Garmin Edge 530

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
MarcFaFo
Forum-lid
Berichten: 1353
Lid geworden op: 30 sep 2012 20:39

Gebruikersavatar MarcFaFo 29 mar 2021 21:23

Joseba schreef:
29 mar 2021 18:56
Waarom zou ik opnieuw installeren als de laatste versie er al staat? Ook andere PC met Windows 10 en laatste versie Express "ziet" deze Edge niet.
Dat lijkt me idd niet logisch.

Heb je deze geprobeerd?
https://support.garmin.com/nl-BE/?faq=P ... tN38aI6m29
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2372
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 29 mar 2021 21:35

Ja geprobeerd maar geen 30sec gewacht... kan ik nog eens proberen. Op zich is het niet zo'n issue, er is niet echt een reden om hem aan de PC te hangen.

Update: ook 30sec of langer biedt geen soelaas.

CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 54
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54

CampaYolo 16 apr 2021 14:26

Weet er iemand of ik een oude GSC10 cadans+snelheidsmeter van mijn ouden edge 705 kan koppelen aan een edge 530?
Tot dusverre krijg ik het niet voor elkaar.
Al zwemt de karper nog zo snel, met shimano achterhaal je hem wel.

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 8083
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 16 apr 2021 14:35

Kan niet. Ben ff vergeten waarom, maar de oudere cadansmeters zijn niet compatible met moderne garmins (het lukte mij ook niet, en ik heb het toen uitgezocht)
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

CampaYolo
Forum-lid
Berichten: 54
Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54

CampaYolo 16 apr 2021 15:02

53x11 schreef:
16 apr 2021 14:35
Kan niet. Ben ff vergeten waarom, maar de oudere cadansmeters zijn niet compatible met moderne garmins (het lukte mij ook niet, en ik heb het toen uitgezocht)
Thanks, ik hoef niet verder te klooien :like:
Ik was ook al aan het zoeken, maar er is bar weinig over te vinden. Garmin heeft de manuals ook niet meer online staan.
Al zwemt de karper nog zo snel, met shimano achterhaal je hem wel.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4281
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 16 apr 2021 16:56

Zou toch moeten werken, ANT+ is toch universeel.

Op een Edge 500 werkt het volgens Garmin:
https://support.garmin.com/nl-BE/?faq=0 ... 6WcLcKMBA6
Afbeelding

Gebruikersavatar
MarcFaFo
Forum-lid
Berichten: 1353
Lid geworden op: 30 sep 2012 20:39

Gebruikersavatar MarcFaFo 16 apr 2021 17:59

Joseba schreef:
29 mar 2021 21:35
Ja geprobeerd maar geen 30sec gewacht... kan ik nog eens proberen. Op zich is het niet zo'n issue, er is niet echt een reden om hem aan de PC te hangen.

Update: ook 30sec of langer biedt geen soelaas.
Zijn dit je eigen pc’s of bedrijfs PC’s ? vaak zit daar een image op die bepaalde USB functies uitschakelt.
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.

Gebruikersavatar
edwin01
Forum-lid
Berichten: 1762
Lid geworden op: 25 mei 2006 17:02

Gebruikersavatar edwin01 19 apr 2021 13:40

CampaYolo schreef:
16 apr 2021 14:26
Weet er iemand of ik een oude GSC10 cadans+snelheidsmeter van mijn ouden edge 705 kan koppelen aan een edge 530?
Tot dusverre krijg ik het niet voor elkaar.
Bij mij werkt het wel. Ik weet ff zo gauw niet meer precies hoe, maar volgens mij moet je kiezen voor een combi snelheid/cadans en niet voor een losse snelheids- en cadanssensor.

Tomasz007
Forum-lid
Berichten: 64
Lid geworden op: 09 apr 2018 12:52

Tomasz007 22 apr 2021 20:19

Ik gebruik mijn Garmin Edge 530 al een jaar en ben er heel tevreden over. In de buurt ligt echter autostrade met tunnel eronder, het valt me op dat mijn snelheid daar enorme bokkesprongen maakt (tunnel is 300m lang). Ik ga er vanuit dat de Garmin mijn snelheid toch meet via de snelheidsmeter op het wiel (verbinding is goed, batterij vol) en niet via de gps-functie? Iemand die dit kan verklaren?

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4281
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 23 apr 2021 08:20

In een tunnel (en ondergrondse garage, waar mijn fiets staat) is mijn snelheid gewoon correct (kijkend op de 530)

Als ik dat stukje bekijk in Strava, is de snelheid niet correct (normaal want Strava gebruikt enkel de gps data)
Afbeelding

Meesterpaul
Forum-lid
Berichten: 18
Lid geworden op: 19 mar 2016 13:55

Meesterpaul 23 apr 2021 09:48

Een snelheidssensor werkt voor zover ik weet door de rotaties te meten binnen een magnetisch veld.
Het kan heel goed zijn dat dit magnetisch veld verstoord wordt door bijvoorbeeld metaalwerk binnen de tunnel.
Zo heb ik zelf vaak een afwijking op mijn snelheid als ik op een brug fiets vlakbij mijn huis.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4281
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 23 apr 2021 12:04

Dat kan ook, op de metalen spoorwegbrug hier in de buurt doet mijn 530 ook altijd wat raar. Soms is enkel de snelheid mis en soms vallen alle sensoren weg om 2 seconden later terug te verbinden (erg smalle brug, met smal fietspad vlak naast de sporen)

Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers