Garmin Edge 830

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
pinarello
Forum-lid
Berichten: 2631
Lid geworden op: 13 sep 2005 22:09

Gebruikersavatar pinarello 26 jun 2019 15:37

Jan K schreef:
26 jun 2019 13:07
Ik heb sinds een aantal weken, na jarenlang een 810 gebruikt te hebben, ook de 830. Tot afgelopen weekend tot volle tevredenheid, maar nu merk ik dat de batterij leegloopt als het toestel uitgeschakeld is....Had hem vorige week donderdag gebruikt en afgelopen zaterdag weer. Ik laad de batterij na elk ritje weer op en dan is hij na een paar uurtjes rijden zo'n 85%. Na de laatste rit was hij echter 66%, zonder navigeren! Eerst dacht ik nog dat ik hem was vergeten op te laden, maar toen ik hem, na opladen, gisteren weer pakte, stond de Garmin batterij alweer op 66% en nu na 12 uurtjes uit, is hij alweer 15 % gedaald....Heel vreemd! Ik zet hem gewoon uit d.m.v. "Voeding uit"...Heeft iemand hier dezelfde ervaringen? Vind ook dat het opladen tot 100 % lang duurt i.v.m. de 810.
Had ik vorige week: teruggelopen van 100 naar 86% zonder te gebruiken.
Nu weer even gekeken en na een week niet gebruikt staat ie nu op 99%.
2020Juni Franse Alpen, september Pyreneen.

Mike123
Forum-lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 05 nov 2013 22:43

Mike123 27 jun 2019 23:49

Jan K schreef:
26 jun 2019 13:07
Ik heb sinds een aantal weken, na jarenlang een 810 gebruikt te hebben, ook de 830. Tot afgelopen weekend tot volle tevredenheid, maar nu merk ik dat de batterij leegloopt als het toestel uitgeschakeld is....Had hem vorige week donderdag gebruikt en afgelopen zaterdag weer. Ik laad de batterij na elk ritje weer op en dan is hij na een paar uurtjes rijden zo'n 85%. Na de laatste rit was hij echter 66%, zonder navigeren! Eerst dacht ik nog dat ik hem was vergeten op te laden, maar toen ik hem, na opladen, gisteren weer pakte, stond de Garmin batterij alweer op 66% en nu na 12 uurtjes uit, is hij alweer 15 % gedaald....Heel vreemd! Ik zet hem gewoon uit d.m.v. "Voeding uit"...Heeft iemand hier dezelfde ervaringen? Vind ook dat het opladen tot 100 % lang duurt i.v.m. de 810.
Dit heb ik vorige week ook gehad. Had hem uitgezet met voldoende om enkele uren te rijden.. Na een paar dagen pak ik hem weer en zet hem aan. Helemaal niks. Compleet leeg.
Maar de laatste paar keren geen problemen gehad. Na een paar dagen 1% gezakt.
Het blijft vreemd.

Jan K
Forum-lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 mei 2014 19:03

Jan K 28 jun 2019 13:20

Vond op een Garmin forum iets dat op mijn (en dus nu ook bij meerdere personen) probleem lijkt. Het gaat hier weliswaar over de 530, maar die is (bijna) gelijk aan de 830Ik heb er even goed op gelet, maar bij mij gaat het scherm wel helemaal uit, maar wellicht hebben anderen hier iets aan....

https://forums.garmin.com/sports-fitnes ... ky-buttons

john65
Forum-lid
Berichten: 53
Lid geworden op: 11 mei 2016 19:14

john65 01 jul 2019 08:27

Zou deze gewoon terugsturen en en nieuwe eisen garantie

hopjes
Forum-lid
Berichten: 197
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 01 jul 2019 11:14

Ik ben inmiddels 3 jaar in het bezit van een garmin edge explore 1000. Weinig problemen gehad echter sinds 2 weken valt deze ineens uit tijdens het fietsen. Beeldscherm valt uit echter blijft het registreren gewoon doorgaan. Even aan/uit knop en hij word opnieuw opgestart en gaat het weer een paar minuten goed. Geen idee waar dit ineens vandaan komt, ik gebruikte geen navigatie.
Geen nieuwe software update aanwezig.
Gisterochtend Garmin gereset, alles eraf, naar default en daarna ritje gemaakt van2.5 uur en geen issues.
Hopelijk probleem nu opgelost.

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1080
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 01 jul 2019 11:17

hopjes schreef:
01 jul 2019 11:14
Ik ben inmiddels 3 jaar in het bezit van een garmin edge explore 1000. Weinig problemen gehad echter sinds 2 weken valt deze ineens uit tijdens het fietsen. Beeldscherm valt uit echter blijft het registreren gewoon doorgaan. Even aan/uit knop en hij word opnieuw opgestart en gaat het weer een paar minuten goed. Geen idee waar dit ineens vandaan komt, ik gebruikte geen navigatie.
Geen nieuwe software update aanwezig.
Gisterochtend Garmin gereset, alles eraf, naar default en daarna ritje gemaakt van2.5 uur en geen issues.
Hopelijk probleem nu opgelost.
Waarom zet je dit in een Garmin 830 topic? Lijkt me hier niet thuishoren
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

hopjes
Forum-lid
Berichten: 197
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 01 jul 2019 13:04

tomtom schreef:
01 jul 2019 11:17
hopjes schreef:
01 jul 2019 11:14
Ik ben inmiddels 3 jaar in het bezit van een garmin edge explore 1000. Weinig problemen gehad echter sinds 2 weken valt deze ineens uit tijdens het fietsen. Beeldscherm valt uit echter blijft het registreren gewoon doorgaan. Even aan/uit knop en hij word opnieuw opgestart en gaat het weer een paar minuten goed. Geen idee waar dit ineens vandaan komt, ik gebruikte geen navigatie.
Geen nieuwe software update aanwezig.
Gisterochtend Garmin gereset, alles eraf, naar default en daarna ritje gemaakt van2.5 uur en geen issues.
Hopelijk probleem nu opgelost.
Waarom zet je dit in een Garmin 830 topic? Lijkt me hier niet thuishoren
Omdat 2 posts erboven het gaat over een scherm wat uitvalt. Jij denkt dat het OS van een garmin 830 en 1000 enorm verschillen?

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1080
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 01 jul 2019 13:20

Ja, en jouw probleem is dus duidelijk ook niet OS gerelateerd....
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

hopjes
Forum-lid
Berichten: 197
Lid geworden op: 31 dec 2015 11:26

hopjes 01 jul 2019 14:31

tomtom schreef:
01 jul 2019 13:20
Ja, en jouw probleem is dus duidelijk ook niet OS gerelateerd....
Waar wil jij heen?! Mijn probleem met schermuitval komt voor bij diverse garmins, dus bij de edge 1000 en bij de edge 830 !

Gebruikersavatar
wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 5961
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

Gebruikersavatar wasbeer2006 01 jul 2019 21:22

@tomtom, ik snap het ook niet helemaal.

Als je een service verzoek doet zullen ze toch een hard reset vragen. Tenzij het een bekend probleem is.
Dan kan je hem leuk opsturen maar krijg je twee weken later je eigen toestel net zo hard terug.

Een hard rest kost je max 2/3 minuutjes, zo gek vind ik de tip niet

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2682
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 02 jul 2019 10:11

hopjes schreef:
01 jul 2019 11:14
Ik ben inmiddels 3 jaar in het bezit van een garmin edge explore 1000. Weinig problemen gehad echter sinds 2 weken valt deze ineens uit tijdens het fietsen. Beeldscherm valt uit echter blijft het registreren gewoon doorgaan. Even aan/uit knop en hij word opnieuw opgestart en gaat het weer een paar minuten goed. Geen idee waar dit ineens vandaan komt, ik gebruikte geen navigatie.
Geen nieuwe software update aanwezig.
Gisterochtend Garmin gereset, alles eraf, naar default en daarna ritje gemaakt van2.5 uur en geen issues.
Hopelijk probleem nu opgelost.
Misschien dit geactiveerd ;-)

https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... DFB86.html

patrickdo
Forum-lid
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 jul 2018 12:53

patrickdo 02 jul 2019 14:09

Hoi allemaal,

Suns deze week ook eigenaar van een nieuw speeltje. Echter als ik hem zelf een ronde wil laten berekenen herstart hij zichzelf na enkele seconden. Iemand een oplossing?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten