Garmin Edge 530

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1481
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03

Gebruikersavatar Kiekeboe 15 mei 2019 16:43

tomtom schreef:
15 mei 2019 16:38
Nee hoor.....hoogstens retour Mantel :D!
:lol: Indien blijkt dat het touchscreen van de 830 vlekkeloos werkt, dan zou ik ook beginnen twijfelen welke van de twee aan te schaffen.

feddesman
Forum-lid
Berichten: 951
Lid geworden op: 25 mei 2011 10:56

feddesman 15 mei 2019 18:55

Kiekeboe schreef:
15 mei 2019 16:43
tomtom schreef:
15 mei 2019 16:38
Nee hoor.....hoogstens retour Mantel :D!
:lol: Indien blijkt dat het touchscreen van de 830 vlekkeloos werkt, dan zou ik ook beginnen twijfelen welke van de twee aan te schaffen.
zweet en regen nog niet getest verder werkt het scherm perfect !
Specialized tarmac disc
Specialized Tarmac
Specialized Sirrus

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7019
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 15 mei 2019 19:47

@tomtom: hoe gaat in een uitzoomen op de kaart? Kun je direct zoomen zodra je de kaart selecteert, of moet je daarvoor eerst een menu door? Zoals bij de 520, nogal een gedoe, en voor mij een deal-breaker.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1075
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 15 mei 2019 21:53

53x11 schreef:
15 mei 2019 19:47
@tomtom: hoe gaat in een uitzoomen op de kaart? Kun je direct zoomen zodra je de kaart selecteert, of moet je daarvoor eerst een menu door? Zoals bij de 520, nogal een gedoe, en voor mij een deal-breaker.
Door de enterknop ingedrukt te houden (staat ook in beeld) kun je met de 2 knoppen links in & uitzoomen.....dar werkt eigenlijk prima 👍. Een aantal zaken zitten wel wat fijner in elkaar dan voorheen maar mss is dat nu bij alle nieuwe Garmins zo. Voorbeeldje: je kunt nu gegevensvelden kiezen bij “populair”.....dat gaat dus vaak heel wat sneller!
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7019
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 16 mei 2019 12:53

Dank voor je antwoord. Dat klinkt al als een hele verbetering t.o.v. de interface van de 520. Maar het lijkt er wel op dat je twee handen nodig hebt voor deze handeling. Klopt dat?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1075
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 16 mei 2019 12:58

Euh nee....eerst enter indrukken (dat moet dus ietsje langer maar daarna kun je deze gewoon weer loslaten) en vervolgens kun je met 2 knippen in en uitzoomen....volgens mij kan dat met 1 hand ;)
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7019
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 16 mei 2019 13:33

Ah, ik dacht dat je die knop ingedrukt moest houden. Maar op de manier die je beschrijft lijkt navigeren op de kaart goed te doen met de 530. Helpt weer in de keuzevorming tussen 530 en 830 :-)
Je schreef eerder dat connectie met telefoon traag is. Bedoel je daarmee dat het lang duurt voordat je telefoon gepaird is? Of gaat dataverkeer tussen 530 en telefoon traag? Van beide heb ik met mijn 520 weinig last eerlijk gezegd.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1075
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 20 mei 2019 10:18

Gisteren nog maar een beetje door getest (ook vergeleken met mijn Bolt);
- de Garmin start veel sneller op
- de connecties met de Stages, Wahoo (;-)) snelheidssensor en Di2 worden veel sneller gemaakt (en bevestigd in beeld en geluid) dan bij de Bolt
- de UI is nog steeds niet erg prettig qua instellen, naam veranderen e.d. wat dat betreft is Wahoo met zijn app vele malen prettiger
- de beroerde connectie via IQ apps met Strave routes en Trainingpeaks zijn geintegreerd en werken fijn & goed
- Garmin connect app blijft behoorlijk onoverzichtelijk en beroerd vorm gegeven maar je kunt nu dus wel instellingen via de app aanpassen in de Garmin. Hopelijk wordt dat dus nog fors uitgebreid
- Iets instellen/toevoegen (gegevensveld bijvoorbeeld) in de Workout pagina kan (nog steeds) niet
- synchroniseren met de app lijkt (erg) traag....en dan had ik nog geen route o.i.d. te "uploaden"
- nog niet getest hoe snel het uploaden gaat via wifi van het apparaat zelf. De Bolt is hierin erg prettig en vrijwel foutloos!
- Di2 integratie bij Garmin is en blijft vele malen beter dan bij de Bolt maar er is t.o.v. de "oude" 820 niets nieuws onder de zon. Wat kon kan nog steeds....
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Jan K
Forum-lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 mei 2014 19:03

Jan K 20 mei 2019 13:10

tomtom schreef:
20 mei 2019 10:18

- synchroniseren met de app lijkt (erg) traag....en dan had ik nog geen route o.i.d. te "uploaden"
Ik volg de topics omtrent de nieuwe 530 en 830 met extra aandacht. Gebruik al jaren een 810 en zat al een tijdje te wachten tot Garmin met iets nieuws kwam (1030 te groot, 820 de investering niet waard t.o.v. 810).
Voor wat betreft de opmerking over het synchroniseren met de app...Denk niet dat dat aan de nieuwe toestellen ligt; de laatste weken is mijn 810 ook tergend langzaam met synchroniseren, terwijl dat voorheen razendsnel ging...

Gebruikersavatar
wouterf
Forum-lid
Berichten: 858
Lid geworden op: 13 aug 2006 23:14

Gebruikersavatar wouterf 20 mei 2019 13:44

Ik heb het idee dat de Garmin Connect app gewoon raar doet de laatste dagen. Of mogelijk de Garmin Connect dienst die daar achter zit. Maar dat baseer ik op mijn ervaringen met een Garmin horloge, niet met een Edge model.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2174
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 20 mei 2019 13:49

Bij mij gaat de Connect app de laatste tijd juist erg goed, veel beter dan voordien (sync binnen 15seconden na beëindigen van activiteit)
Afbeelding

Prosperot
Forum-lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 mei 2019 19:30

Prosperot 20 mei 2019 19:31

Il ben heel benieuwd hoe goed de touch display van de 830 werkt... geeft het meerwaarde tov de knoppen op de 530

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten