Garmin Edge 530

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Tomasz007
Forum-lid
Berichten: 70
Lid geworden op: 09 apr 2018 12:52

Tomasz007 23 apr 2021 16:14

Meesterpaul schreef:
23 apr 2021 09:48
Een snelheidssensor werkt voor zover ik weet door de rotaties te meten binnen een magnetisch veld.
Het kan heel goed zijn dat dit magnetisch veld verstoord wordt door bijvoorbeeld metaalwerk binnen de tunnel.
Zo heb ik zelf vaak een afwijking op mijn snelheid als ik op een brug fiets vlakbij mijn huis.
Aha, interessant! Dan moet ik het wellicht niet verder zoeken, Strava neemt mijn info gewoon over van de 530 dus daar ligt het niet aan. Wat wel raar is; als ik dit segment bij anderen van nabij bekijk, is hun snelheid wel constant. Wel vaak met Wahoo of Garmin 830. Zou dit dan een specifieke fout van de 530 zijn?

Groet!

Tomasz007
Forum-lid
Berichten: 70
Lid geworden op: 09 apr 2018 12:52

Tomasz007 23 apr 2021 17:33

TL@ schreef:
23 apr 2021 12:04
Dat kan ook, op de metalen spoorwegbrug hier in de buurt doet mijn 530 ook altijd wat raar. Soms is enkel de snelheid mis en soms vallen alle sensoren weg om 2 seconden later terug te verbinden (erg smalle brug, met smal fietspad vlak naast de sporen)

Afbeelding
Zelf nog even gegoogled en kwam deze link tegen:
https://support.garmin.com/nl-BE/?faq=9 ... nyif9jRSy6

Deze link lijkt bovenstaande these van probleem met magnetisme in brug/tunnel toch wat te ontkrachten of zie ik het verkeerd?

slugbait
Forum-lid
Berichten: 830
Lid geworden op: 19 apr 2016 08:46
Locatie: Groningen

slugbait 11 jun 2021 13:40

Ik probeer de 530 te koppelen aan mijn telefoon (Android 11, Moto G8). Tijdens het instellen van de 530 lukt die koppeling goed, maar halverwege wordt de bluetooth-verbinding verbroken (op het moment dat ik mijn wifi probeer in de stellen op de 530) en daarna is de verbinding tussen de Connect-app en de Edge helemaal weg. Al meerdere keren het installatieproces doorlopen (na alles te hebben gereset), elke stap in de handleiding nauwkeurig opgevolgd, Connect-app heeft alle toestemmingen gekregen (en bluetooth staat aan, ook niet onbelangrijk). Iemand nog tips?

Gebruikersavatar
stevendbr
Forum-lid
Berichten: 131
Lid geworden op: 17 jul 2012 21:26

Gebruikersavatar stevendbr 29 jun 2021 11:14

Heb er nog nooit mee gewerkt, maar wil nu graag gebruik gaan maken van de lap functie van mijn Edge 530. Niet om achteraf de gegevens per lap te kunnen analyseren, maar juist om tijdens het fietsen o.a. de volgende data te kunnen aflezen specifiek voor de lap die gaande is:

- Verstreken tijd
- Gemiddelde snelheid
- Gemiddelde hartslag
- Normalized power

Heb wat zitten rommelen met scherminstellingen binnen het activiteitenprofiel waarin ik dit mogelijk wil maken, maar kom er niet helemaal uit... Iemand een adviesje over hoe ik e.e.a. instel? Idealiter maak ik er dus een apart scherm voor.
Canyon Aeroad 8.0 Di2
Cannondale CAADX

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6615
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 jun 2021 12:06

stevendbr schreef:
29 jun 2021 11:14
Heb er nog nooit mee gewerkt, maar wil nu graag gebruik gaan maken van de lap functie van mijn Edge 530. Niet om achteraf de gegevens per lap te kunnen analyseren, maar juist om tijdens het fietsen o.a. de volgende data te kunnen aflezen specifiek voor de lap die gaande is:

- Verstreken tijd
- Gemiddelde snelheid
- Gemiddelde hartslag
- Normalized power

Heb wat zitten rommelen met scherminstellingen binnen het activiteitenprofiel waarin ik dit mogelijk wil maken, maar kom er niet helemaal uit... Iemand een adviesje over hoe ik e.e.a. instel? Idealiter maak ik er dus een apart scherm voor.
Bij de gegevensvelden invoeren.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... 6B05F.html
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
stevendbr
Forum-lid
Berichten: 131
Lid geworden op: 17 jul 2012 21:26

Gebruikersavatar stevendbr 29 jun 2021 12:16

nijkie schreef:
29 jun 2021 12:06

Bij de gegevensvelden invoeren.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... 6B05F.html
Thanks. Die "ronde" gegevensvelden moet ik over het hoofd hebben gezien...
Canyon Aeroad 8.0 Di2
Cannondale CAADX

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 583
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 06 jul 2021 15:11

Ik heb vandaag mijn 530 aan de garmin expres gehangen en nadat hij klaar was staat tijdens het openen van mijn toestel staat dat de kaarten niet kan ontgrendelden.
Via de chat gaf men aan dat ik Garmin Base camp moest kijken en alle kaarten zijn gewoon ontgrendeld. Nogmaals contact opgenomen en het is waarschijnlijk een bug. De kaarten schijnen te werken.
Heeft iemand anders ook dit probleem op zijn Garmin?
Heeft die het anders opgelost?

Aspide83
Forum-lid
Berichten: 651
Lid geworden op: 13 jul 2015 16:23

Aspide83 06 jul 2021 22:09

Zelfde gehad. Ik heb toen kaarten met tool op PC gefixt. Weet helaas ff niet meer welk programma. Had ergens gevonden hier op forum

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 583
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 06 jul 2021 22:16

Mocht je nog iets te binnen schieten hoor ik het graag.

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 1292
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 06 jul 2021 22:29

Aspide83 schreef:
06 jul 2021 22:09
Zelfde gehad. Ik heb toen kaarten met tool op PC gefixt. Weet helaas ff niet meer welk programma. Had ergens gevonden hier op forum

https://www.javawa.nl/jdm.html ?
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 583
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 08 jul 2021 13:13

Makkelijk zeg. Kaart die ik totaal niet nodig heb. Gaf problemen, weggehaald en klaar is Kees.

Gebruikersavatar
prjz
Forum-lid
Berichten: 1304
Lid geworden op: 30 apr 2006 14:41

Gebruikersavatar prjz 08 jul 2021 15:12

GiantDefy1 schreef:
06 jul 2021 15:11
Ik heb vandaag mijn 530 aan de garmin expres gehangen en nadat hij klaar was staat tijdens het openen van mijn toestel staat dat de kaarten niet kan ontgrendelden.
Via de chat gaf men aan dat ik Garmin Base camp moest kijken en alle kaarten zijn gewoon ontgrendeld. Nogmaals contact opgenomen en het is waarschijnlijk een bug. De kaarten schijnen te werken.
Heeft iemand anders ook dit probleem op zijn Garmin?
Heeft die het anders opgelost?
Wellicht kaart opnieuw downloaden via Garmin Express?
Kijk ook eens op het Garmin forum.
prj

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers