Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 8440
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 25 jan 2019 15:59

Gren_Patterson schreef:
25 jan 2019 15:46
Wat is de meerwaarde tov de edge 1000?
Is er echt veel verschil?
Loopt de edge 1030 al beter, zonder bugs?
Ik heb zowel de 1000 als de 1030.
De 1030 heeft een beter leesbaar scherm en werkt, voor mij toch, feilloos.
Als het over geld gaat misschien eens naar de Garmin Edge Explore zien.
Kost de helft van een 1030 en heeft hetzelfde scherm als een 1000.
What Does This Button Do?

Gebruikersavatar
serbak
Forum-lid
Berichten: 859
Lid geworden op: 07 aug 2006 15:06

Gebruikersavatar serbak 25 jan 2019 16:03

Batterij van de 1030 gaat veel langer mee. Met alle functies aan, navigatie, telefoon gekoppeld, etc. gaat de 1030 wel de hele dag mee. Bij de 1000 zette ik altijd alles uit en moest ik alsnog hopen dat hij niet leeg raakte bij lange ritten.

Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1226
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 13 mar 2019 11:43

Nog mensen die merken op hun 1030 dat er plots een koers wordt geactiveerd zonder het te willen ?
Heb al enkele keren voorgehad dat ik ineens aan het navigeren was als ik in de buurt kwam van de route
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Scott Scale 710+ , Specialized Turbo S, Sworks Venge Etap axs

Gebruikersavatar
serbak
Forum-lid
Berichten: 859
Lid geworden op: 07 aug 2006 15:06

Gebruikersavatar serbak 13 mar 2019 14:26

Misschien heb je hem niet helemaal uitgereden een vorige keer? Wanneer je een koers start maar niet tot einde rijdt dan blijft hij aan staan. Dan kun je in het kaartje op het rode icoontje drukken om de koers handmatig te stoppen. Anders pikt hij hem op zodra je de route ergens "aanraakt".

Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1226
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 13 mar 2019 15:38

Hmm. Toch wel uitgereden . Het is ook meermaals gebeurd. Telkens in het begin van de koers, en na een segmentwaarschuwing. En dan zet ik die koers inderdaad uit. En de volgende keer weer. Uiteindelijk de koers helemaal verwijderd.
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Scott Scale 710+ , Specialized Turbo S, Sworks Venge Etap axs

Gebruikersavatar
kobro
Forum-lid
Berichten: 614
Lid geworden op: 10 mei 2010 08:14
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar kobro 18 mar 2019 18:44

Wat moet ik starten met navigatie als ik naar een koers wil rijden en deze op wil pakken en verder rijden op mijn 1030 ?
Ik kan alleen met het V accepteren om naar het begin van de route te rijden of is er nog een andere optie ergens?
Bianchi Via Nirone 7
Bianchi Infinito
Bianchi Infinito CV
Oltre XR4
Bianchi JAB 29.3

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 661
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 18 mar 2019 18:59

kobro schreef:
18 mar 2019 18:44
Wat moet ik starten met navigatie als ik naar een koers wil rijden en deze op wil pakken en verder rijden op mijn 1030 ?
Ik kan alleen met het V accepteren om naar het begin van de route te rijden of is er nog een andere optie ergens?
Als je daar x kiest, kun je gaan rijden en pikt hij de navigatie op als je 'op koers' bent.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Gebruikersavatar
kobro
Forum-lid
Berichten: 614
Lid geworden op: 10 mei 2010 08:14
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar kobro 18 mar 2019 21:46

De Tukker schreef:
18 mar 2019 18:59
kobro schreef:
18 mar 2019 18:44
Wat moet ik starten met navigatie als ik naar een koers wil rijden en deze op wil pakken en verder rijden op mijn 1030 ?
Ik kan alleen met het V accepteren om naar het begin van de route te rijden of is er nog een andere optie ergens?
Als je daar x kiest, kun je gaan rijden en pikt hij de navigatie op als je 'op koers' bent.
Dank je wel "De Tukker"
Bianchi Via Nirone 7
Bianchi Infinito
Bianchi Infinito CV
Oltre XR4
Bianchi JAB 29.3

nielsve
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 30 mei 2018 19:22

nielsve 09 apr 2019 12:31

DarklyDreaming schreef:
25 jul 2018 16:04
nielsve schreef:
24 jul 2018 13:59
Als ik een route uitstippel via garmin connect en ik fiets die route dan neemt mijn Garmin nooit mijn tijden op van de segmenten die op mijn route liggen. Kan ik op de één of andere manier deze segmenten op voorhand activeren zodat ik wel de tijdsweergave krijg van m'n segmenten?
Volg je een lijntje of heb je navigatie met instructies aanstaan?
Navigatie met instructies én Live segmenten kan niet tegelijkertijd.
Inderdaad, ik had telkens navigatie met instructies aanstaan.
Bedankt, en excuses voor de zeer late reactie!

ErnestoDeMiddelste
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 sep 2018 09:28

ErnestoDeMiddelste 09 apr 2019 16:42

Mensen hier ervaring met Connect IQ apps installeren op je garmin? Als diabeet zijnde maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik zag dat xDrip aanwezig is waardoor ik mijn bloedsuikers kan zien op een garmin. Voordat ik een paar 100 euro neertel voor zo'n apparaatje ben ik erg benieuwd of mensen hier al ervaring mee hebben.

pino
Forum-lid
Berichten: 57
Lid geworden op: 16 apr 2004 18:32

pino 30 apr 2019 12:58

Mijn 1030 wordt niet meer gezien door Garmin Express. En is ook niet zichtbaar in de Windows verkenner of Apple-Finder
Gebeurt dat bij meer gebruikers?
Niet zijken maar reiden !

Gebruikersavatar
i-mac
Forum-lid
Berichten: 1839
Lid geworden op: 25 nov 2012 14:03
Locatie: Brugge

Gebruikersavatar i-mac 30 apr 2019 20:09

pino schreef:
30 apr 2019 12:58
Mijn 1030 wordt niet meer gezien door Garmin Express. En is ook niet zichtbaar in de Windows verkenner of Apple-Finder
Gebeurt dat bij meer gebruikers?
Ik heb dat met mijn 1000. Ondanks dat ik de Garmin kabel gebruik, lukt niets meer. Ik vrees dat de USB poort op de Edge niet altijd even goed werd geïnstalleerd.

https://support.garmin.com/nl-BE/?faq=P ... tN38aI6m29
If eternity should fail ....

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: apexrider, ceon en 3 gasten