Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
NoChain
Forum-lid
Berichten: 1145
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 07 feb 2020 18:25

Vandaag de eerste rit gereden met de 830, ik was de problemen met de 820 beu. Ik kom thuis en zet hem uit en het toestel blijft op het 'turn off' beeld staan. Dan maar is beginnen googlen, 10 seconden de knop inhouden en hij startte weer op en schakelde nadien op een normaal manier uit. Begint al meteen goed :?

bartaspin
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 dec 2011 09:32

bartaspin 18 feb 2020 13:09

Goedemiddag,

vanmiddag wordt mijn Garmin edge 830 thuis bezorgd. Nu wat aan het inlezen over de kaarten. Ik begrijp dat ik de OFM moet hebben. Ga dan beginnen met de Benelux kaart.

Kan ik het best de light versie downloaden of werkt de full ook goed op de 830?

Vr groet, Bart

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 18 feb 2020 15:43

De OFM staat al op het toestel, je moet geen andere kaarten op de 830 zetten.
Afbeelding

bartaspin
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 dec 2011 09:32

bartaspin 19 feb 2020 14:49

TL@ schreef:
18 feb 2020 15:43
De OFM staat al op het toestel, je moet geen andere kaarten op de 830 zetten.
Volgens mij staat OSM standaard op de garmin. Ik ben benieuwd of de garmin 830 snel genoeg is om de OFM full te draaien.

Gebruikersavatar
ypuh
Forum-lid
Berichten: 3279
Lid geworden op: 23 jul 2009 02:25

Gebruikersavatar ypuh 19 feb 2020 15:47

TL@ schreef:
18 feb 2020 15:43
De OFM staat al op het toestel, je moet geen andere kaarten op de 830 zetten.
De standaard map is niet erg gedetailleerd. Ik heb wel gewoon OFM op mijn 830 gezet (via MapInstall, maar volgens mij kun je net zo goed de bestanden in de Garmin folder droppen) en dat werkt probleemloos. In tegenstelling tot mijn 810 is de 830 nog nooit vastgelopen (nu ca. een half jaar in gebruik).
Niet gefietst is altijd mis

bartaspin
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 dec 2011 09:32

bartaspin 20 feb 2020 22:42

ypuh schreef:
19 feb 2020 15:47
TL@ schreef:
18 feb 2020 15:43
De OFM staat al op het toestel, je moet geen andere kaarten op de 830 zetten.
De standaard map is niet erg gedetailleerd. Ik heb wel gewoon OFM op mijn 830 gezet (via MapInstall, maar volgens mij kun je net zo goed de bestanden in de Garmin folder droppen) en dat werkt probleemloos. In tegenstelling tot mijn 810 is de 830 nog nooit vastgelopen (nu ca. een half jaar in gebruik).
Ik heb de OFM in de Garmin map geplaatst. Wel even bij kaarten deze ingeschakeld en alle andere uitgeschakeld. Ziet er goed uit! En idd fluitje van een cent.

Gebruikersavatar
ypuh
Forum-lid
Berichten: 3279
Lid geworden op: 23 jul 2009 02:25

Gebruikersavatar ypuh 21 feb 2020 10:32

De OFM zijn echt top. Echt elk weggetje staat erop, wat leuk is als je ook eens met de mtb of gravelfiets van de geasfalteerde wegen afgaat. Ook vrijwel alle adressen staan erin (zelfs nieuwbouw woningen) wat het makkelijk maakt om a la TomTom naar een specifieke adres te navigeren.
Niet gefietst is altijd mis

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 145
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 21 feb 2020 23:06

Ook die OFM eens geprobeerd. Maar er weer snel afgehaald, kaart is veels te “vol” en de magenta routelijn was ook dunner dan normaal. Ook had ik het idee dat routes berekenen veel trager ging.

bartaspin
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 dec 2011 09:32

bartaspin 22 feb 2020 22:45

Bikerdt schreef:
21 feb 2020 23:06
Ook die OFM eens geprobeerd. Maar er weer snel afgehaald, kaart is veels te “vol” en de magenta routelijn was ook dunner dan normaal. Ook had ik het idee dat routes berekenen veel trager ging.
Ik vandaag m'n eerste rit met de OFM gefietst, ging erg goed. Maar moet idd ook eens een route rijden met de standaard meegeleverde kaart om het verschil te kunnen zien.

bartaspin
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 dec 2011 09:32

bartaspin 22 feb 2020 22:51

Ik heb ook nog een vraagje over de synchronisatie met Strava. Na mijn rit werd de route direct geupload naar Strava. Ik had mijn tel wel bij me maar bewust mijn bluetooth uit gezet.

Hoe verloopt dan de synchronisatie naar Strava? Is dat doordat ik via connect IQ Strava heb geïnstalleerd? Ik vind het heel handig maar snap niet helemaal hoe het werkt. Hoor het graag.

meuk
Forum-lid
Berichten: 482
Lid geworden op: 06 sep 2010 14:58

meuk 23 feb 2020 08:09

Via wifi dan zou ik zeggen.

Vladibrass
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2020 12:49

Vladibrass 23 feb 2020 12:52

Kun je met de 830 je hartslagmeter en sensoren van de 820 blijven gebruiken?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten