Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
rodekool
Forum-lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 25 mei 2007 00:23

Gebruikersavatar rodekool 29 mar 2021 19:59

Hallo, ik rijd reeds een+- 8j met een Edge 800 en ben nu overgestapt op een 830, ik reed het grootste aantal ritjes met de 800 gewoon op een track of kruimelspoor, gewoon zwart lijntje volgen en klaar , geen navigatie ,enkel lijntje volgen van vooraf opgezochte en op de computer opgeslagen ritjes van Gpsies, Routeyou, Ridewithgps enz. Kan dit ook met de 830 ,vergeef me indien het ooit reeds is uitgelegd, ik heb dit forum reeds doorzocht maar niet gevonden.

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 816
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 29 mar 2021 20:21

rodekool schreef:
29 mar 2021 19:59
Hallo, ik rijd reeds een+- 8j met een Edge 800 en ben nu overgestapt op een 830, ik reed het grootste aantal ritjes met de 800 gewoon op een track of kruimelspoor, gewoon zwart lijntje volgen en klaar , geen navigatie ,enkel lijntje volgen van vooraf opgezochte en op de computer opgeslagen ritjes van Gpsies, Routeyou, Ridewithgps enz. Kan dit ook met de 830 ,vergeef me indien het ooit reeds is uitgelegd, ik heb dit forum reeds doorzocht maar niet gevonden.
Ik weet niet of dat ook kan.
Zoals je beschrijft deed ik het ook altijd met mijn 810.
Nu met de 830 gebruik ik de navigatie aanwijzingen. Dat bevalt me toch ook wel erg goed.
Gevoelsmatig hoef ik nu minder vaak naar beneden te kijken op de Edge.
Maak de laatste tijd wel de routes zelf met Strava of Komoot.
Weet niet of dat nog uitmaakt vwb de aanwijzingen.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

Gebruikersavatar
Lion1979
Forum-lid
Berichten: 174
Lid geworden op: 13 dec 2015 22:15

Gebruikersavatar Lion1979 29 mar 2021 20:55

rodekool schreef:
29 mar 2021 19:59
Hallo, ik rijd reeds een+- 8j met een Edge 800 en ben nu overgestapt op een 830, ik reed het grootste aantal ritjes met de 800 gewoon op een track of kruimelspoor, gewoon zwart lijntje volgen en klaar , geen navigatie ,enkel lijntje volgen van vooraf opgezochte en op de computer opgeslagen ritjes van Gpsies, Routeyou, Ridewithgps enz. Kan dit ook met de 830 ,vergeef me indien het ooit reeds is uitgelegd, ik heb dit forum reeds doorzocht maar niet gevonden.
Zo rij ik ook altijd. Ik maak een route in Komoot en ik volg gewoon de lijn op het scherm. Werkt voor mij het makkelijkst. Dus ja dat kan ook met de 830
Cube Agree C:62 disc 2017
Rose Backroad GRX RX810
Canyon CF SL 8.0 Di2 Aero (besteld)

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6463
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 mar 2021 21:34

Afslag begeleiding uitzetten dan heb je lijntje op de kaart,tenminste op de edge 1000 nadeel lila /paars lijntje op de kaart.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2372
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 29 mar 2021 21:37

Kleur van het lijntje kan je toch zelf instellen in het activity profile?

Gebruikersavatar
rodekool
Forum-lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 25 mei 2007 00:23

Gebruikersavatar rodekool 29 mar 2021 22:45

Bedankt voor de tips

Gebruikersavatar
rodekool
Forum-lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 25 mei 2007 00:23

Gebruikersavatar rodekool 31 mar 2021 17:52

Toch nog tegen een probleempje aangelopen, op het scherm staat onderaan een groene band met ik denk het hoogteprofiel of het ritprofiel ,die beslaat wel een stukje scherm kan je die uitschakelen? Trouwens vandaag een ritje gereden ,ingepikt halverwege de rit en buiten af en toe wat twijfels over het blauwe lijntje (doorsturen naar beginpunt van de rit) of het zwarte lijntje volgen ,vrij probleemloos en na 4u50 en 125km nog 70% batterij, keurig.

0475
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 01 apr 2021 09:11

rodekool schreef:
31 mar 2021 17:52
Toch nog tegen een probleempje aangelopen, op het scherm staat onderaan een groene band met ik denk het hoogteprofiel of het ritprofiel ,die beslaat wel een stukje scherm kan je die uitschakelen?
instellingen-->aciviteitenprofiel-->"kies je profiel"-->gegevensschermen-->Kaart-->Toon Hoogteprofiel

Gebruikersavatar
rodekool
Forum-lid
Berichten: 221
Lid geworden op: 25 mei 2007 00:23

Gebruikersavatar rodekool 01 apr 2021 09:19

@o475 Dank U wel.

Gebruikersavatar
Se7en
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 10 jun 2020 20:19
Locatie: Groningen

Gebruikersavatar Se7en 01 apr 2021 11:07

Kan ik mijn Edge 830 ook delen met mijn vriendin? In die zin dat een route die zij rijdt op haar profiel ook op haar Strava wordt geüpload in plaats van op de mijne?
Cannondale CAAD10 | FSA PowerBox

el_loco
Forum-lid
Berichten: 567
Lid geworden op: 29 apr 2009 10:50

el_loco 01 apr 2021 11:50

Ik denk (!) dat je dan het automatisch uploaden moet uitschakelen en de rit handmatig in Garmin Connect en/of Strava moet uploaden.

Gebruikersavatar
Douglas
Forum-lid
Berichten: 2191
Lid geworden op: 18 okt 2014 18:16

Gebruikersavatar Douglas 02 apr 2021 18:57

Ben net overgestapt van de 1000 naar de 830. Bij het navigeren verschijnt er onderin het scherm een groene balk. Zie foto. Iemand een idee wat dit is? En nog belangrijker, hoe zet ik het uit?
Bijlagen
B32B5330-B2F4-4F03-B083-FCB88B85A4F4.jpeg
o'7o

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Grannus