Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 802
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 26 okt 2020 11:10

Daar heb je ook een goed punt.
Ik heb ook een horloge van Garmin.
Ik heb het idee dat die gps-ontvanger wel iets beter/sterker is. Wat ik niet zou verwachten.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

Gebruikersavatar
patrickvb
Forum-lid
Berichten: 706
Lid geworden op: 11 apr 2007 01:30
Locatie: Oilsjt en Dardennen

Gebruikersavatar patrickvb 26 okt 2020 13:27

Stancke schreef:
18 okt 2020 16:00
Deze morgen gaan fietsen langs het kanaal met bomen langs de zijkant. GPS gaf snelheid aan van 23 à 24km/u terwijl mijn kameraad met een old skool fietscomputer de juiste snelheid had van 28 - 29km/u.
Zelf geen ervaring met Garmin, maar wordt de snelheid dan niet gecorrigeerd zodra het gps signaal minder gestoord is? Bij mijn Polar is dit het geval.
Je bent bv. aan ongeveer 30km/h onderweg, maar gps signaal is gestoord door bomen, waardoor slecht 25 wordt getoond op het display. Even verder geen of minder bomen en dan gaat display tijdelijk naar hogere snelheid om te compenseren.
AVS is op die manier m.i. wel correct. Mijn AVS is in Polarflow of in Strava trouwens, op 100 meter, na steeds gelijk.

Stancke
Forum-lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 30 okt 2014 20:38

Stancke 02 nov 2020 20:49

Volgens mij ervaring niet?

Het viel mij des te meer op de laatste keer, kilometerslang langs een vaart gereden (met dichte bebossing). Bij de oldskool kilometerteller van m'n kameraad steevast dezelfde snelheid op zijn display (28-29km/u iirc). Bij mij zakte de Garmin naar 21-22km/u, no where far tegen die 30km/u. Heb deze achteraf ook niet zien corrigeren op Garmin of Strava.

Was niet de eerste keer dat het mij opviel.

Nuja, ik weet wel dat er wel eens afwijking kan opzitten bij dichte bebossing, viel deze keer gewoon hard op. Nuja, ANT+ sensor onderweg van AliExpress. Zal wel opgelost zijn daarmee.

shellshock
Forum-lid
Berichten: 18
Lid geworden op: 06 feb 2017 11:50

shellshock 11 nov 2020 14:16

Stancke schreef:
02 nov 2020 20:49
Volgens mij ervaring niet?

Het viel mij des te meer op de laatste keer, kilometerslang langs een vaart gereden (met dichte bebossing). Bij de oldskool kilometerteller van m'n kameraad steevast dezelfde snelheid op zijn display (28-29km/u iirc). Bij mij zakte de Garmin naar 21-22km/u, no where far tegen die 30km/u. Heb deze achteraf ook niet zien corrigeren op Garmin of Strava.

Was niet de eerste keer dat het mij opviel.

Nuja, ik weet wel dat er wel eens afwijking kan opzitten bij dichte bebossing, viel deze keer gewoon hard op. Nuja, ANT+ sensor onderweg van AliExpress. Zal wel opgelost zijn daarmee.
exact dit heb ik ook, de Garmin "herberekend" niet. regelmatig op strava te zien dat ik maar liefst 5km/u heb gereden op een rechte/horizontale weg waarna een open gebied komt en ik spontaan 30 rij :). nog te lui geweest om een speedsensor manueel in te stellen om te zien of dit soelaas biedt.

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 802
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 11 nov 2020 15:17

ric schreef:
26 okt 2020 11:10
Daar heb je ook een goed punt.
Ik heb ook een horloge van Garmin.
Ik heb het idee dat die gps-ontvanger wel iets beter/sterker is. Wat ik niet zou verwachten.
Afgelopen maandag Leersum en Amerongen op de mtb gefietst met horloge en Edge aan.
Op 45km gaf de Edge bijna 1km minder aan. Vind dat best veel.
Ga dat eens melden bij Garmin.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

0475
Forum-lid
Berichten: 79
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 15 nov 2020 19:23

ric schreef:
11 nov 2020 15:17
ric schreef:
26 okt 2020 11:10
Daar heb je ook een goed punt.
Ik heb ook een horloge van Garmin.
Ik heb het idee dat die gps-ontvanger wel iets beter/sterker is. Wat ik niet zou verwachten.
Afgelopen maandag Leersum en Amerongen op de mtb gefietst met horloge en Edge aan.
Op 45km gaf de Edge bijna 1km minder aan. Vind dat best veel.
Ga dat eens melden bij Garmin.
Met wielsensor en beide op dezelfde wielomtrek ingesteld of beide enkel op het GPS signaal met eventueel verschillende GPS modus als 'smart' of elke seconde een sample?

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 802
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 15 nov 2020 19:33

Zonder wielsensor en beide op GPS + Galileo en volgens mij op smart.
Ofwel default. Kan me niet herinneren dat ik dat ingesteld heb.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

0475
Forum-lid
Berichten: 79
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 15 nov 2020 19:57

Naast mogelijke verschillen in de GPS ontvanger/chip en de GPS ontvangst kan er ook een verschil in zijn hoe e.e.a. qua software is geïmplementeerd gezien de hardware waar het op moet draaien (rekenkracht, belasting accu, etc etc).

Liempel
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 nov 2020 09:35

Liempel 18 nov 2020 09:41

Hoi, Heeft iemand een geheel stappenplan hoe je de strava segmenten krijgt op de 830? Ik heb ze welk op de garmin echter krijg ik ze niet in beeld tijdens mijn rit zoals wel de ClimbPro fucntie automatisch in beeld komt. Dank alvast

Gebruikersavatar
loos
Forum-lid
Berichten: 3541
Lid geworden op: 21 mei 2010 21:09
Locatie: Bergschenhoek

Gebruikersavatar loos 18 nov 2020 12:18

Liempel schreef:
18 nov 2020 09:41
Hoi, Heeft iemand een geheel stappenplan hoe je de strava segmenten krijgt op de 830? Ik heb ze welk op de garmin echter krijg ik ze niet in beeld tijdens mijn rit zoals wel de ClimbPro fucntie automatisch in beeld komt. Dank alvast
1. Markeer in Strava de gewenste segmenten met ster.
2. Synchroniseer je Garmin Edge 830
3. Stel op je Edge 830 in dat de segmenten weergegeven worden:
Activity profiles > kies juiste profiel > Veeg de schuifregelaar "segments" naar rechts (schuifregelaar wordt groen); de regelaar "segments" zit boven "ClimbPro".
Nu zou het moeten werken :winkthumb:
Afbeelding

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 3790
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 18 nov 2020 13:28

Je moet ergens in Garmin Connect nog aangeven dat je Strava segmenten wilt gebruiken, standaard staat hij op Garmin segmenten.

Je moet ook een betalend abonnement hebben op Strava, zonder werkt het niet.
Afbeelding

Liempel
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 nov 2020 09:35

Liempel 18 nov 2020 13:55

Dankjewel beide. Al deze stappen heb ik al doorlopen. Ook heb ik strava premium.
Dit weekend nog maar eens testen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers