Garmin Edge 520

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
matthiav
Forum-lid
Berichten: 543
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 23 aug 2017 09:50

http://forums.mtbr.com/gps-hrm-bike-com ... 80371.html

Hierin staat wel wat je zoekt. Best zoeken met Ctrl+F op 'course points' want het is een uitgebreide pagina.

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7021
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 23 aug 2017 10:24

Dank beiden. Ik ga eens wat experimenteren tijdens een trainingsritje
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

Gebruikersavatar
fietser1972
Forum-lid
Berichten: 533
Lid geworden op: 25 sep 2009 15:50

Gebruikersavatar fietser1972 07 okt 2017 14:09

Sinds een week (waarschijnlijk na laatste software update) toont mijn Garmin Edge 520 de afstand steeds in mijlen. Ik stel hem dan via het settings menu weer in op kilometers maar de volgende keer staat het weer op mijlen. Iemand een oplossing om de instelling blijvend op kilometers te krijgen?
Race: Specialized S-Works Venge WC46 | Cyclocross: Specialized Crux | Gravel: Specialized Diverge

Gebruikersavatar
i-mac
Forum-lid
Berichten: 1838
Lid geworden op: 25 nov 2012 14:03
Locatie: Brugge

Gebruikersavatar i-mac 07 okt 2017 14:35

fietser1972 schreef:
07 okt 2017 14:09
Sinds een week (waarschijnlijk na laatste software update) toont mijn Garmin Edge 520 de afstand steeds in mijlen. Ik stel hem dan via het settings menu weer in op kilometers maar de volgende keer staat het weer op mijlen. Iemand een oplossing om de instelling blijvend op kilometers te krijgen?
Is blijkbaar zo bij meerdere Garmin modellen. het wordt dus wachten op een update.
If eternity should fail ....

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 8425
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 07 okt 2017 14:58

i-mac schreef:
07 okt 2017 14:35
fietser1972 schreef:
07 okt 2017 14:09
Sinds een week (waarschijnlijk na laatste software update) toont mijn Garmin Edge 520 de afstand steeds in mijlen. Ik stel hem dan via het settings menu weer in op kilometers maar de volgende keer staat het weer op mijlen. Iemand een oplossing om de instelling blijvend op kilometers te krijgen?
Is blijkbaar zo bij meerdere Garmin modellen. het wordt dus wachten op een update.
Wat helpt is in de instellingen eerst terug op "metrisch" te zetten" dan terug op "statuut" en dan terug op "metrisch".
Bij mijn 1000 heeft dat geholpen.

PS: je moet de instellingen inderdaad 3 x wijzigen, als je het slechts 1 x instelt op "metrisch" staat je toestel de volgende keer terug op "statuut".
What Does This Button Do?

m0217585
Forum-lid
Berichten: 149
Lid geworden op: 08 jul 2011 21:47

m0217585 16 okt 2017 09:38

Hey,

Ik heb een Garmin 520 in combinatie met de draadloze speed en cadence sensoren op m'n racefiets. Ik denk een setje sensoren er bij te kopen voor op de MTB. Ik vermoed dat de Garmin meerdere sensoren zal herkennen? Ook al zijn het dezelfde, maar op een andere fiets?

Gebruikersavatar
midstar
Forum-lid
Berichten: 320
Lid geworden op: 15 sep 2014 21:40
Locatie: Heerhugowaard
Contact

Gebruikersavatar midstar 16 okt 2017 09:48

Klopt heb ik ook. Herkenning gaat automatisch

Aspide83
Forum-lid
Berichten: 267
Lid geworden op: 13 jul 2015 16:23

Aspide83 16 okt 2017 15:47

Op zoek naar instap GPS fietscomputer. Moet de volgende eisen hebben:
- eenvoudige navigatie, dus wellicht vooraf route erin zetten en/of terug naar huis navigeren
- cadans en hartslag metig
- eenvoudige integratie met strava
- standaard weergave rit details als max., gem. snelheid en dergelijke

is de 520 een mooie optie hiervoor?

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1245
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 16 okt 2017 21:40

Kijk ook eens naar de Wahoo Elemnt Bolt. Wellicht een (veel) betere optie.

matthiav
Forum-lid
Berichten: 543
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 17 okt 2017 10:17

Geen ervaring met de Wahoo Elemnt maar de 520 voldoet perfect voor wat je verlangt. Ondertussen ook al aan mooie prijzen onder de 300 beschikbaar.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1245
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 17 okt 2017 12:05

@Aspide83 Ik neem aan dat je dit topic in z'n geheel hebt door gelezen.........

Aspide83
Forum-lid
Berichten: 267
Lid geworden op: 13 jul 2015 16:23

Aspide83 17 okt 2017 13:07

Zeker wel krijg alleen niet duidelijk of de terug naar huis navigatie erop zit. Of dat het alleen een geprogrammeerde route is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jans en 5 gasten