Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1244
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 22 jul 2019 08:27

pufpuf schreef:
13 jul 2019 22:56
Ja, hier hetzelfde. Ik heb de 1030 nu een kleine maand. Hij voldoet op bijna alle fronten prima. Het enige waar ik niet zo tevreden over ben is dat hij echt met 8 uurtjes wel leeg is .
En ik zou de vraag hier ook al stellen, hij gaat bij laden ook maar tot 98%.
Update, dit weekend, vrij-zon 425km kunnen fietsen waarvan toch wel 100km genavigeerd
Heb nog 25% over, dus wel genoeg
Opladen is net tot 100% gelukt, echter bij afkoppelen springt hij direkt op 98%
Maakt niet zoveel uit, zolang ik maar lang genoeg toe kom
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Scott Scale 710+ , Specialized Turbo S, Sworks Venge

Roelants
Forum-lid
Berichten: 154
Lid geworden op: 25 jul 2015 13:14

Roelants 22 jul 2019 08:50

In bijna alle gevallen rij ik met het toestel een bestaande of eigen track. Maar vorige week heb ik twee keer onderweg een eindadres ingegeven via het toestel (optie 'adressen'). De navigatie ging perfect maar op het veld 'afstand tot bestemming' leek het of ik steeds verder van het doel wegreed hoewel ik in de juiste richting fietste (net alsof het vertrekpunt mijn uiteindelijke bestemming was en het eindpunt het vertrek). Enig idee hoe dat komt?

verdaas
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 sep 2019 10:26

verdaas 16 sep 2019 10:32

Hoi,

Ik heb een Garmin 1030 en had vroeger ingesteld dat ik altijd een dikke witte lijn zag als routenavigatie op de kaart
Dit is een stuk duidelijker dan het standaard paarse lijntje.
Nu ben ik na een update van de 1030 deze dikke witte lijn kwijt en weet niet meer hoe ik deze moet instellen.
Bij de Garmin 800 heette dit volgens mij Modus auto.

Alvast bedankt voor jullie reactie's :mrgreen:

ericpeters
Forum-lid HC
Berichten: 4211
Lid geworden op: 10 jul 2006 18:43

ericpeters 18 sep 2019 00:14

Met laatste firmware update van de 1030 heb ik de neiging om er een stickertje met 1040 op te plakken.. Er is echt een hele hoop functionaliteit toegevoegd en ik raad iedereen met een 1030 aan om het een en ander te verkennen ipv gewoon de upgrade erop te zetten zonder de settings te veranderen want daarmee sla je de nieuwe opties over en doe je jezelf tekort.
Afbeelding

rudi assauer
Forum-lid
Berichten: 135
Lid geworden op: 30 apr 2014 19:52

rudi assauer 18 sep 2019 07:42

Zal allemaal best die nieuwe functies. Dat is wat Garmin altijd doet, gewoon duizenden extra opties toevoegen zodat je elke vergelijking wint met andere merken.

Maar waar het echt om gaat....

Is het nou al eens foolproof? Met andere woorden werkt het nou eens gewoon.

Ik heb ook de 1030 en Bluetooth verbinding is nog altijd een drama. Leuk zo'n automatische sms naar dierbaren als je valt , maar zonder connectie werkt die optie niet. Leuk zo'n automatisch upload naar strava maar zonder connectie werkt dat niet.

En tuurlijk, 1 keer in de 26 ritten heeft hij zowaar connectie maar dat hoort gewoon 100% te zijn. Wordt tijd dat ze eens een softwaredevelopper aannemen in plaats van een stagiair.

Nou maar weer hopen dat met deze firmware update de problemen, die er al jaren zijn he...., zijn opgelost.

We gaan het meemaken.
Laatst gewijzigd door rudi assauer op 18 sep 2019 08:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Race: Cannondale CAAD10
MTB: Santos 4.29
WW: Santos Trekking Lite

Afbeelding

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 166
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 18 sep 2019 07:53

verdaas schreef:
16 sep 2019 10:32
Hoi,

Ik heb een Garmin 1030 en had vroeger ingesteld dat ik altijd een dikke witte lijn zag als routenavigatie op de kaart
Dit is een stuk duidelijker dan het standaard paarse lijntje.
Nu ben ik na een update van de 1030 deze dikke witte lijn kwijt en weet niet meer hoe ik deze moet instellen.
Bij de Garmin 800 heette dit volgens mij Modus auto.

Alvast bedankt voor jullie reactie's :mrgreen:
Wil ik ook wel weten, iemand het antwoord??

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2743
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 18 sep 2019 08:39

rudi assauer schreef:
18 sep 2019 07:42
Ik heb ook de 1030 en Bluetooth verbinding is nog altijd een drama.
BT problemen kunnen aan van alles liggen, je GSM eens opnieuw opstarten helpt ook vaak.

De configuratie van BT, is vaker terug te voeren dat er dubbele entries in je BT configuratie staan van je GSM.

Ik heb zelden problemen met de BT, en als ik die als eens heb is het meestal opgelost door mijn GSM opnieuw op te starten....., zeker aan te raden als de Garmin App geupdate is geworden!

bertus187
Forum-lid
Berichten: 102
Lid geworden op: 26 nov 2013 10:01
Locatie: Limburg (Haspengouw) B

bertus187 18 sep 2019 08:59

Als ik een probleem heb om te verbinden , verwijder ik hem uit connect en daarna terug toevoegen , en alles is opgelost , mijn vorige smartphone was een van Huawei die kon nooit verbinding houden ,nu met de Samsung is dat heel wat beter .
Pinarello Paris .
Viper XTeam Mtb

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1359
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 18 sep 2019 09:37

Eenmaal verbonden zou de Garmin zijn connectie moeten behouden. Andere apparaten doen dat ook. Het kan toch niet zo zijn dat je om de haverklap allerlei handelingen moet verrichten om de Garmin met je telefoon te verbonden te houden (zelfs tijdens een rit)!

rudi assauer
Forum-lid
Berichten: 135
Lid geworden op: 30 apr 2014 19:52

rudi assauer 18 sep 2019 10:55

Idd eens met alliance.

Hier een Samsung a8, maar al probeer ik alles van factory reset van de Garmin tot alle bt connecties deleten op de foon, en ook de workarounds die op internet staan, het is en blijft een drama.

Het is zelfs erger geworden, vorig jaar, met een andere firmware versie minder problemen.

En ik ben ook niet de enige, heel Internet staat vol met bt problemen van Garmin en kattenfilmpjes.

Hoe moeilijk zou het kunnen zijn, al het andere apparatuur in de wereld weten wel gewoon een verbinding te houd met mijn telefoon.

Is toch geen rocket science?
Race: Cannondale CAAD10
MTB: Santos 4.29
WW: Santos Trekking Lite

Afbeelding

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 22652
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 18 sep 2019 11:29

Rocket science niet maar feit blijft dat er 1001 BT chips bestaan en het niet evident is dat allemaal correct met elkaar te laten praten.
Maar ik kan het mis hebben Afbeelding

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 26694
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 18 sep 2019 17:18

Troost je, zelf in een auto die vanuit de marketingafdeling de slogan ‘vorsprung durch technik) meekrijgt heeft problemen met bluetooth.
Mijn carkit is al bijna vier jaar niet top. Met regelmaat ont- en weer aankoppelen is nog het best werkende scenario.
Terwijl de auto uit Bayern daarvoor loepzuiver geluid had en letterlijk binnen 5sec verbonden.
De koffie loopt, veel sportiever wordt het niet vandaag

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten