Garmin Edge 530

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
JayKay.1
Forum-lid
Berichten: 106
Lid geworden op: 03 mei 2014 16:37

JayKay.1 20 mei 2019 20:44

Vandaag het toestel binnen gekregen. Had eerst een 520 en daarna een Edge Explore, allebei met eigen voor en nadelen. De Explore werkte snel en prettig maar is softwarematig helaas afgeknepen door Garmin, daarom nu een Edge 530 en de Explore naar mijn vriendin.

Heb er nog niet mee gereden maar wat valt op na alles ingesteld te hebben:

- Instellen van de Edge en communicatie met de iphone verloopt met wat horten en stoten, af en toe ontkoppelen en weer koppelen. Zelfde geldt voor Garmin Express op de Mac.
- WIFI op de 530 is wel stabiel, downloaden van updates gebeurt blijkbaar dan automatisch. Ik zie herhaaldelijk download voltooid in het scherm iig. Onduidelijk is wat er wel en niet is gedownload.
- Instellen van de profielen en gegevensschermen kost wat tijd voordat je er handig in bent, niet super intuitief maar beter dan op de 520, slechter dan op de Explore.
- Snel opstarten en scrollen door schermen, prima
- Routes importeren van strava en komoot via de IQ app loopt niet echt lekker, na een update van komoot en opnieuw opstarten van de Edge krijg ik ze binnen.
- Veel wat met navigatie van doen heeft staat nog in het Engels en moet blijkbaar nog vertaald
- Zoomen van de kaart en een locatie op de kaart zoeken en naartoe navigeren werkt eigenlijk best goed, de dubbele functie van de enter knop is prettig

1 gek ding, er staat een Trailforks kaart USA/Canada op het toestel, al het andere kaartmateriaal van Garmin zelf is Europees.

Ik verwacht op korte termijn nog wat firmwareupdates, apparaat zelf heeft potentie. Vooral de communicatie met de connect app vind ik matig en daarin is de concurrent waanzinnig veel beter.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1153
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 20 mei 2019 20:49

Wat is dat toch met fietscomputers en Apple. Je hoort zo vaak dat dit niet lekker werkt, terwijl Android deze problemen helemaal niet heeft. Zou dat aan Apple liggen?

Gebruikersavatar
LongTallErne
Forum-lid
Berichten: 290
Lid geworden op: 10 jun 2011 15:27

Gebruikersavatar LongTallErne 20 mei 2019 21:14

tja, apple werkt perfect zolang je je maar bij apple houd en volgens hun idee werkt. Helaas maken ze geen fietscomputers...

Geef mij maar Windows / android en alles wat meer compatible is met andere merken
Op mijn best in de bergen...... bergaf dan wel ;)
MERIDA RIDE 400

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 21360
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 20 mei 2019 21:18

Grappig, ik heb echt nooit problemen met Apple en BT. Zowel met mijn Bolt, als met mijn auto (Volvo) als met mijn BT headsets die ik gebruik (Bose, TomTom, Chinees). Ook mijn JBL speaker werkt prima.
“Wandelen is het voorportaal van de dood - fietsen, dat is het leven.” (B. Wagendorp, Ferrara)

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1061
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 20 mei 2019 21:54

Nou.....ik ben een groot Apple fan maar BT wil nog wel eens een dingetje zijn (kan uiteraard ook aan de andere kant liggen) met name de eerste pairing met een Volvo, andere BT headset dan de AirPods en inderdaad ook met de Garmin! Daarna verloopt het meestal vlekkeloos 👍
Canyon CF SLX
Canyon Speedmax CF

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2573
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 21 mei 2019 08:44

JayKay.1 schreef:
20 mei 2019 20:44
Vandaag het toestel binnen gekregen. Had eerst een 520 en daarna een Edge Explore, allebei met eigen voor en nadelen. De Explore werkte snel en prettig maar is softwarematig helaas afgeknepen door Garmin, daarom nu een Edge 530 en de Explore naar mijn vriendin.

Heb er nog niet mee gereden maar wat valt op na alles ingesteld te hebben:
Zou hem eerst een paar weken gebruiken, en dan conclusies trekken........

BT is vaak een combi probleem tussen GSM en navigatie systeem, vaak wordt de Garmin uitgeleverd met een "oude" firmware en moet eerst alles bijgewerkt worden.

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1061
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 21 mei 2019 09:22

Tussen mijn Bolt en mijn iPhones is er eigenlijk zelden tot nooit een probleem qua connectie. Dus Garmin zou dat ook prima in orde kunnen maken lijkt me!
Canyon CF SLX
Canyon Speedmax CF

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2573
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 21 mei 2019 10:06

tomtom schreef:
21 mei 2019 09:22
Tussen mijn Bolt en mijn iPhones is er eigenlijk zelden tot nooit een probleem qua connectie. Dus Garmin zou dat ook prima in orde kunnen maken lijkt me!
Ik herken dit probleem niet, echter kan ik me 1x herinneren bij koppelen dat het niet direct lukte - oplossing is aan beide kanten alles weg te gooien en daarna heb ik nooit - nooit problemen gehad.

Vaak is het probleem dat er dubbele connecties in staan of onvolledige....
Laatst gewijzigd door csteenbe op 21 mei 2019 10:07, 1 keer totaal gewijzigd.

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 612
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 21 mei 2019 10:07

Software-matig is Garmin niet het slimste jongetje van de klas en dat is al jaren zo.
...

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2573
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 21 mei 2019 10:08

Oppbogga schreef:
21 mei 2019 10:07
Software-matig is Garmin niet het slimste jongetje van de klas en dat is al jaren zo.
Ga hier niet Garmin verdedigen maar dit vind ik nu zo een simpele uitspraak :dislike:

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 21360
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 21 mei 2019 10:25

BT is voor veel fabrikanten gewoon een hoofdpijndossier eersteklas. En dat is volkomen logisch want er zijn zoveel verschillende BT-types en chips dat het heel erg lastig is om te zorgen voor 100% compatibiliteit.
“Wandelen is het voorportaal van de dood - fietsen, dat is het leven.” (B. Wagendorp, Ferrara)

JayKay.1
Forum-lid
Berichten: 106
Lid geworden op: 03 mei 2014 16:37

JayKay.1 21 mei 2019 10:32

Die conclusie over matige BT verbinding is dus na alle laatste software erop te hebben staan. De koppeling tussen mijn Explore en Iphone verliep ook niet automatisch, werk aan den spreekwoordelijke winkel dus.
Zo druk maak ik me er ook weer niet om Csteenbe ;)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dix0r en 3 gasten