Hulp bij GPS file correctie

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2300
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 30 apr 2014 21:04

Zonet een route gemaakt en ik heb nu bij het uitlezen hele rare data.

http://connect.garmin.com/activity/490287495

Stukje in het begin is een rechte lijn
Piek van 138Km/u
Piek van 1Bpm hartslag
23,000Km
Piek met 179Rpm
Piek met -103 graden

Is hier nog iets aan te doen of gewoon domme pech?

De afstand, hoogtemeters, en de rest van de date lijkt te kloppen, alleen deze uitschieters.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6557
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 apr 2014 21:21

Even van slag af gebeurt allemaal op hetzelfde tijdstip.
Data kun je bewerken maar de lijnen blijven staan in de diagrams.
En als je bij strava of ridewithgps upload?
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2300
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 30 apr 2014 21:26

Hetzelfde. Op Strava heb ik 23000Km als rit en dat wil ik niet (ook gezien ik al een gedeelte heb geupload en blijkt dat ik een KOM heb... zul je altijd zien...)

http://app.strava.com/activities/135895037

Het 2e gedeelte moet Strava uploaden omdat ik een bericht krijg dat de route al in mijn profiel staat.

Gebruikersavatar
jeroenkuiper
Forum-lid
Berichten: 1094
Lid geworden op: 31 mei 2010 00:20
Locatie: wolvega

Gebruikersavatar jeroenkuiper 30 apr 2014 21:30

een keer een mismatch met de snelheid kom ik ook wel eens tegen, maar lijkt wel of jouw Garmin deze hele opname het pad een beetje kwijt was.

wat gebeurd er als je de training exporteert naar je computer als TCX en dan importeert in bijvoorbeeld Endomondo?

Ik denk persoonlijk dat je unit niet goed verbonden is met de sensor achter en met de GPS waardoor je dit soort vreemde metingen krijgt en dat zal niet herstelbaar zijn, of je moet de route nog een keer fietsen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6557
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 apr 2014 21:32

jsprbcn schreef:Hetzelfde. Op Strava heb ik 23000Km als rit en dat wil ik niet (ook gezien ik al een gedeelte heb geupload en blijkt dat ik een KOM heb... zul je altijd zien...)

http://app.strava.com/activities/135895037

Het 2e gedeelte moet Strava uploaden omdat ik een bericht krijg dat de route al in mijn profiel staat.
Waarschijnlijk corrupte file,en voor de juiste data moet je hem overnieuw rijden.
Ook de uitschieters van hartslag,cadans en hm.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

DDX
Forum-lid
Berichten: 3793
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 30 apr 2014 21:41

Exporteren naar gpx en die handmatig editten ? (/foute records eruit halen)

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2300
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 30 apr 2014 22:51

Ik wacht tot Strava het bestand nogmaals upload zo dat ik hem kan croppen, dan is het goed genoeg voor mij.
De fout zit ook precies tussen het laden van 2 courses in, en ik had tevens dat de 510 vast sloeg en dat ik hen uit/aan moest zetten.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24291
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 01 mei 2014 09:42

In GoldenCheetah kan je alles netjes bewerken en heb je ook export mogelijkheden waar vast wel een format bij zit dat Strava vreet.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Maruss
Forum-lid
Berichten: 675
Lid geworden op: 18 mei 2013 21:31

Maruss 01 mei 2014 10:52

Heb je SNAP geprobeerd ( http://strava-tools.raceshape.com/snap/ ) niet direct voor Garmin, maar wel voor Strava

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2300
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 01 mei 2014 11:46

SNAP is volgens mij niet geschikt voor de correctie die ik wens gezien het om uitschieters en een crop gaat.
Golden Cheetah moet ik eens goed voor gaan zitten gezien ik hier niet echt veel van snap.

Het is minder moeite om de route nogmaals te rijden.....

Gebruikersavatar
jsprbcn
Forum-lid
Berichten: 2300
Lid geworden op: 20 jan 2011 23:40
Locatie: barcelona
Contact

Gebruikersavatar jsprbcn 01 mei 2014 16:15

Ik heb inmiddels even met Golden Cheetah lopen klooien en daar kun je inderdaad piek correcties doen.
De data van het begin heb ik verwijderd met GC en toen nogmaals naar Strava verzonden nu is het acceptabel.

Vandaag trouwens ook een rit gemaakt en niks aan de hand verder.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers