Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 10 mei 2020 08:35

Ik heb al een antwoord gekregen op mijn ticket.
Volgens wahoo niets aan de hand.
Gewoon de sensoren unpairen en opnieuw pairen volgen hun.

Ik vind het wel vervelend, dat er geen eenvoudige manier is om terug te keren naar een vorige firmware versie.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 10 mei 2020 08:48

Op deze pagina kan je een uitleg vinden hoe je de firmware kan downgraden.
Zelf heb ik het nog niet geprobeerd.
https://groups.google.com/d/msg/wahoo-e ... GAHenrAAAJ

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 10 mei 2020 10:51

en toen zaten we terug op versie 7082 :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 10 mei 2020 11:04

En niet vergeten, wifi uit te schakelen, anders gaat de Bolt onmiddellijk terug de laatste versie eroverheen zetten.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 12 mei 2020 11:30

Vandaag woon werk ritje gedaan met de GSC10 sensor terug gepaired met de Bolt.
Met FW WB15-7082 draait alles terug als voorheen.
Geen uitval van sensoren, correcte afstand, …
Nu nog een paar maanden wachten op de fix van Wahoo, want ze zijn daar ontzettend rap :?

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 291
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 12 mei 2020 12:58

Kiekeboe schreef:
12 mei 2020 11:30
Vandaag woon werk ritje gedaan met de GSC10 sensor terug gepaired met de Bolt.
Met FW WB15-7082 draait alles terug als voorheen.
Geen uitval van sensoren, correcte afstand, …
Nu nog een paar maanden wachten op de fix van Wahoo, want ze zijn daar ontzettend rap :?
Ik had zowel gisteren als vrijdag geen enkele uitval van sensoren tijdens woon-werkverkeer.
Het was wel op een andere fiets dan mijn tocht vorige week.
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 12 mei 2020 18:21

Het heeft iets te maken met welke sensoren je gebruikt.
GSC10 van Garmin zorgt voor problemen.

Er is trouwens alweer een nieuwe versie FW ondertussen, de 7505.

Geen idee wat er anders is, changelog nog niet beschikbaar.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 12 mei 2020 19:07

Ik heb net een kleine test gedaan.
Problemen lijken verholpen met de nieuwe update.
Alsnog een snelle fix van Wahoo deze keer, top.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1667
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 12 mei 2020 20:15

Nu officieel
https://support.wahoofitness.com/hc/en- ... re-Updates

Laatste update:
BOLT WB15-7505 - 12 May, 2020
Fixed: Speed and Cadence sensor data

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 14 mei 2020 23:35

Een tijdje geleden kon ik mbv judise.nl zogeheten waypoints toevoegen aan een gpx bestand, mijn bolt gaf deze dan weer tijdens een route.
Bv het begin van een klim en de naam, of drinkwatertappunt.
Alleen nu werkt het niet meer, de bolt geeft deze niet meer weer...

Hoe doen jullie dit?

Als ik gpx van vroeger met nu vergelijk zie ik geen verschil iig, dus daar kan het eigenlijk niet aan liggen...

StassenRob
Forum-lid
Berichten: 124
Lid geworden op: 15 nov 2014 16:39
Contact

StassenRob 20 mei 2020 09:50

Zijn er sinds gisteren nog meer met problemen met de ELEMNT app? indien ik een GPX-bestand (of ik de route nu zelf heb gemaakt in Strava, waar ik voor betaal) of via iemand anders krijg kan ik deze niet als route importen in de ELMENT app. een aantal vrienden van mij ook niet. de melding; slecht gpx-bestand komt ook voor. Heeft app kuren, of heeft dit met Strava te maken?

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 20 mei 2020 10:14

StassenRob schreef:
20 mei 2020 09:50
Zijn er sinds gisteren nog meer met problemen met de ELEMNT app? indien ik een GPX-bestand (of ik de route nu zelf heb gemaakt in Strava, waar ik voor betaal) of via iemand anders krijg kan ik deze niet als route importen in de ELMENT app. een aantal vrienden van mij ook niet. de melding; slecht gpx-bestand komt ook voor. Heeft app kuren, of heeft dit met Strava te maken?
Ik kan sinds gister geen enkel gpx bestand meer importeren, ook geen bestanden die gewoon gewerkt hebben.
Slecht gpx bestand zegt de app.
irritant!!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers