Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
PetiK
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 31 mar 2015 13:03

PetiK 09 mei 2017 08:36

SqueeZer schreef:
PetiK schreef:Na lang wikken en wegen ook voor de ELEMNT Bolt gegaan, twijfelde tussen deze en de Edge 520.

Leuk ding!

Wel valt me op dat de cadanssensor soms fluctuerende waarden geeft bij constant traptempo. Springt bijv. van 90 even naar 65 en terug. Het betreft het nieuwe type sensor, dus zonder magneet waar ik op zich blij mee ben. Iemand tips om dit beter te krijgen? Heb de sensor nu halverwege crank geplaatst, iemand al de shoe-clip montage geprobeerd?

Even de software van de cadanssensor updaten (kan je met de Wahoo utility app)
Dit heeft geholpen, dank.

wiseguy007
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mei 2017 08:28

wiseguy007 10 mei 2017 08:33

Zeer tevreden over de Wahoo Bolt maar heb toch nog even een vraag m.b.t. het fietsen van woon-werk km's.
Met de Garmin was het vrij eenvoudig om je rit op pauze te zetten en dan vervolgens je Garmin weer aan te zetten. Als je dan je rit aanzet en naar huis fietst heb je vervolgens slechts 1 rit wat je naar Strava kan uploaden.

Echter heb ik dit niet kunnen toepassen met de Wahoo. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik wil dus een woon-werk rit en geen twee losse tracks.

En ja die kan je achteraf aan elkaar knopen maar niet zonder het gebruik van een computer.

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 933
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 10 mei 2017 15:08

Ben dat nog niet tegengekomen in het leesvoer op hun website.
Tot nu gaat de "Autopauze" wel in maar na een bepaalde, wat langer dan één uur, tijd stop hij er toch mee.
...

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 933
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 11 mei 2017 10:07

Als ik het goed begrijp overuled de Auto Off de Autopauze in deze?
...

dbo
Forum-lid
Berichten: 89
Lid geworden op: 04 mei 2010 18:15

dbo 11 mei 2017 10:38

Wat ik had gelezen op een internetforum is dat zolang Autopauze is ingeschakeld de Elemnt niet Automatisch uitschakeld. Maar je kan niet zoals bij de Garmin als de Autopauze is ingeschakeld de computer uitschakelen en daarna weer doorgaan waar je gebleven ben. Dit om bv batterijduur te besparen.

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 84
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 11 mei 2017 16:18

dbo schreef:Wat ik had gelezen op een internetforum is dat zolang Autopauze is ingeschakeld de Elemnt niet Automatisch uitschakeld.
Dit klopt.

Ik heb Automatisch uitschakelen op 15 minuten staan. Maar kan met Autopauze gerust een uurtje koffie drinken :D

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 933
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 12 mei 2017 10:18

Dat ging bij mij gisteren fout. Na 54 minuten geheel uit en route ook gestopt.
Moet er nog even verder induiken waar dat aan ligt.
...

alien
Forum-lid
Berichten: 1756
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 12 mei 2017 10:26

Iets om terug te koppelen met Wahoo. Tussentijds uitschakelen is wat mij betreft een een hele mooie feature van de Garmin Edge serie.
Vorsprung durch Pedantik

DDX
Forum-lid
Berichten: 3778
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 12 mei 2017 10:32

Alleen gaat het daar vaak fout als je edge uitzet, rit die opeens stiekum toch niet meer verder gaat bijvoorbeeld.

alien
Forum-lid
Berichten: 1756
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 12 mei 2017 10:52

Bij mij (Edge 520) nog nooit, maar over andere modellen heb ik al andere verhalen gehoord. Blijft staan dat het mijns inziens een mooie feature is, er van uitgaande dat het werkt, wat natuurlijk wel als streven mag worden verondersteld. Zou mooi zijn als Wahoo dat ook gaat ondersteunen. Eigenlijk is het simpel: een activiteit is pas afgelopen als de gebruiker dat zegt.
Vorsprung durch Pedantik

DDX
Forum-lid
Berichten: 3778
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 12 mei 2017 11:18

Edge 520 heb ik ook meegemaakt bij fietsmaatje, tijdens lunch uitgezet en aan batterypack gehangen.
Na lunch verder gefietst en geupload op strava, stond er alleen rit op tot lunchpauze.

Maar wat doet de Bolt dan als je hem uitzet ?
Ik heb 1 keer een crash gehad en dan doet hij tijdens opstarten een recover en gaat hij netjes verder met de rit. (alleen hoogtemeters klopten toen niet, maar dat is gefixt in nieuwste firmware zag ik in changelog)

alien
Forum-lid
Berichten: 1756
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 12 mei 2017 12:51

DDX schreef:Maar wat doet de Bolt dan als je hem uitzet ?
Geen idee, ik heb geen Bolt.
Vorsprung durch Pedantik

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers