Wahoo ELEMNT GPS

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Puffdaddy
Forum-lid
Berichten: 1509
Lid geworden op: 08 jan 2008 23:58

Gebruikersavatar Puffdaddy 11 mei 2018 20:37

puffdaddy schreef:
02 apr 2018 13:56
Ik heb automatisch afsluiten verandert van 60 minuten naar 0 (niet).
Kijken of dit het probleempje op gaat lossen.
oh, nog even hier plaatsen dat ik nu hier geen last meer van heb.
Bikers are not alone

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 15 mei 2018 14:47

Een tijdje geleden een bericht over de Wahoo Elemnt geplaatst met wat kritiekpunten. Inmiddels de Edge 800 verkocht en toch voor de Wahoo Elemnt gegaan. Mijn primair kritiekpunt van toen (Strava leest de speedsensor data van de Elemnt niet) is blijkbaar in een van de laatste updates opgelost. Display is gewoon een klasse apart vergeleken met de Edge 800. Enig kritiekpunt op dit moment is dat door het drukken op de knoppen aan de rechter zijde de Elemnt uit de mount kan schieten. Bovendien wat problemen met live tracking door de thuisfront (verlies contact, die blijkbaar niet herstelt). Kan ook een probleem van mijn mobiel (OnePlus 3, Android 8.0.0) wezen. Eerste test met een Iphone 5s over een rit van ca 2 uur verliep zonder problemen. Hou ik zeker in de gaten.

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 15 mei 2018 17:51

Ik heb een vraag over de datavelden, die ik zelf kan kiezen. De eerste foto toont een voorbeeld van een pagina met 7 datavelden:

Afbeelding

Wanneer ik nu inzoom (bovenste knop aan de rechter zijde 1 keer drukken) krijg ik dit te zien:

Afbeelding

Een dataveld (link onder) blijft helemaal leeg, alhoewel hier het dataveld 'afstand' (km) had moeten verschijnen. Kan iemand dit reproduceren of is er iets mis met mijn Elemnt.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1245
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 15 mei 2018 22:26

Kan je niet vertellen waarom dat dataveld leeg blijft, maar het is normaal.

Gebruikersavatar
Puffdaddy
Forum-lid
Berichten: 1509
Lid geworden op: 08 jan 2008 23:58

Gebruikersavatar Puffdaddy 15 mei 2018 23:25

Volgens mij heb ik in dit topic of in een "joe tjoep" filmpje ergens voorbij zien komen, dat je inderdaad van 7 naar 5 velden terug gaat, dat het niet mogelijk is om er 6 in te stellen.
Ligt dus niet aan jouw Wahoo.
Bikers are not alone

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 16 mei 2018 16:04

Heb zelf ook nog wat rond gekeken. Volgens een ander forum is in het kader van een software update de volgorde bij het inzoomen 11-9-7-4-3-2-1 i.p.v. 11-9-7-5-3-1. Is een keuze van Wahoo geweest.

Broem
Forum-lid
Berichten: 26
Lid geworden op: 06 aug 2016 11:12

Broem 25 mei 2018 22:34

Vanavond voor het eerst een rondje gereden met de Elemnt. Werkte prima. Uiteraard laten synchroniseren met Strava. De waardes die overgenomen zijn een stuk lager dan wat de Element aangeeft. Gemiddelde snelheid en gereden afstand wijkt best wat af. Iemand enig idee waar dat aan kan liggen? 2 korte stops gemaakt om wat te drinken. De Elemnt springt dan auto op pauze. Zou daar het probleem zitten? Vreemd.

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 28 mei 2018 19:33

Rij je met speedsensor of zonder?

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 28 mei 2018 19:34

Indien je zonder rijt ligt dat aan de verschillende algoritmen die Strava en Wahoo gebruiken voor het berekenen van de afgelegde afstand. Indien je met speedsensor rijt mogen er geen verschillen wezen.

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 11 jun 2018 20:48

Ik heb nu enkele dagen gelegenheid gehad om de navigatiefunctie van de Elemnt te testen. Wat me opviel is dat bijna continu op de kaart boven links "loading" verschijnt. Daarnaast zie ik vaak tijdens de rit alleen op delen van het display de kaart; de rest ontbreekt (display is wit). Ik heb het gevoel dat de Elemnt moeite heeft om de kart te laden. Heeft iemand hier op het forum soortgelijke ervaringen?

Gebruikersavatar
RKN
Forum-lid
Berichten: 691
Lid geworden op: 01 apr 2014 16:40

Gebruikersavatar RKN 11 jun 2018 21:23

Verder inzoomen?

rokl
Forum-lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 03 dec 2017 10:25

rokl 13 jun 2018 21:28

Nee, heeft niets met het inzoomen te maken.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: felipe07, tinoh, uninvitedguest en 8 gasten