Garmin Edge 820 & Explore 820

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gabrie
Forum-lid
Berichten: 159
Lid geworden op: 25 mei 2016 23:42

Gabrie 02 mei 2019 22:57

Iemand al ergens echte review van de 830 gelezen waaruit de batterijduur met navigatie duidelijk wordt? Ik heb al veel reviews gelezen, maar niet 1 laat zien dat ze echt met navigatie de batterijduur getest hebben.
Afbeelding

JRBosma
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 jun 2017 08:16

JRBosma 07 mei 2019 18:01

Misschien een vraag die vaker gesteld is, maar het is bij mij sinds de laatste ritten begonnen.

Probleem is als volgt:

Ik gebruik de Edge 820 en upload de gemaakte ritten rechtstreeks naar Garmin Connect en Strava. Nu zitten hier de laatste week verschillen in. Met name de gemiddelde snelheid. Deze ligt bij strava steevast 0.3 km/h lager.

Laatste rit: Garmin connect Bewogen snelheid 30.6 en gemiddeld 30.5.

Strava zet hem dan op 30.2.

Voorheen was dit altijd gelijk. Iemand een idee?

Gebruikersavatar
scottwilko
Forum-lid
Berichten: 2933
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

Gebruikersavatar scottwilko 07 mei 2019 19:45

Auto start/stop aangezet?

stijndevries
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 jul 2018 10:21
Locatie: Amsterdam

stijndevries 08 mei 2019 18:19

Hier heb ik ook last van het grotere verschil, op de garmin staat inderdaad auto pauze staat inderdaad aan... vanaf welke snelheid gaat rekent Strava de autopauze?

JRBosma
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 jun 2017 08:16

JRBosma 08 mei 2019 21:33

stijndevries schreef:
08 mei 2019 18:19
Hier heb ik ook last van het grotere verschil, op de garmin staat inderdaad auto pauze staat inderdaad aan... vanaf welke snelheid gaat rekent Strava de autopauze?
Het gekke is dat het alleen de laatste twee weken het geval is. Voorheen was het prima.

Gebruik ook auto pauze. Ik heb geen idee of Strava deze meeneemt. Ik was in de veronderstelling dat de gegevens 1 op 1 waren. Tenminste de snelheid.

Dmaai
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mei 2019 10:04

Dmaai 09 mei 2019 10:07

Hallo.

Ik bezit nu reeds een jaar een Garmin 820 explore, nu wil ik deze ochtend met de fiets naar het werk rijden en mijn Garmin opzetten en blijkt hij niet te werken.

Hij was bijna leeg maar heb hem opgeladen normaal, en als ik hem opzet krijg ik het Garmin startscherm, maar wanneer ik naar het scherm moet krijgen met ‘rit’ op etc blijft men scherm wit en af en toe een klein zwart streepje over de breedte van men scherm. Heb hem reeds gereset etc, en hij blijft dit doen. Iemand een idee? Alvast bedankt!

AG007
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 mei 2019 18:28

AG007 16 mei 2019 18:34

Hallo iedereen,

IK heb een garmin EDGE 820, tot nu toe werkte alles prima. Maar sinds een tijdje wordt de afstand niet meer correct weergegeven. Als ik bijvoorbeeld een rit van 30 km doe geeft hij bv 8 km aan. Ik heb hem al eens gereset maar dit helpt niet.

Ik vermoed dat het waarschijnlijk iets kleins is. Wat moet ik juist doen?

Hoopvole groeten,
Arnaud ;) ;) ;)

Gebruikersavatar
scottwilko
Forum-lid
Berichten: 2933
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

Gebruikersavatar scottwilko 17 mei 2019 10:52

Losse snelheid sensor gekoppeld? Dan zou heel goed daar het probleem kunnen liggen, anders zou ik het niet weten.

AG007
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 mei 2019 18:28

AG007 17 mei 2019 11:10

Ik heb op mijn fiets een systeem van TREK Duotrap ANT. Zou het hieraan kunnen liggen?

NoChain
Forum-lid
Berichten: 1109
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 18 mei 2019 20:51

Dat zou kunnen, als hij de snelheidssensor gebruikt als ware snelheid en je wielmaat staat ingesteld op een 12" kinderfiets ... :). Best je wielmaat even nakijken bij de instellingen.

AG007
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 16 mei 2019 18:28

AG007 19 mei 2019 08:58

Ik heb de sneldheissensor uitgeschakeld. Maar is nog hetzelfde. Wat zou het nog kunnen zijn?

Gebruikersavatar
MarcFaFo
Forum-lid
Berichten: 1103
Lid geworden op: 30 sep 2012 20:39

Gebruikersavatar MarcFaFo 21 mei 2019 21:44

Wie heeft er ook het probleem dat er de melding "Snelheidsensor gevonden" wel 10x per uur opkomt? Wat kan ik hier aan doen? Want 1x koppelen zou voldoende moeten zijn, het "vreet" batterij en ik wordt gek van dat gepiep. (Ik weet dat kan ik uit zetten)
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten