Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
wowo
Forum-lid
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 aug 2016 23:48

wowo 19 jun 2020 00:20

mranmo schreef:
18 jun 2020 21:32
Je kan prima via bijvoorbeeld Strava route builder een route ontwerpen en die via IQ naar je Garmin synchroniseren. Dan heb je geen pc nodig. Alhoewel het tekenen van een route via een pc wel een stuk makkelijker gaat maar dat ter zijde.
Helaas is de Strava route builder niet meer gratis te gebruiken.
Garmin Connect (Training > Koersen) in browser op je pc is een prima vervanger.
Je kan een op je pc gemaakte koers met je mobiele telefoon met Garmin Mobile via Bluetooth naar je Garmin overbrengen.

amsterdam448
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 17 jun 2020 00:42

amsterdam448 19 jun 2020 01:08

@Henk Don ik heb er onlangs ook een gekocht. Routes maken gaat inderdaad makkelijker via pc. De app mist nog wat functies. Ik weet niet welke ipad u heeft maar u zou ook gewoon de website van garmin connect kunnen gebruiken op de ipad om de routes zo te maken. Wel gepiel met de vingers, misschien een pennetje handig daarbij. Dan heb je alle functies en kun je hem daarna via de app naar de Garmin sturen. Ik heb ook wat onderzoek gedaan voor ik er een kocht en kon geen vinden met een betere gebruiksvriendelijkheid qua routes maken en naar je apparaat sturen.

Edit: heb het zojuist even getest op mn telefoon en je kunt zo vanuit de browser via de website van garmin connect alle opties voor routes maken van de pc gebruiken.

hopjes
Forum-lid
Berichten: 255
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 19 jun 2020 16:56

830 gekocht als vervanger van mijn edge 1000.
Vandaag eerste 110 km mee gefietst en genavigeerd, fijn toestel. Kan zo geen negatieve dingen bedenken. Scherm is kleiner dan de 1000,maar niet te klein.

amsterdam448
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 17 jun 2020 00:42

amsterdam448 19 jun 2020 17:17

Hebben jullie ook wel eens dat hij soms even geen geluid maakt voor bochten?

lugosi
Forum-lid
Berichten: 1246
Lid geworden op: 06 aug 2009 23:19

lugosi 19 jun 2020 19:50

hopjes schreef:
19 jun 2020 16:56
830 gekocht als vervanger van mijn edge 1000.
Vandaag eerste 110 km mee gefietst en genavigeerd, fijn toestel. Kan zo geen negatieve dingen bedenken. Scherm is kleiner dan de 1000,maar niet te klein.
Ik heb dezelfde overstap als jij gemaakt. Is inderdaad kleiner, maar merk toch wel nog wat verschillen. Gps positie is net dat ietsje trager dan bij de 1000. (met of zonder glonass of galileo)
Ftp-test houdt het halverwege voor bekeken.
Verder toont het hoogteprofiel vaker niet dan wel de positie.

Het belangrijkste positieve punt is wel de vooruitgang van de batterijcapaciteit. Hoef nu geen battery-pack meer mee te nemen voor lange tochten.

Gebruikersavatar
marcuse
Forum-lid
Berichten: 378
Lid geworden op: 13 aug 2006 18:16

Gebruikersavatar marcuse 19 jun 2020 22:26

Grappig, ik ben van een Edge 1000 Explore overgestapt naar een 830, vooral vanwege de batterij. Laatste toertocht met de 1000 was met powerbank in de achterzak omdat die steeds sneller leeg ging. Had wel een cadans/speed sensor, HRM gekoppeld en bluetooth aan voor verbinding met telefoon. Hetzelfde met de 830 en dan gaat de accu met maar 5% per uur naar beneden. Zou die de 20 uur moeten halen.

NoChain
Forum-lid
Berichten: 1149
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 21 jun 2020 16:02

Als ik een route na rij heb ik sinds een week plots die groene balk op mijn scherm, om aan te geven waar ik me op de route bevind? Of is dat een virtual partner?
Alleszins, het heeft totaal geen nut en ik verlies er een deel van mijn map door. Hoe krijg ik die balk weg?

Afbeelding

Gebruikersavatar
marcuse
Forum-lid
Berichten: 378
Lid geworden op: 13 aug 2006 18:16

Gebruikersavatar marcuse 21 jun 2020 17:05

Dat is het hoogteprofiel van je route.
Ga naar het menu van je Garmin
-> Activity profiles
->Kies je profiel
->Data screens
->Map
->Zet "Show Elevation profile" uit

NoChain
Forum-lid
Berichten: 1149
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 21 jun 2020 21:21

Ok, super :like:. Best gek dat het op mijn racefiets profiel plots aan staat, op mijn mtb stond het nog uit.

Over de batterij kan ik ook enkel maar tevreden zijn. Vandaag heb ik 4u op navigatie gereden en net geen 25% batterij verbruikt, lijkt me prima!

Bobels
Forum-lid
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 mar 2012 16:20

Bobels 21 jun 2020 21:48

NoChain schreef:
21 jun 2020 21:21
Ok, super :like:. Best gek dat het op mijn racefiets profiel plots aan staat, op mijn mtb stond het nog uit.

Dat gebeurt wel vaker met name als de Garmin aan de oplader heeft gelegen. Dan gaat ie wel eens met de instellingen aan de haal.
Het toestel blijft verrassen.

0475
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 21 jun 2020 22:02

Had dat ook ineens actief maar vermoed dat dit een neveneffect was van de firmware update naar versie 5.5 Want na de update was het ineens actief.

Bobels
Forum-lid
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 mar 2012 16:20

Bobels 22 jun 2020 12:46

Inderdaad, na een firmware update kunnen de instellingen ook zo maar van slag zijn. De ingestelde schaal bijvoorbeeld staat dan vaak weer op 80 meter in plaats van de door mij ingestelde 200 meter.
Maar, onder de streep blijf ik het een mooi apparaat vinden. De veelgeprezen batterij is subliem. Net een rit van bijna twee uur gedaan (schermhelderheid 30%, ruim voldoende bij zonnig weer) en dan resteert nog 91%.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten