Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Kluus
Forum-lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 08 aug 2015 14:07

Gebruikersavatar Kluus 03 aug 2018 10:50

raven14 schreef:
03 aug 2018 09:50
Kluus schreef:
31 jul 2018 23:56

- Sinds de update komt mijn bolt iedere keer met de vraag “Crashes found upload?” na het opstarten. Dit heb ik nog niet kunnen oplossen...
Hier ook, belemmert verder geen functionaliteit maar toch vervelend. Heb jij hierover al feedback gehad van Wahoo support?
Ja, ze hebben mij een log laten maken terwijl ik de fout reproduceerde (middels de "send logs" functie die support remote kan aanzetten per device). En die log ligt nu bij de developers.

Ze zijn het probleem dus aan het onderzoeken. Volgens mij komt het toch vrij veel voor sinds de laatste update.

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 1663
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 03 aug 2018 11:58

merci!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6776
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 03 aug 2018 12:07

Kluus schreef:
03 aug 2018 10:50
raven14 schreef:
03 aug 2018 09:50
Kluus schreef:
31 jul 2018 23:56

- Sinds de update komt mijn bolt iedere keer met de vraag “Crashes found upload?” na het opstarten. Dit heb ik nog niet kunnen oplossen...
Hier ook, belemmert verder geen functionaliteit maar toch vervelend. Heb jij hierover al feedback gehad van Wahoo support?
Ja, ze hebben mij een log laten maken terwijl ik de fout reproduceerde (middels de "send logs" functie die support remote kan aanzetten per device). En die log ligt nu bij de developers.
Elemnt Bolt logs (in de Companion 5 keer tikken rechts van de foto in je profiel en dan is 'email support' één van de opties)
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Gebruikersavatar
Kluus
Forum-lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 08 aug 2015 14:07

Gebruikersavatar Kluus 03 aug 2018 12:45

Zorro schreef:
03 aug 2018 12:07
Kluus schreef:
03 aug 2018 10:50
raven14 schreef:
03 aug 2018 09:50

...
...
Elemnt Bolt logs (in de Companion 5 keer tikken rechts van de foto in je profiel en dan is 'email support' één van de opties)
Nice, die kende ik nog niet. Maar goed, nu hebben ze iets aangezet waardoor ik "Send Logs" als optie in het hoofdmenu van mijn Bolt zelf heb gekregen.

gandalf
Forum-lid
Berichten: 364
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 04 aug 2018 14:44

N.a.v. opmerkingen van een vriend van mij over het live rijden van een Strava segment: hij beweert dat het ahead/behind getalletje gebaseerd is op het gemiddelde over dat segment terwijl ik er van uit ging dat het echt 'live' is. Gezocht, maar het enige dat ik kon vinden was de opmerking bij een firmware update (6-6-2017)waarbij vermeld wordt " Improved the accuracy of Strava Live Segments on the ahead/behind (Strava Premium)"

Hoe zit het nu precies?
It is not a lie if you believe it...

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2220
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 06 aug 2018 09:37

Misschien een stomme vraag,maar is er een manier om de backlight te activeren zonder dat hij naar dat menuutje gaat? Op mijn Garmin 510 zat er een knop dat bij kort indrukken het licht activeerde en bij langer het menu.... Dit is echt het enige dat is mis op de BOLT.

Gebruikersavatar
Kluus
Forum-lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 08 aug 2015 14:07

Gebruikersavatar Kluus 06 aug 2018 10:31

gandalf schreef:
04 aug 2018 14:44
N.a.v. opmerkingen van een vriend van mij over het live rijden van een Strava segment: hij beweert dat het ahead/behind getalletje gebaseerd is op het gemiddelde over dat segment terwijl ik er van uit ging dat het echt 'live' is. Gezocht, maar het enige dat ik kon vinden was de opmerking bij een firmware update (6-6-2017)waarbij vermeld wordt " Improved the accuracy of Strava Live Segments on the ahead/behind (Strava Premium)"

Hoe zit het nu precies?
Ik heb het idee dat het echt live is. Afgelopen vakantie was ik bezig een KOM te rijden op een klein klimmetje in Frankrijk, dit begon met een kleine afdaling waarin ik direct wat achterstand had op de KOM. Op de eigenlijke klim haalde ik hem vervolgens weer in (terwijl ik daar natuurlijk veel langzamer ging dan die eerste afdaling.

Het moet dan wel live (alsin, hij kent het verloop over meerdere punten op het segment) zijn want ten opzichte van het gemiddelde op het segment zou ik ik juist op voorsprong komen tijdens die eerste afdaling waarna tegen het einde van de klim pas duidelijk zou worden of ik gemiddeld sneller of langzamer was...

matthiav
Forum-lid
Berichten: 602
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 06 aug 2018 12:59

Zo nauwkeurig is dat ook allemaal niet. Lange segmenten en beklimmingen buiten beschouwing gelaten, staan de meeste Strava-segmenten die er een beetje toe doen in mijn directe omgeving ondertussen zo scherp gesteld dat nauwkeurigheid van het gps signaal bepalend is. De Muur van Waver is er zo eentje, een keertje maximaal opgereden mét Strava Live Segment en volgens mijn gps had ik de KOM met een drietal seconden gemist. Eens thuis en het ritje geupload was bleek ik hem wel te hebben.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 3283
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 06 aug 2018 13:14

Blijkbaar draait de Bolt op Android, raar

https://joshua0.dreamwidth.org/65779.html


Bron: DC Rainmaker
Afbeelding

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1105
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 06 aug 2018 14:35

Nu TP i.c.m. de Bolt gebruikt gaat worden en de rode versie lekker ZWART is stap ik over van mijn Garmin 820. Kan ik "oude" instellingen van een Bolt kopiëren naar een nieuwe?
Laatst gewijzigd door tomtom op 06 aug 2018 20:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23204
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 06 aug 2018 15:24

Nee.

tomtom
Forum-lid
Berichten: 1105
Lid geworden op: 29 apr 2006 23:13
Locatie: Arnhem

tomtom 06 aug 2018 20:45

Thanks! Ik zag inderdaad ook geen "mappen" na aansluiten op een PC.....dus maar (weer) instellen. Gelukkig is dat bij de Bolt heeeeeel wat eenvoudiger dan bij de Garmin 820!
Canyon Ultimate CF SLX Disc
Canyon Aeroad CF SLX Disc

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers