4iiii Power meter vanaf $399

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9632
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 05 dec 2018 14:55

Zino schreef:
05 dec 2018 14:29
Ik wil deze bestellen (172,5*Ultegra6800) maar is overal uitverkocht, toch bij de site's waar hij onder de 400€ word aangebeoden. Iemand die een betrouwbare site weet waar hij niet is uitverkocht of waar je een bestelling kan plaatsen en je hem opgestuurd krijgt als hij binnen is?
Bij Futurumshop hebben ze de 5800 voor slechts € 300.
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Bospaadje
Forum-lid
Berichten: 1339
Lid geworden op: 17 okt 2016 15:46

Bospaadje 05 dec 2018 14:58

Bij Grinta 295
En de ultegra 6800 345

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9632
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 05 dec 2018 15:17

Ik zit serieus nog steeds te twijfelen of het niet leuk zou zijn toch eens een vermogensmeter te hebben. Niet met de illusie rond te kunnen rijden als Team Sky, maar het lijkt me alleen al leuk om bv mijn vermogensprofiel te kennen, en bv te kunnen zien of wat ik over mezelf denk ook klopt.
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Bospaadje
Forum-lid
Berichten: 1339
Lid geworden op: 17 okt 2016 15:46

Bospaadje 05 dec 2018 16:00

Ik moet zeggen dat ik van de aankoop absoluut geen spijt heb. Zeker tijdens langere ritten is het mooi om te zien wat hrm/vermogen doen. Ook is het makkelijker om te doseren tijdens granfondo's etc, om zo niet te sterven halverwege :-)

Zino
Forum-lid
Berichten: 84
Lid geworden op: 02 feb 2016 15:34

Zino 05 dec 2018 16:05

scepticus schreef:
05 dec 2018 14:55
Zino schreef:
05 dec 2018 14:29
Ik wil deze bestellen (172,5*Ultegra6800) maar is overal uitverkocht, toch bij de site's waar hij onder de 400€ word aangebeoden. Iemand die een betrouwbare site weet waar hij niet is uitverkocht of waar je een bestelling kan plaatsen en je hem opgestuurd krijgt als hij binnen is?
Bij Futurumshop hebben ze de 5800 voor slechts € 300.
Net een mail gekregen van "Mantel". Er zijn er weer +10 in voorraad daar. Ik heb er alvast eentje besteld :like:

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9632
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 05 dec 2018 16:55

Bospaadje schreef:
05 dec 2018 16:00
Ik moet zeggen dat ik van de aankoop absoluut geen spijt heb. Zeker tijdens langere ritten is het mooi om te zien wat hrm/vermogen doen. Ook is het makkelijker om te doseren tijdens granfondo's etc, om zo niet te sterven halverwege :-)
Misschien een leuke bestemming van mijn vakantiegeld binnenkort :D
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Eddy Merckx
Forum-lid
Berichten: 103
Lid geworden op: 15 feb 2018 09:27

Eddy Merckx 19 dec 2018 13:01

Ik kon voor 300 euro ook de 5800 Precision kopen. Leuk speelgoed, 1000 euro zou ik er niet voor over hebben.

Eddy Merckx
Forum-lid
Berichten: 103
Lid geworden op: 15 feb 2018 09:27

Eddy Merckx 19 dec 2018 13:05

matthiav schreef:
06 nov 2017 20:04
10 min opwarmen aan 100W en dan + 40W per 3 minuten (test duurde zo +30 min bij mij).
Ik heb de firmware geupdate van de 4iiii en het moment van de crankbouten eens gecontroleerd. Eens kijken of dit invloed heeft op de data output.
Dat is toch helemaal geen FTP test? FTP is het vermogen dat je 1 uur lang kan volhouden.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23423
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 19 dec 2018 14:01

Dat is een inspanningstest, zoals al eerder aangegeven geschikt om VO2Max te meten, maar niet om betrouwbaar iets te zeggen over FTP.

Overigens gaat niemand FTP testen door een uur vol gas te rijden.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 9632
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 19 dec 2018 14:49

scepticus schreef:
05 dec 2018 16:55
Misschien een leuke bestemming van mijn vakantiegeld binnenkort :D
Ik heb 'm gekocht! :geek:

Nu aan de slag met trainingpeaks. :winkthumb:
Fuck it, Dude
Let's go cycling.

Zino
Forum-lid
Berichten: 84
Lid geworden op: 02 feb 2016 15:34

Zino 19 dec 2018 18:27

Ik rijd nu 2 weken met deze powermeter. Ik vind dat de wattage's zoveel schommelen op mijn garmin. Op mijn garmin staat hij ingesteld op 3sec. De volgende stap is direct 10sec wat waarschijnlijk weer teveel is. Kan de powermeter zelf afgesteld worden?

Gebruikersavatar
midstar
Forum-lid
Berichten: 308
Lid geworden op: 15 sep 2014 21:40
Locatie: Heerhugowaard
Contact

Gebruikersavatar midstar 19 dec 2018 18:46

3sec gemiddelde is prima..
Schommelt een beetje omdat je nooit de hele slag druk op het pedaal hebt, en je in de ene 3sec misschien 2x met druk naar beneden trapt ,en de andere 3 sec weer 3x.
Vrij normaal gedrag dus.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten