Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
kopjethee
Forum-lid
Berichten: 206
Lid geworden op: 23 mar 2015 13:30

kopjethee 17 nov 2019 14:13

Dat had ik vanochtend ook met mn Edge 1000 en cadanssensor, zal het door de kou komen?

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 171
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 17 nov 2019 14:40

kou of niet, ik wil graag van die melding af.

Mike123
Forum-lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 nov 2013 22:43

Mike123 17 nov 2019 21:27

Weet je zeker dat het goede batterijen zijn? Ik kreeg 2 weken geleden de melding dat mijn batterij van de snelheidsmeter bijna leeg was. Nieuwe batterij erin en de melding is over. Vandaag ook geen melding gehad met ca 3 graden buiten.

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 171
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 17 nov 2019 21:36

Dacht ik eerst ook, er zaten van de Ikea in, na een week al meldingen. Daarna Duracells gekocht en alweer binnen de week een melding. Ik kan wel alle iOS meldingen uitzetten maar dan komt er niets meer binnen. Ik wil graag enkel die batterij melding uitschakelen, misschien kan het ook gewoon niet.

Bobels
Forum-lid
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 mar 2012 16:20

Bobels 20 jan 2020 14:47

Sinds kort in het bezit van een 830. Bevalt tot nu toe erg goed. Had hiervoor de Edge Touring Plus, dus veel van de menu structuur komt me bekend voor. Routes draadloos uploaden en de gereden ritjes synchroniseren met Garmin Connect: het werkt allemaal perfect.
Toch een vraag: hoe zet je die Virtual Partner uit? De vraag is al eens eerder langs gekomen (voor de 530) en voor het antwoord wordt verwezen naar de handleiding. Maar dat is nou net het probleem. Geen oplossing.
Dank alvast voor reacties.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6013
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 20 jan 2020 15:14

Bobels schreef:
20 jan 2020 14:47
Sinds kort in het bezit van een 830. Bevalt tot nu toe erg goed. Had hiervoor de Edge Touring Plus, dus veel van de menu structuur komt me bekend voor. Routes draadloos uploaden en de gereden ritjes synchroniseren met Garmin Connect: het werkt allemaal perfect.
Toch een vraag: hoe zet je die Virtual Partner uit? De vraag is al eens eerder langs gekomen (voor de 530) en voor het antwoord wordt verwezen naar de handleiding. Maar dat is nou net het probleem. Geen oplossing.
Dank alvast voor reacties.
Bij de edge 1000 instellingen-activiteiten profiel-bv race-gegevensschermen-scrollen naar onder daar virtual partner uit zetten.
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Bobels
Forum-lid
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 mar 2012 16:20

Bobels 20 jan 2020 15:38

Tot en met “gegevensschermen” kan ik het volgen maar ik zie daar niet de optie om virtual partner uit te zetten. Op de 830 zie ik:
Kaart
GroupTrack lijst
Hoogte
ClimbPro
Scherm 1

wowo
Forum-lid
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 aug 2016 23:48

wowo 20 jan 2020 16:25

Ik heb de Edge 820 en de menu opbouw zal daar niet veel van de 830 verschillen, denk ik.
Hier kan ik bij Gegevensschermen naar beneden scrollen en daar kan ik de Virtual Partner aan of uit zetten. Persoonlijk heb ik die ook uit staan.

Bobels
Forum-lid
Berichten: 104
Lid geworden op: 09 mar 2012 16:20

Bobels 20 jan 2020 17:44

Onder gegevensschermen heb ik dus kennelijk de virtual partner gewoon uit staan. Dus zie ik die optie niet. Ik kan hem dus ook aan zetten maar aan dat scherm heb ik geen behoefte. Toch zie ik, als ik een route aan het fietsen ben, de virtual partner op mijn kaartscherm af en toe oppoppen. Tegen het einde van de rit meldt de Garmin ook dat de virtual partner inmiddels is gefinisht. Vreemd. Alle trainingsaspecten staan uit.
Het is allemaal geen drama maar ik wil gewoon weten wat ik verkeerd doe.

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 171
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 20 jan 2020 20:13

Hey Bobels, je doet niks verkeerd, bij mijn weten kan dit niet uit. Garmin denkt volgens mij dat iedereen deze functie onmisbaar vindt.
Enigste wat je kunt doen is een route maken via bv Strava of Judise.
Op die manier krijg je de virtuele partner niet in beeld, als je via Garmin Connect een route aanmaakt kan je daar je gemiddelde snelheid ingeven, daar gaat de partner dan vanuit.
Mocht iemand anders nog tips hebben hoor ik het ook graag, erg verwarrend soms twee driehoekjes op het scherm.

Gebruikersavatar
Arko74
Forum-lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 27 apr 2014 17:50
Locatie: Uden
Contact

Gebruikersavatar Arko74 20 jan 2020 20:29

Ik kom er ook niet uit Bobels. :( Bij gegevensschermen kan ik een scherm Virtual Partner toevoegen of verwijderen. Maar als ik dit laatste doe, dan blijft tijdens het navigeren van een koers die VP voorbij komen. De online handleiding van Garmin (NL) gaf geen uitkomst.

Bij wat verder speuren op het web lijkt het er op dat de VP niet uitgeschakeld kan worden op de 830, zie oa hier. Dus ik ben bang dat we het er voorlopig mee moeten doen, tot een eventuele software update.

Of weet iemand op het forum toch een oplossing?

[Edit] Zie ook opmerking Bikerdt, had ik even over het hoofd gezien.
Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me.

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 171
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 20 jan 2020 20:42

Ja is niet echt een oplossing, meer een work-around.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers