Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1252
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 24 okt 2019 09:38

Hebben er hier nog gemerkt dat na de nieuwe update sprongetjes met de mtb worden gemeten ?
Vraag me af hoe dit werkt ?
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Scott Scale 710+ , Specialized Turbo S, Sworks Venge

erwin20vt
Forum-lid
Berichten: 61
Lid geworden op: 17 aug 2019 21:36

erwin20vt 24 okt 2019 10:54

De Edge 530/830 ondersteunen dit daarom ook door gevoerd in de software van de 1030 wellicht dat er iets te vinden is bij de andere modellen hoe dit werkt. ik vermoed van wel

Gebruikersavatar
goeti
Forum-lid
Berichten: 184
Lid geworden op: 03 feb 2006 17:02

Gebruikersavatar goeti 12 dec 2019 18:55

VP pijl op de kaart als het een gereden rit is uitschakelen hoe kan ik deze weg krijgen

Gebruikersavatar
alstro
Forum-lid
Berichten: 798
Lid geworden op: 19 dec 2004 17:25
Locatie: vollenhove

Gebruikersavatar alstro 15 feb 2020 17:31

Vorige week tijdens de koffiestop mijn garmin in achterzak gestopt en schijnbaar tijdens de koffie wat knopjes die wat gedaan hebben. Sindsdien gaat mijn scherm tijdens het fietsen uit. Alles blijft gewoon werken, maar vind het erg irritant. Als ik scherm aantikt dat zie ik alles weer. Maar na 5 sec gaat scherm weer op zwart. Omdat ik veel routes rijdt vind ik het gewoon niet handig. Vermoed dat het een soort energie bespaar modus is maar kan het nergens vinden :-(

Gebruikersavatar
Black_64
Forum-lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 mei 2016 08:58

Gebruikersavatar Black_64 15 feb 2020 18:18

Lijkt inderdaad op de batterijbesparing modus.
In de modus Batterijbesparing worden de instellingen automatisch aangepast voor een zo lang mogelijke batterijduur voorj langere ritten. Tijdens een activiteit wordt het scherm uitgeschakeld. U kunt automatische waarschuwingen inschakelen en op het scherm tikken om het te activeren. In de modus Batterijbesparing worden GPS-spoorpunten en -sensorgegevens minder vaak geregistreerd. Afstandsmeting, snelheidsmeting en spoorgegevens zijn minder nauwkeurig.
De modus Batterijbesparing inschakelen
Specialized Roubaix SL4 Sport 2017

Gebruikersavatar
alstro
Forum-lid
Berichten: 798
Lid geworden op: 19 dec 2004 17:25
Locatie: vollenhove

Gebruikersavatar alstro 16 feb 2020 10:02

Tnx, Dat was hem idd.

Gebruikersavatar
Einstein
Forum-lid HC
Berichten: 4140
Lid geworden op: 01 jun 2004 15:06
Locatie: Zuidholland

Gebruikersavatar Einstein 01 mar 2020 09:55

Ik wil ook overstappen van de 1000 naar de 1030. Wat zijn de verschillen met het navigeren? Met de 1000 vond ik het beroerd, is er sprake van een verbetering?
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Peter243
Forum-lid
Berichten: 47
Lid geworden op: 18 mei 2012 21:44

Peter243 01 mar 2020 19:31

Weinig verschil ben ooit van 1000 naar 1030 gegaan. Nu echter naar 530 veel sneller. Nadeel is kleine scherm, maar navigeer tot nu toe prima mijn rondjes met twee dataverkeer in beeld.

sworkskid
Forum-lid
Berichten: 57
Lid geworden op: 15 aug 2019 01:41
Locatie: Belgique

sworkskid 02 mar 2020 16:10

Ik vind het navigeren-ik gebruik het niet zo vaak-beter dan met de 1000
En je moet ook geen bang hebben om zonder batterij te komen, hij gaat dubbel zo lang mee

Gera
Forum-lid
Berichten: 301
Lid geworden op: 06 feb 2012 21:24

Gera 05 mar 2020 18:01

Na langere tijd weer eens aven mn garmin aangezet en de tijd klopt totaal niet en ook een route gpx naar garmin map courses zetten lukt niet. Ienamd een idee?
terug naar fabrieksinstellingen? doe ik liever niet ivm opnieuw alles instellen

walters
Forum-lid
Berichten: 523
Lid geworden op: 01 jan 2009 17:51

walters 05 mar 2020 19:44

Heb je hem aan Garmin connect/express gekoppeld gehad en gesynchroniseerd ? Werkt vaak het snelste.

Gera
Forum-lid
Berichten: 301
Lid geworden op: 06 feb 2012 21:24

Gera 06 mar 2020 15:21

Ik denk dat ik er uit ben
hem tijd geleden te kort op uitschakelen gedrukt en dus daardoor niet volledig uit gezet. Daardoor accu leeg nagenoeg en gisteren alles geupdate ook de kaarten en zo en daarna kreeg ik weer verbinding met satelieten en toen was de tijdsaanduiding weer ok
De GPX bestanden heb ik nu via connect erop gezet hoewel dat ook op ander manier zou kunnen en hem gewoon kopieren naar Courses naar mijn idee.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten