Garmin Edge 520

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
alien
Forum-lid
Berichten: 1387
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 26 jun 2017 08:10

Gooi ook de gmapbmap.sum eens weg. Start eventueel tussendoor een keer op, zonder enige kaart op het toestel.

matthiav
Forum-lid
Berichten: 543
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 26 jun 2017 15:35

Het meest waarschijnlijke lijkt me toch dat de naam verkeerd is.. De img file op een Edge 520 moet altijd gmapbmap.img heten, anders kan deze niet getoond worden. Mijn Etrex garmin vroeger kon elke img file tonen, ongeacht de naam.

Wat betreft het kruisen van routes, ik rij altijd zonder actieve route-aanwijzing (dit vind ik irritant), dus op dat vlak kan ik je niet helpen. Maar als je gewoon op voorhand op dat punt een waypoint aanmaakt met 'rechts' of 'links' dan is het probleem opgelost :)

spatjens
Forum-lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 aug 2010 09:48

spatjens 26 jun 2017 18:36

matthiav schreef:
26 jun 2017 15:35
Wat betreft het kruisen van routes, ik rij altijd zonder actieve route-aanwijzing (dit vind ik irritant), dus op dat vlak kan ik je niet helpen. Maar als je gewoon op voorhand op dat punt een waypoint aanmaakt met 'rechts' of 'links' dan is het probleem opgelost :)
Normaal maak ik de route in Strava, maar dan zou ik daarna een waypoint kunnen aanmaken in bv BaseCamp of zo denk ik hè?
Dank voor de tip.

Gebruikersavatar
beren040
Forum-lid
Berichten: 994
Lid geworden op: 31 mei 2011 15:39

Gebruikersavatar beren040 26 jun 2017 22:09

alien schreef:
26 jun 2017 08:10
Gooi ook de gmapbmap.sum eens weg. Start eventueel tussendoor een keer op, zonder enige kaart op het toestel.
nope, werkt ook niet
iemand nog een idee
Allard

misterengels
Forum-lid
Berichten: 72
Lid geworden op: 12 mar 2014 19:49

misterengels 01 jul 2017 20:52

Garmin viel van de week tijdens een rit uit. Niet meer aan te krijgen. Eenmaal thuis aan de lader ging hij aan maar wisselde voortdurend tussen 'batterij vol' en batterij 0%. Zodra ik de Garmin uit het stopcontact haal valt hij ook weer uit. Alle mogelijke toetscombinaties voor reset al gedaan, zonder resultaat.
Batterij kapot?

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7021
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 22 aug 2017 10:31

Dat, of iets van de elektronica rond de batterij denk ik. Garmin al voorgelegd?

Ander vraagje: Als ik op mijn "good old" 705 een rit uitstippelde, dan deed ik dat meestal als een course. Het grote voordeel daarvan was, vond ik, dat je daarmee ook coursepoints halverwege je tocht in kon voegen (bijvoorbeeld op de toppen van een klim, of bij een cyclo op de plaats van bevoorrading). Het enige coursepunt wat ik nu heb op de 520 is het eindpunt.
- Is iets dergelijks (tussentijdse routepunten) ook mogelijk met de 520?
- Hoe doe ik dat? (het liefst offline, maar anders online)
- Op de 705 werd er bij het rijden van een course een extra scherm getoond, dat een mooi overzicht gaf van de opvolgende course points. Heeft de 520 deze functionaliteit ook? Of moet ik het doen met distance to next en distance to end?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

alien
Forum-lid
Berichten: 1387
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 22 aug 2017 11:49

  • Ja.
  • Met Javawa RTWtool.
  • Ja.

matthiav
Forum-lid
Berichten: 543
Lid geworden op: 02 sep 2015 18:28

matthiav 22 aug 2017 13:49

Ik heb de beste ervaringen met routes die als gpx zijn geimporteerd. Je kan (in bv mapsource) waypoints aanmaken en die samen met je route exporteren als één gpx bestand. De waypoints verschijnen dan ook op je scherm. Daarvoor moet de route zelfs niet actief zijn. Soms zie ik nog waypoints van oude routes verschijnen op m'n scherm.

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7021
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 22 aug 2017 13:54

Maar snapt de 520 dan ook dat die waypoints onderdeel zijn van de route die ik gemaakt heb? Stel, ik maak in basecamp een route van Bourg d'Oisans naar de top van de Alpe d'Huez en ik zet bij het fonteintje een waypoint, geeft de 520 aan de start van de klim dan aan dat ik nog 12 km moet fietsen tot aan dit waypoint
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

alien
Forum-lid
Berichten: 1387
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 22 aug 2017 14:45

Ja.

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 7021
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 22 aug 2017 16:10

Ik ga er eens mee experimenteren dan.
@alien: kun je aangeven hoe ik op de 520 vervolgens een overzicht met opeenvolgende course-points krijg?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

alien
Forum-lid
Berichten: 1387
Lid geworden op: 12 jun 2008 18:58

alien 23 aug 2017 09:26

Ik gebruik dat al een tijd niet meer, maar er was een scherm waarop je een lijst(je) met koerspunten zag, met daarbij de afstand en de verwachtte aankomsttijd. Koersen maak ik nog altijd met RTWtool, alleen gebruik ik geen koerspunten meer. Als je RTWtool een GPS-bestand met daarin en track en een aantal waypoints voert, worden die waypoints omgezet naar koerspunten als ze op de route liggen. Uitvoeren als koersbestand en in de Newfiles map op je 520 zetten.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: kasper en 4 gasten