Garmin Edge 820 & Explore 820

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
asmeets
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 22 sep 2009 23:23
Contact

Gebruikersavatar asmeets 20 mar 2019 20:18

Ik weet niet of deze vraag al is gesteld maar ik kan er in ieder geval niets over vinden. Mocht dit ergens al in een draadje staan lees ik het graag.

Sinds kort train ik met een trainingsprogramma. Vandaag moest ik de eerste keer trainen op power. Dat kan ik netjes instellen in Garmin connect en als ik de training start zie ik netjes een zone waarbinnen ik moet trainen. So far so good en als je op hartslag traint is dit perfect. De waarden schieten echter alle kanten op omdat de powermeter de actuele power laat zien. Weet iemand of ik dat kan aanpassen zodat bijvoorbeeld de power per 10 seconden zie? Met de standaard velden kan dit wel. Ik verwacht dat de fluctuatie dan minder wordt.

Ben benieuwd of ik dit op kan lossen.

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2607
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 23 mar 2019 10:47

Kun je dat niet instellen bij de sensor details van je PM op de Garmin ?

stijndevries
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 jul 2018 10:21
Locatie: Amsterdam

stijndevries 23 mar 2019 16:06

Onder het motto niet geschoten altijd mis, vorig jaar heb ik een Garmin Edge 820 Explore gekocht, echter mis ik toch wel strava live segmenten functie enz.

Dus, is er iemand die een Garmin Edge 820 heeft en deze wellicht tegen een kleine betaling wil omwisselen tegen de Garmin Edge 820 Explore dan hou ik me aanbevolen.

Gebruikersavatar
asmeets
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 22 sep 2009 23:23
Contact

Gebruikersavatar asmeets 23 mar 2019 20:54

csteenbe schreef:
23 mar 2019 10:47
Kun je dat niet instellen bij de sensor details van je PM op de Garmin ?
Geprobeerd en het werkt niet. Maar veel belangrijker, ik heb een oplossing. Als ik gestart ben maak ik gebruik van het activiteitsprofiel voor trainen. Daar is een van de velden vermogen en daar kan ik wel de weergave aanpassen. Heb hem nu op rondegemiddelde gezet. Als het goed is kan ik dan rijden op het gestelde doelvermogen dat ik moet rijden voor die tijdsduur. Een keer swipen na het starten van de training is voldoende om dit scherm te zien en ik krijg waarschuwingen als ik te hoog, te laag zit en wanneer de rijd voorbij is.

Critic
Forum-lid
Berichten: 382
Lid geworden op: 28 jul 2015 19:17

Critic 29 mar 2019 19:49

De edge 820 nu op Amazon.co.uk voor 163 euro..
Da's pak goedkoper dan de elemnt bolt.. Pfff lastige keuze..

stijndevries
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 jul 2018 10:21
Locatie: Amsterdam

stijndevries 13 apr 2019 19:07

ik gebruik die out front houder volgens mij voor m'n garmin. Nu wil ik die weer monteren en kom ik er achter dat het opvul rubbertje weg is. Weet iemand waar je die kan kopen? Als dit er niet tussen blijft de houder niet goed zitten. Heb nu dubbelzijdig tape er tussen gedaan wat even kan, maar heb het liefste dat rubbertje er weer tussen.

Zwasja
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 02 jul 2012 21:06

Zwasja 15 apr 2019 23:00

Stukje binnenband?

Den Deze
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 07 jan 2013 21:14

Den Deze 25 apr 2019 13:48

Zwasja schreef:
15 apr 2019 23:00
Stukje binnenband?
Wou ik ook zeggen :)

Ik heb al enige tijd de edge 820, maar ik heb eigenlijk nooit de navigatie gebruikt.
Stippelen jullie eerst (nieuwe) routes uit en dan uploaden naar garmin?
Waarmee kan je best de routes uitstippelen?
Giant TCR 0 2013
Shimano RS80

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2126
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 25 apr 2019 15:59

Ik stippel de routes steeds uit, de ene keer met Garmin Connect de andere keer met Strava.
In garmin connect verzend ik ze naar de 820 (sync), kan zowel op de PC als met de app (gebruik beiden)
Voor Strava heb ik de iQ app en selecteer ik op de 820 welke route ik wil downloaden.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ypuh
Forum-lid
Berichten: 2680
Lid geworden op: 23 jul 2009 02:25

Gebruikersavatar ypuh 26 apr 2019 09:52

Critic schreef:
29 mar 2019 19:49
De edge 820 nu op Amazon.co.uk voor 163 euro..
Da's pak goedkoper dan de elemnt bolt.. Pfff lastige keuze..
Bij mij staat ie op 200 euro?


Met zulke prijzen hoef ik me waarschijnlijk niet meer af te vragen wat ik voor mijn 810 kan krijgen en te upgraden naar de 830 :lol:. Voor <100e hou ik hem liever op reserve.
Niet gefietst is altijd mis

NoChain
Forum-lid
Berichten: 1106
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 28 apr 2019 20:59

Bij mijn oude 705 kon ik op de map ook nog een dataveld zetten, dus een route volgen maar toch nog rechts beneden wat info. Nu ik een powermeter heb leek me dat wel handig op de 820 maar ik lijk het niet te vinden, kan dit niet meer?

Gebruikersavatar
rene-canyon
Forum-lid
Berichten: 304
Lid geworden op: 06 apr 2010 21:11

Gebruikersavatar rene-canyon 28 apr 2019 21:33

Dat kan gelukkig nog steeds.
Instellingen 》Activiteiten profielen 》train 》gegevenschermen 》kaart 》gegevensvelden.
Ik heb ook een vraag.
Ik start wel eens een gpx route halfwegen. De pijl aanwijzingen duren dan alleen erg lang. Het lijkt dat alle straten vanaf de start van de gpx ook ingeladen moeten worden. Is hier een oplossing voor?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten