nu wel een grote "hoe loopt dit af" behoefte...

NuitKor geef ons een update! ;)
Haha ik ben nog bezig met een oplossing.
Kreeg zelfs al een DM van een user dat ik wel even langs mocht komen om de fietsen op de Tacx Neo te zetten. :like:
Eerst eens kijken of ik de 4iiii zelf wat kan bijstellen, zodat hij qua gevoel meer in de buurt van de Quarq komt. Het hoeft van mij ook niet 100% nauwkeurig, want ik wil gewoon dat hij mij goed in de zone kan pacen.

HarryuitHilversum
Forum-lid
Berichten: 173
Lid geworden op: 29 jan 2016 09:05

HarryuitHilversum 18 okt 2019 16:28

Mijn ervaring is dat powermeters wel betrouwbaar zijn, in de zin dat ze consequent dezelfde waarden geven bij dezelfde inspanning. Prima tools om je eigen progressie te zien en mee te trainen. De waarden van verschillende powermeters zijn echter niet perfect vergelijkbaar. Dat zou niet moeten mogen, maar ik lees ook bij experts dat het vergelijken van verschillende powermeters problematisch is en blijft.

Ik had een Stages en het viel me op dat mijn fietsmaat (vrijwel zelfde grootte, gewicht en kwaliteit fiets) steevast 80 watt meer vermogen trapte terwijl we naast elkaar de klimmen opreden. Ook op Zwift werd ik erop afgereden door mensen die ik op de weg toch echt goed kan bijhouden. In de sportschool train ik op een Keiser en haalde daar veel hogere wattages op, Gefrustreerd heb ik de Stages naar de importeur gestuurd en laten testen. Volgens Stages was er niks mis met het ding. Ik heb nu een 4iiii, die structureel hogere wattages geeft dan mijn oude Stages. Ik merk dat ik stiekem fijner vindt. Het geeft toch moraal :-)

Zino
Forum-lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 02 feb 2016 15:34

Zino 18 okt 2019 17:04

Ik heb een 4iii powermeter. Bij instellingen kan ik "3rd Party App" in of uitschakelen. Waarvoor is dit?

DDX
Forum-lid
Berichten: 2977
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 18 okt 2019 17:27

Zino schreef:
18 okt 2019 17:04
Ik heb een 4iii powermeter. Bij instellingen kan ik "3rd Party App" in of uitschakelen. Waarvoor is dit?
Beetje offtopic, maar dat is al je meting aan beide kanten hebt.
Als die optie uitstaat moet je fietscomputer kunnen omgaan met 2 signalen.
Zet je het aan dan communiceren de cranks met elkaar en sturen ze 1 signaal.

Ik heb de optie zelf uitstaan, maar op het moment dat je met je telefoon connect via de strava app dan moet je de optie aanzetten anders krijg ik maar helft van vermogen te zien.
Lost zich vanzelf op omdat strava op je telefoon binnenkort geen sensors meer support... (jammer want soms handig als backup)

ontopic: ik heb stages, quarq en 4iiii (laatste 2x) en die geven allemaal redelijk gelijkwaardige waardes. (quarq zit op gravelbike dus lastiger te vergelijken)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten