Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 1578
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 27 mei 2019 13:07

gandalf schreef:
27 mei 2019 12:32
Hi, heeft er iemand ervaring met het gebruik van live segments van Strava bij beklimmingen? Maw, kun je real time vergelijken of krijg je een gemiddelde snelheid van een segment te zien. Heb het draadje doorgespit maar naast de aankondiging dat het beter is geworden met een update heb ik geen gebruikerservaringen kunnen vinden
Naar mijn mening werkt het niet op basis van de echte tijdsinfo achter de huidige KOM of PB, maar op basis van de gemiddelde snelheid ervan.

Zo heb ik op deze klim een aanval op de KOM geplaatst: https://www.strava.com/segments/14444120?filter=overall en gehaald. Volgens de Strava gegevens heb ik altijd voorsprong gehad op het schema van de toenmalige KOM. De Bolt gaf me tijdens de poging nochtans lange tijd een ruime achterstand aan, tot de klim overging in een stuk vals plat waar ik dan virtueel meer dan genoeg 'tijd goedmaakte' om de KOM alsnog te halen...
Afbeelding

gandalf
Forum-lid
Berichten: 364
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 mei 2019 14:44

Duidelijk, thanks!
It is not a lie if you believe it...

klaastuin
Forum-lid
Berichten: 297
Lid geworden op: 27 mar 2014 14:32

klaastuin 27 mei 2019 16:05

Najieto schreef:
27 mei 2019 05:52
In het bos wel omdat het gps signaal daar kan wegvallen door het bladerdak. Dit los je op door met een snelheidsmeter te gaan rijden.
Dat het op te lossen is met een snelheidsmeter begrijp ik. Maar je kunt niks instellen qua nauwkeurigheid / sattelieten e.d.? Ik zie geen instelling i.i.g.
alliance_0 schreef:
27 mei 2019 11:24
Dat is niet alleen met Wahoo, dat heb je met alle GPScomputers die zonder snelheidssensor gebruikt worden.
Mijn Teasi is lang niet zo wisselvallig.

Najieto
Forum-lid
Berichten: 357
Lid geworden op: 06 mei 2016 11:05

Najieto 27 mei 2019 17:15

klaastuin schreef:
27 mei 2019 16:05
Najieto schreef:
27 mei 2019 05:52
In het bos wel omdat het gps signaal daar kan wegvallen door het bladerdak. Dit los je op door met een snelheidsmeter te gaan rijden.
Dat het op te lossen is met een snelheidsmeter begrijp ik. Maar je kunt niks instellen qua nauwkeurigheid / sattelieten e.d.? Ik zie geen instelling i.i.g.
alliance_0 schreef:
27 mei 2019 11:24
Dat is niet alleen met Wahoo, dat heb je met alle GPScomputers die zonder snelheidssensor gebruikt worden.
Mijn Teasi is lang niet zo wisselvallig.
Dan heeft je Teasi een goede gps ontvangst.
BMC Roadmachine 02 2019
BMC Teamelite 02 2020

klaastuin
Forum-lid
Berichten: 297
Lid geworden op: 27 mar 2014 14:32

klaastuin 27 mei 2019 17:37

Of de Bolt een slechte... Het is in ieder geval een tegenvaller dat een apparaat waar velen erg positief over zijn op dit vlak minder goed presteert dan een budget gps apparaat.

Binnenkort maar eens testen of het op de weg beter gaat. De weg loopt hier ook nogal geregeld door het bos dus ik hou m'n hart vast. 3 snelgeidssensoren kopen zit ik eigenlijk niet op te wachten...

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1378
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 27 mei 2019 18:08

Misschien heb je heel veel geluk gehad met je Teasi, maar zoals al meerdere keren gezegd is dit iets wat bij vele (en ook de topmerken) voorkomt. Een volkomen normaal verschijnsel dat satellietsignalen door obstakels (hoge gebouwen, dicht gebladerde) worden geblokkeerd.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23009
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 27 mei 2019 18:13

Het is algemeen bekend dat de gps chip in de Bolt zeker niet de allerbeste is.
Maar ik kan het mis hebben Afbeelding

Gebruikersavatar
Theo V
Forum-lid HC
Berichten: 4547
Lid geworden op: 14 mar 2008 18:47
Locatie: In de kop van ....

Gebruikersavatar Theo V 27 mei 2019 19:46

Een vraagje:
Als ik mijn Wahoo=app open met de Bolt gekoppelt krijg ik de melding dat er een update, wd15, beschikbaar is.
Dat heb ik niet als de Bolt niet gekoppelt is.
Hieruit maak ik op dat het om een update voor de Bolt is.
Maar als ik op 'updaten' druk gebeurt er niets.
Hoe moet ik de Bolt updaten?

Gebruikersavatar
LongTallErne
Forum-lid
Berichten: 321
Lid geworden op: 10 jun 2011 15:27

Gebruikersavatar LongTallErne 27 mei 2019 20:17

Theo V schreef:
27 mei 2019 19:46
Een vraagje:
Als ik mijn Wahoo=app open met de Bolt gekoppelt krijg ik de melding dat er een update, wd15, beschikbaar is.
Dat heb ik niet als de Bolt niet gekoppelt is.
Hieruit maak ik op dat het om een update voor de Bolt is.
Maar als ik op 'updaten' druk gebeurt er niets.
Hoe moet ik de Bolt updaten?
Normaal gesproken moet dat gewoon via de app kunnen maar je kunt ook bij de instellingen op de Bolt zelf zoeken naar updates
Op mijn best in de bergen...... bergaf dan wel ;)
MERIDA RIDE 400

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 10032
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 27 mei 2019 21:00

klaastuin schreef:
27 mei 2019 17:37
3 snelheidssensoren kopen zit ik eigenlijk niet op te wachten...
Voor 11 eurootjes per stuk valt dat ook best wel weer mee.

Op de mtb gebruik ik er iig wel eentje, omdat je anders onder dik bladerdak op twisty singletrack wel een flinke onderschatting van je gereden afstand krijgt.
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1576
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 27 mei 2019 21:16

zijn die Magene dingen iets waard?
Zou er anders ook wel eens eentje aanschaffen voor op de MTB.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23009
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 27 mei 2019 21:20

Prima dingen, vele fietsmaatjes rijden ermee. De HR meter heb ik zelf en bevalt ook goed. Blokje past gewoon op de softstrap van andere merken waaronder Garmin en Wahoo.
Maar ik kan het mis hebben Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Sweety2008 en 12 gasten