Een vermogensmeter aanschaffen [vragen, tips en ervaringen]

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
k33z
Forum-lid
Berichten: 288
Lid geworden op: 17 sep 2008 12:26

k33z 11 mar 2021 10:29

4iii is krap of te krap op deze Canyon fietsen. Ik had dit op mijn Endurace (destijds voor Stages gekozen) en zie dat nu ook op mijn Grail.

Maar kon met Black Friday de deal op de 4iii niet laten lopen en rij nu dus met een hele kleine spacer tussen de crank en het frame. Hier merk je natuurlijk niets van, gaat om 2mm, dus dat is ook nog een optie.

JoeyvEde92
Forum-lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 14 jun 2019 08:17

JoeyvEde92 11 mar 2021 21:34

Dank voor de reacties. Dan ga ik eens verder kijken naar bijvoorbeeld de Garmin Vector 3s

y312634@nwytg.net
Forum-lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 31 mei 2019 13:41

y312634@nwytg.net 12 mar 2021 15:09

k33z schreef:
11 mar 2021 10:29
Maar kon met Black Friday de deal op de 4iii niet laten lopen en rij nu dus met een hele kleine spacer tussen de crank en het frame. Hier merk je natuurlijk niets van, gaat om 2mm, dus dat is ook nog een optie.
Welke spacer is dit? Is dat deze: https://www.mantel.com/shimano-spacer-hollowtech-ii

joridebont
Forum-lid
Berichten: 87
Lid geworden op: 02 jan 2013 15:53

joridebont 16 jun 2021 11:07

als je nog op zoek bent naar Favero powermeter even https://www.futurumshop.nl/acties/dagdeal morgen voor de enkele of dinsdag 22 juni voor de dubbele.
Canyon Ultimate CF SLX Ultegra R8050, Cube LTD SL 29 Deore XT

alex606
Forum-lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 24 mar 2021 18:18

alex606 16 jun 2021 13:00

DeletedUser02 schreef:
11 mar 2021 10:10

Volgens mij al van verschillende mensen gelezen/gehoord dat een 4iiii niet past op een Canyon Ultimate/Endurace (waaronder een van m'n fietsmaatjes). Een Stages past volgens mij wel, die units zijn 2-3mm minder diep wat net voldoende is.
Canyon gebruikt toch 4iii op sommige modellen en die zijn enkelzijdig op de linker crank.

meuk
Forum-lid
Berichten: 668
Lid geworden op: 06 sep 2010 14:58

meuk 16 jun 2021 13:55

Ik heb, zoals al eens eerder gemeld, een 4iiii op mijn Ultimate CF SL kunnen monteren. Niet veel, maar voldoende ruimte. Zit er ondertussen al 1,5 jaar zonder problemen op.

y312634@nwytg.net
Forum-lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 31 mei 2019 13:41

y312634@nwytg.net 16 jun 2021 14:52

Ik heb ook een Ultimate (disc) van 2020 en daar past de 4iiii toch niet op, en ik moet mijn linkerpedaal +- 2mm naar links plaatsen zodat deze zou passen.

Canyon geeft dit zelf ook aan op hun faq:
https://www.canyon.com/en-be/customer-service/faq/
Why don´t the standard powermeters from 4iiii fit the Canyon Bikes?
The 4iiii powermeters Podiiiium, Precision and Precision Pro usually have a distance of 80mm from the centre of the pod to the BB-axis. This distance would lead to bottlenecks and possible consequential damage or malfunctions on most Canyon road bikes. To prevent this, we have developed a custom version: The 4iiii Precision Custom Powermeter, which is already installed on corresponding bikes during production. For our Canyon bikes we need a distance of 120mm instead of 80mm to avoid narrow spots.

The retrofitting of standard 4iiii powermeters is usually not approved by us. In individual cases it may be that the standard version fits, but in principle this is not the case, so we offer a separate solution.

meuk
Forum-lid
Berichten: 668
Lid geworden op: 06 sep 2010 14:58

meuk 16 jun 2021 15:06

Ik heb de Ultimate disc uit 2019, volgens mij dezelfde. Zo zie je maar dat alle Canyons uniek en maatwerk zijn :)

y312634@nwytg.net
Forum-lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 31 mei 2019 13:41

y312634@nwytg.net 16 jun 2021 15:12

Misschien de maat? Ik heb een medium.

meuk
Forum-lid
Berichten: 668
Lid geworden op: 06 sep 2010 14:58

meuk 16 jun 2021 15:16

Ik heb een XL. Dat zal het verklaren.

Wachten op de favero's voor shimano!

Swoosj
Forum-lid
Berichten: 33
Lid geworden op: 30 sep 2015 14:37

Swoosj 16 jun 2021 16:21

Ik overweeg de aankoop van een powermeter voor op mijn Cannondale (met BB30a).

Mijn oog is gevallen op de Quarq powermeter maar ik dien het één en ander te veranderen (crank ed).

Iemand beetje uitleg hierover en eventueel een idee van de kostprijs voor al deze veranderingen?


Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4451
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 16 jun 2021 17:16

Je hebt een nieuw BB nodig (DUB voor BB30a) en de Quarq moet dan een volledig trapstel zijn met nieuwe tandwielen. (ik ga ervan uit dat je nu een Hollowgram trapstel hebt)

Deze is mogelijk:
https://www.bike24.com/p2387794.html

En dan nog een BB zoeken, tussen de 50 en 100€

Misschien een alternatief: Favero pedalen (vanaf juli ook SPD-SL compatibel te krijgen), minder werk en goedkoper (moest ik nu een nieuwe PM nodig hebben, zou ik deze boven de P2M nemen die ik nu heb)
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers