Wahoo ELEMNT GPS

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Mitchel
Forum-lid
Berichten: 191
Lid geworden op: 05 nov 2016 10:58

Mitchel 17 okt 2018 10:30

Ik heb vorige week een rit gereden en deze opgenomen met mijn wahoo elemnt bolt. Ik heb een speed sensor en hartslagmeter en cadans sensor. De wahoo gaf aan 82.6 kilometer met een gemiddelde snelheid van 30.6 kilometer per uur.
Synchroniseren naar strava gaat automatisch via wifi.
Echter zag ik dat op strava de afstand 82.4 kilometer was geworden en de gemiddelde snelheid 29.9 kilometer per uur.
Iemand enig idee waar dit verschil vandaan komt? Bij terugkijken zag ik dat er bij meer ritten een klein verschil is maar nooit 0.7 kilometer per uur verschil.

knolan82
Forum-lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 dec 2016 04:54

knolan82 19 okt 2018 12:35

Staat de wielomtrek wel goed ingesteld? Strava kijkt volgens mij alleen naar de GPS data en tijd vandaar dat er afwijkingen in kunnen zitten

Gebruikersavatar
Ibarrie
Forum-lid
Berichten: 40
Lid geworden op: 29 dec 2016 15:58

Gebruikersavatar Ibarrie 19 okt 2018 12:47

demegens schreef:
13 okt 2018 22:38
Hoi,

probeer iets te vinden over het item ‘ook nullen in gem. ritme’ in de Wahoo Elemnt app.
Kan iemand uitleggen wat dit schakelaartje doet? Heeft dit misschien betrekking op de Cadance sensor?

Kan nl. niets vinden in de handleiding helaas.

alvast bedankt.

Null (engels) wordt gebruikt wordt om ontbrekende/geen waarde aan te duiden; een leeg database veld bijvoorbeeld. Als er geen data in het veld staat wordt dit veld ook de totale berekening mee genomen. Als je "ook nullen" aanzet, dat wordt dit veld wel mee genomen in de berekening.
Practisch gezien betekent dit dat de tijd dat je je benen stil houdt ook wordt meegenomen in de berekening van het gemiddelde.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1428
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 19 okt 2018 14:12

Dat antwoord is enkele dagen geleden ook al gegeven.

TomdeTester
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 07 mei 2018 08:17

TomdeTester 13 mar 2019 11:46

knolan82 schreef:
19 okt 2018 12:35
Staat de wielomtrek wel goed ingesteld? Strava kijkt volgens mij alleen naar de GPS data en tijd vandaar dat er afwijkingen in kunnen zitten
Waar kun je dit instellen?

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 10141
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 13 mar 2019 12:32

Iets andere pauze-detectie bij Strava?

Ik zou me er niet druk om maken.
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Gebruikersavatar
Infinito GB
Forum-lid
Berichten: 1446
Lid geworden op: 09 apr 2015 00:23
Locatie: Schagen

Gebruikersavatar Infinito GB 13 mar 2019 12:54

TomdeTester schreef:
13 mar 2019 11:46
knolan82 schreef:
19 okt 2018 12:35
Staat de wielomtrek wel goed ingesteld? Strava kijkt volgens mij alleen naar de GPS data en tijd vandaar dat er afwijkingen in kunnen zitten
Waar kun je dit instellen?
Als ik het me goed kan herinneren kun je dit in de app instellen, bij instellingen onder sensoren o.i.d.
Staat volgens mij standaard op AUTO ingesteld.

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 925
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 13 mar 2019 14:22

Ik denk dat je dat alleen ziet als er een Speed- of Speed&Cadence sensor opgeslagen is in de rubriek onder Sensoren.
Net even bekeken.
...

Gebruikersavatar
Infinito GB
Forum-lid
Berichten: 1446
Lid geworden op: 09 apr 2015 00:23
Locatie: Schagen

Gebruikersavatar Infinito GB 13 mar 2019 14:31


Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 925
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 13 mar 2019 15:01

Dat was precies wat ik dacht dat het was....
...

hagi
Forum-lid
Berichten: 314
Lid geworden op: 12 aug 2009 20:45

hagi 08 mei 2019 17:42

Help
Heb na de update het probleem dat ik steeds weer mijn telefoon met qr code moet koppelen als ik hem gebruik.
Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen.

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 1945
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 08 mei 2019 19:25

Voor iphone: naast het koppelen van de Elemnt in de app, door middel van het uitlezen van de QR code, dien je ook nog de Wahoo daadwerkelijk als bluetooth device te pairen (in instellingen -> Bluetooth). Heb je dat laatste ook gedaan?
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers