Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 7442
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

Gebruikersavatar wasbeer2006 16 feb 2021 16:01

Ik heb ene 810 en de accu is daar na vijf jaar van kapot gegaan. vorig jaar deed ie nog uurtje of 8 op een lading.
Paar weken geleden nog geen drie uur en niet meer op te laden.

Nieuwe accu erin en nu is het 25% op een rit van 4 uur.

Een accu in die soort apparatuur is na 4 / 5 jaar wel echt het beste af.

Vorige week ook een nieuwe accu in de 1000 geplaatst, die ging ook nog maar 8 uur mee, die moet ik nog proberen.

jk11
Forum-lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 jul 2018 22:26

jk11 24 feb 2021 22:45

Mijn Garmin 830 valt uit tijdens het opladen alsof het in een slaapstand/standby stand gaat. Gevolg is dat het opladen dan ook stopt. Als ik het toestel weer start dan gaat het opladen weer verder. Iemand een idee wat ik verkeerd doe? Zal wel een instelling zijn.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6403
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 24 feb 2021 23:13

jk11 schreef:
24 feb 2021 22:45
Mijn Garmin 830 valt uit tijdens het opladen alsof het in een slaapstand/standby stand gaat. Gevolg is dat het opladen dan ook stopt. Als ik het toestel weer start dan gaat het opladen weer verder. Iemand een idee wat ik verkeerd doe? Zal wel een instelling zijn.
Slaapstand uitschakelen 😉
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... E2555.html
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

jk11
Forum-lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 jul 2018 22:26

jk11 25 feb 2021 07:28

nijkie schreef:
24 feb 2021 23:13
jk11 schreef:
24 feb 2021 22:45
Mijn Garmin 830 valt uit tijdens het opladen alsof het in een slaapstand/standby stand gaat. Gevolg is dat het opladen dan ook stopt. Als ik het toestel weer start dan gaat het opladen weer verder. Iemand een idee wat ik verkeerd doe? Zal wel een instelling zijn.
Slaapstand uitschakelen 😉
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... E2555.html
Bijzonder dat het dan niet door blijft laden maar bedankt voor de info :winkthumb:

verhto
Forum-lid
Berichten: 201
Lid geworden op: 09 mar 2015 18:37

verhto 02 mar 2021 14:24

Zondag weer van dat, rij een route via navigatie zonder afslagbegeleiding en op een bepaald segment geeft hij de melding (Live is ingeschakeld, de bedoeling want hebt abo Strava) van het segment, maar tegelijk sluit de garmin mijn navigatieroute....

Dus ik moet opnieuw mijn route opstarten vanuit menu navigatie...

Iemand dit ook tegengekomen en vooral wat is de oplossing?

Gebruikersavatar
wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 7442
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

Gebruikersavatar wasbeer2006 02 mar 2021 14:45

Je schakelde live segments niet zelf in??

Staat de afslagbegeleiding bij segmenten aan?

hendrikv
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 11 nov 2020 21:59

hendrikv 02 mar 2021 14:54

Een stom vraagje maar ik fiets meestal met het scherm waar ik mijn route kan volgen. Deze is op afslagen niet zo handig aangezien er niet uitgezoomd wordt zoals bij de turn by turn navigatie.
Is er een manier om dit op te zetten?

Alvast bedankt

verhto
Forum-lid
Berichten: 201
Lid geworden op: 09 mar 2015 18:37

verhto 02 mar 2021 15:20

wasbeer2006 schreef:
02 mar 2021 14:45
Je schakelde live segments niet zelf in??
---> heb dit moeten inschakelen zeker?

Staat de afslagbegeleiding bij segmenten aan?

--> deze snap ik niet, navigatie staat gewoon aan...

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6403
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 02 mar 2021 20:35

hendrikv schreef:
02 mar 2021 14:54
Een stom vraagje maar ik fiets meestal met het scherm waar ik mijn route kan volgen. Deze is op afslagen niet zo handig aangezien er niet uitgezoomd wordt zoals bij de turn by turn navigatie.
Is er een manier om dit op te zetten?

Alvast bedankt
Bij de instellingen al gekeken?
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... DCC64.html
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Janjan
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 09 jul 2020 21:06

Janjan 07 mar 2021 17:25

Vandaag de derde keer dat mijn Garmin 830 tijdens een rit iets vreemds doet. Ik kom er niet uit waar dit aan kan liggen. Gaat om het volgende:
Tijdens het fietsen van een route, die ik met Garmin Connect heb gemaakt, houdt de afslagbegeleiding er plots mee op. Zelfs het annuleren van de route en opnieuw laden van de route brengt de afstandsbegeleiding niet terug. Gelukkig blijft de route-lijn op de kaart nog wel weergegeven en loopt de registratie van alle gegevens (timer) keurig door.

Kent iemand dit probleem en eventueel een oplossing hiervoor?

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4171
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 07 mar 2021 18:42

Telkens dezelfde route?

Ik heb dat ook eens gehad met een route, bleek er ergens een routepunt niet juist te staan (wel in Komoot gemaakt), ik heb een extra punt ingevoegd en de volgende keer ging het wel goed.
Afbeelding

Janjan
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 09 jul 2020 21:06

Janjan 07 mar 2021 20:55

Dank TL@. In ieder geval twee keer bij dezelfde route, maar ik herinner mij ook een heel andere route waarbij het gebeurde. Ik zal die routes eens goed napluizen in Garmin Connect. Mocht dat iets bijzonders opleveren, dan zal ik dat hier zeker nog melden.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers