Garmin Edge Explore

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 2703
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 24 nov 2018 20:39

Na enkele uren vanzelf weer gestart
Bizar.

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 2703
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 05 dec 2018 18:08

Vraagje. Misschien geldt dat voor alle Garmins.

Ik heb nu twee dataschermen en een kaart.
Ik kan nog een datascherm toevoegen, maar enkel compas, en twee ebike schermen. Ik zou graag nog een of twee data schermen toevoegen die ik volledig kan opbouwen naar eigen goeddunken.

Online vind ik wel hoe ik via Connect Iq voorgemaakte schermen kan installeren, maar niet wat ik dus wil.

Gebruikersavatar
fred404
Forum-lid
Berichten: 335
Lid geworden op: 25 jul 2010 11:07
Locatie: Oldenzaal

Gebruikersavatar fred404 05 dec 2018 19:51

Dat kan niet. 2 schermen die je wel naar eigen goeddunken kunt inrichten met maximaal 10 velden. Voor mij ruim voldoende. Op de kaart heb je ook nog 2 velden in te richten. Evenals op het hoogtescherm. Nou...

Edit: geld niet voor alle Garmins, maar wel voor de explore.

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 2703
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 06 dec 2018 21:20

Ik had er graag nog eentje bijgehad.
Eentje die ik puur al snelheidsmeter gebruik (snelheid, gemiddelde, uur, tijd onderweg, calorieën,...)
Eentje voor geprogrammeerde route (snelheid, gemiddelde, hartslag, afstand tot volgende , tijd onderweg, uur, grade,...)
Ik had er graag eentje gemaakt voor men heuvelachtige ritjes, met grade, totale stijging, en dergelijke.

Meh, I'll survive.

M'n ex Mio had een stuk meer schermen. Vandaar m'n vraag.

obbe
Forum-lid
Berichten: 279
Lid geworden op: 17 aug 2009 21:14

obbe 10 dec 2018 19:05

Heb hem inmiddels binnen en ben hem aan het instellen. Apparaat werkt super gemakkelijk. Hopelijk komend weekend eerste rit proberen.

Nu liep ik wel tegen het volgende aan. Wil graag de elevation widget gebruiken voor hellingspercentage tijdens het fietsen in de bergen. Die heb ik gedownload maar deze staat niet bij IQ op de Garmin (Strava routes wel). Bij de informatie button binnen IQ op de Garmin staat: “Stel IQ gegevens in onder Activiteiteninstellingen->gegevensschermen.”

Gegevensschermen kan ik vinden, echter niet onder activiteiteninstellingen maar onder segmentwaar.. Is dat hetzelfde?

Als ik daar vervolgens naar de gegevensschermen kijk, zie ik nergens IQ velden die ik kan toevoegen of een hellingshoek veld wat ik kan aanvinken.

Iemand hier al ervaring mee?

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 2703
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 15 dec 2018 13:16

Ritinstellingen
gegevensschermen
Scherm 1 (of 2)
Indeling > gegevensvelden
Dan heb ik een categorie Connect IQ
Daar kan ik dan grade kiezen

Gebruikersavatar
mouse
Forum-lid
Berichten: 669
Lid geworden op: 06 jan 2007 22:12

Gebruikersavatar mouse 31 dec 2018 12:49

hayes schreef:
15 dec 2018 13:16
Ritinstellingen
gegevensschermen
Scherm 1 (of 2)
Indeling > gegevensvelden
Dan heb ik een categorie Connect IQ
Daar kan ik dan grade kiezen

En werkt het goed, met de connect-app?
Kan je goed en betrouwbaar de stijgingspercentages zien?

Polly1950
Forum-lid
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 okt 2014 13:52

Polly1950 31 dec 2018 15:00

Hier ook een nieuwe edge explore. Hiervoor een 820. Heerlijk dit grotere scherm. Heb er (nog) geen last van dat er nu maat twee schermen voor dat beschikbaar zijn, Scherm 1 heb ik snelheid, hartslag, cadans, afstand, gem. hartslag en gem. snelheid. Op scherm 2 Afstand t best, Hoogte, Tijd, Tot stijging, Tot Daling, Rest stijging (denk dat ik daar de Elevetion iq gaat zetten,), gem. cad, max snelheid, HS-zone en Batterij %.

Heb er inmiddels ook de openmtb kaart op gezet.

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 2703
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 31 dec 2018 16:08

mouse schreef:
31 dec 2018 12:49
hayes schreef:
15 dec 2018 13:16
Ritinstellingen
gegevensschermen
Scherm 1 (of 2)
Indeling > gegevensvelden
Dan heb ik een categorie Connect IQ
Daar kan ik dan grade kiezen

En werkt het goed, met de connect-app?
Kan je goed en betrouwbaar de stijgingspercentages zien?
Ik heb nu Rgrade via de Connect Iq store.
Die werkt redelijk goed. Vorige week enkele klimmetjes gedaan. Rgrade kijkt naar de laatste drie seconden, dus past zich redelijk snel aan.

von Miles
Forum-lid
Berichten: 174
Lid geworden op: 19 jul 2011 18:45

von Miles 03 jan 2019 23:07

Vandaag mijn nieuwe Edge Explore ontvangen, echter wel een rare ontdekking.
Zie foto.
Met het opstarten zijn er linksonder en rechtsboven in de hoeken lichte vlakken te zien op het scherm.
Herkent iemand dat of hoort dat zo?

Afbeelding

Gebruikersavatar
fred404
Forum-lid
Berichten: 335
Lid geworden op: 25 jul 2010 11:07
Locatie: Oldenzaal

Gebruikersavatar fred404 04 jan 2019 06:50

;) Dat hoort zo. Dat is het opstartscherm. Kun je evt. wijzigen.

von Miles
Forum-lid
Berichten: 174
Lid geworden op: 19 jul 2011 18:45

von Miles 04 jan 2019 13:27

Waar/hoe kun je dat wijzigen?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers