Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
velopierre
Forum-lid
Berichten: 146
Lid geworden op: 03 jun 2017 11:58

velopierre 17 jul 2018 19:45

Omdat de route gemaakt wordt door Wahoo, via hun "Breng me naar functionaliteit"
Het kan best zijn dat de kaart niet helemaal klopt of onnauwkeurigheden bevat. De GPS locatie klopt dan wel maar de onderliggende kaart niet. Hoeft maar een paar meter verschil te zijn. Ik had soms hetzelfde met mijn Garmin maar daar stonden bij mij standaard alle piepjes al uit.
Trek Domane 2.3 | Trek FX 7.4

matthiav
Forum-lid
Berichten: 602
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 18 jul 2018 09:59

havana schreef:
17 jul 2018 11:17
Doe het zoals ik het altijd doe... download de route op je telefoon als GPX track, en open 'm in de companion app.

De reden dat ik zo doe is dat ik een platform gebruik dat niet automatisch gesynct kan worden (Gpsies). Werkt altijd en zal ook met RWGPS werken.
Dit werkt ook niet vlot. Op reis zo geprobeerd de route van de Marmotte op m'n gps te krijgen, zeker 6x geprobeerd, zonder succes. Ik kreeg de route wel in de Wahoo app maar van daaruit niet op m'n gps. Vaak kreeg ik de melding dat hij de route aan het laden was maar hij is nooit op m'n gps geraakt. Uiteindelijk zelf op strava uitgetekend en zo naar m'n gps getransfereerd. Er is maar één iets wat altijd vlot werkt bij mij: dat is een route op strava of ridewithgps via wifi syncen naar de gps.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 23189
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 18 jul 2018 11:39

Grappig, ik heb zeker al 50 routes op die manier op de Wahoo gezet, nooit ook maar één probleem mee gehad...

Wat ik wél heb (en dat is heel irritant) is dat ik vaak de Wahoo app opnieuw moet opstarten op mijn iPhone om verbinding te krijgen. Nu heb ik 'm laatst helemaal opnieuw gepaired en dat lijkt wel effect te hebben gehad.

matthiav
Forum-lid
Berichten: 602
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 18 jul 2018 13:00

Inderdaad, heb ik ook. 'bolt connected' en dan wil je een route opladen en krijg je de melding dat ie niet geconnecteerd is en aan het zoeken naar de bolt. Ook al ligt die 2 cm er naast. Connectie smart phone met bolt is dus een zorgenkindje, maar het is wel handig om dit achter de hand te hebben wanneer je last minute nog iets wilt uploaden. Dat opnieuw paren ga ik ook eens proberen dan.

DDX
Forum-lid
Berichten: 3333
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 18 jul 2018 13:07

Op mijn android telefoon (sony xz1 compact,. met android 8) eigenlijk standaard dat ik app start en dat hij direct 'crasht' met close/reopen optie.
Pas bij 2e keer werkt hij.

En regelmatig dat ik de app 's ochtends moet opstarten (2e keer dus eigenlijk) terwijl die avond ervoor nog gewoon liep.
Maar beter als aantal maanden geleden waar de app tijdens een rit er gewoon uitklapte.
Bij echt lange ritten (300km+) zet ik Bluetooth trouwens uit om batterij (vooral van telefoon, die wilt soms erg rap gaan als hij met bolt is connecten) te besparen.

Gebruikersavatar
buikdaanser
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 02 apr 2018 23:19

Gebruikersavatar buikdaanser 18 jul 2018 20:01

Ik kreeg net een melding dat er een nieuwe Elemnt APP dito Bolt Elemnt firmware klaar staat.

In mijn situatie Android APP: versie 1.14.0.25. met o.a. een fix voor 'Take me to' en een fix voor problemen bij het automatisch uploaden van..... ik vermoed net gereden ritten?

Het gaat daarnaast om firmware WB42-1980.

Ondanks dat de Wahoo website nog niet is bijgewerkt aangaande de firmware.
Kan ik opmaken a.d.v. de Elemnt changelog dat er geen TBT navigatie verbeteringen zijn doorgevoerd.

Ondanks dat ga ik vanavond toch even e.e.a. uitproberen.

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2216
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 18 jul 2018 20:58

Afbeelding

gandalf
Forum-lid
Berichten: 364
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 21 jul 2018 20:41

Ik krijg ineens de melding Het aanmaken van route is mislukt als ik een gpx bestand van email wil uploaden. Ook uploaden via Komoot lukt niet. Iemand anders daar ook last van of enig idee hoe dit op te lossen?
It is not a lie if you believe it...

Magic666
Forum-lid
Berichten: 189
Lid geworden op: 01 sep 2014 22:13

Magic666 22 jul 2018 11:30

Straks ook de Bolt ophalen, komend van een Polar M450 ben ik benieuwd naar alle toeters en bellen :)

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 840
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 22 jul 2018 12:46

@gandalf; wellicht een corrupt .gpx bestand dat hier de oorzaak is.
Even tracen en anders een tooltje zoeken waarmee je het bestand kunt repareren.
...

freakyy
Forum-lid
Berichten: 34
Lid geworden op: 04 jul 2016 15:46

freakyy 22 jul 2018 20:05

Ik had hier vanochtend ook voor het eerst last van. Bij alle gpx bestanden die ik probeerde gaf de Bolt een foutmelding.

Gebruikersavatar
Swedish Chef
Forum-lid
Berichten: 1025
Lid geworden op: 05 apr 2012 20:16
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar Swedish Chef 22 jul 2018 21:46

idem.
Had wat gpx-en voor de vakantie uitgezocht, die werden geen van allen gepruimd door de app.
Toen een gpx geprobeerd die eerder wel goed is gegaan, ook die kon niet worden geïmporteerd. Begin te denken dat het iets in de app moet zijn.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers