Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
NuitKor
Forum-lid
Berichten: 2337
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 24 mei 2019 14:10

DDX schreef:
24 mei 2019 13:52
Dus halverwege een klim van 1000m ga je ook calibreren ?
Een goede powermeter doet zelf temperatuur correctie.

Bij mijn stages zie ik continu zelfde getal als ik calibratie doe.
4iiii geeft enke 1010 (is 2x code 10 wat ok is)
Bij quarq zie ik de calibratie waardes wel wat meer schommelen.

Maar ik doe die calibratie eigenlijk maar eens in de zoveel tijd, zie ook niet echt verschil in power waardes ofzo als ik het 'vergeet' te doen
Natuurlijk ga ik het niet tijdens een klim van 1000m doen. dan doe ik dat even voor of na de klim. Komt echt niet op 5 minuten aan. Zijn ook wel ritten dat ik het niet doe, ben daar niet zo autistisch in.

De quarq waardes schommelen wel eens maar nooit meer dan 20 punten ofzo. Max maximaal 50 verschil zijn. In de handleiding (die ik heb gelezen ja :mrgreen: ) werd geadviseerd om dat te doen, heb er verder geen studie van gemaakt. Doe dat dan gewoon.

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 171
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 24 mei 2019 23:36

Enige echte nadeel van de Bolt vind ik toch als je afwijkt van je route meer dan 20km, de route veranderd in een slecht zichtbare grijze lijn. Dan is het toch lastig de route terug vinden

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 2337
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 25 mei 2019 12:53

Is dat blauwe rubbertje aan de achrerkant ook in het zwart te krijgen?

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 2337
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 26 mei 2019 20:32

Weet iemand hoe het hier zit met het updaten van die kaarten? Gisteren de bolt binnen gekregen en als ik in de app kijk staat er dat ik enkele kaarten moet bijwerken, maar overal geeft hij aan dat er niet voldoende ruimte is. Moet ik bepaalde kaarten die ik niet gebruik, eraf halen voor meer ruimte? En kan ik die later dan eenvoudig weer installeren?

Gebruikersavatar
apexrider
Forum-lid
Berichten: 1557
Lid geworden op: 16 okt 2009 21:39
Locatie: Almere

Gebruikersavatar apexrider 26 mei 2019 20:41

Ik heb alle kaarten verwijderd en daarna enkel de kaarten geïnstalleerd die ik nodig heb.
Afbeelding

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1388
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 26 mei 2019 20:44

Kaarten die je niet nodig hebt verwijderen. Als je later een bepaalde kaart nodig hebt kies je de gewenste kaart en download je die. Dat kan uiteraard onbeperkt.

klaastuin
Forum-lid
Berichten: 299
Lid geworden op: 27 mar 2014 14:32

klaastuin 26 mei 2019 23:43

Vandaag eerste ritje gedaan met de gisteren gearriveerde Bolt. Werkt allemaal prima maar er valt me 1 ding op: ik deed een rondje op de MTB (in het bos dus) en de actuele snelheid schoot werkelijk alle kanten op. Heel vaak te laag maar soms ook uitschieters naar boven toe. Afstand, totaaltijd en gemiddelde leken aan het eind van de rit wel te kloppen, maar je kunt eigenlijk niet fatsoenlijk een specifiek tempo fietsen zo. Is dat normaal?

Najieto
Forum-lid
Berichten: 357
Lid geworden op: 06 mei 2016 11:05

Najieto 27 mei 2019 05:52

klaastuin schreef:
26 mei 2019 23:43
Vandaag eerste ritje gedaan met de gisteren gearriveerde Bolt. Werkt allemaal prima maar er valt me 1 ding op: ik deed een rondje op de MTB (in het bos dus) en de actuele snelheid schoot werkelijk alle kanten op. Heel vaak te laag maar soms ook uitschieters naar boven toe. Afstand, totaaltijd en gemiddelde leken aan het eind van de rit wel te kloppen, maar je kunt eigenlijk niet fatsoenlijk een specifiek tempo fietsen zo. Is dat normaal?
In het bos wel omdat het gps signaal daar kan wegvallen door het bladerdak. Dit los je op door met een snelheidsmeter te gaan rijden.
BMC Roadmachine 02 2019
BMC Teamelite 02 2020

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1388
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 27 mei 2019 11:24

Dat is niet alleen met Wahoo, dat heb je met alle GPScomputers die zonder snelheidssensor gebruikt worden.

gandalf
Forum-lid
Berichten: 364
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 mei 2019 12:32

Hi, heeft er iemand ervaring met het gebruik van live segments van Strava bij beklimmingen? Maw, kun je real time vergelijken of krijg je een gemiddelde snelheid van een segment te zien. Heb het draadje doorgespit maar naast de aankondiging dat het beter is geworden met een update heb ik geen gebruikerservaringen kunnen vinden
It is not a lie if you believe it...

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1105
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 27 mei 2019 12:49

Ja hoor, werkt heel fraai! Het segment (als je erop komt) start automatisch en afwisselend krijg je die segment pagina en de pagina te zien die je in beeld had.
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Critic
Forum-lid
Berichten: 577
Lid geworden op: 28 jul 2015 19:17

Critic 27 mei 2019 13:04

Zover ik nu kan zien, rekent ie wel je tijd aan de hand van je gemiddelde. Dus is het in begin een loper en halverwege steiler, dan loop je in begin flink voor op je tijd en zak je daarna ineens terug

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers