Garmin Edge 1000

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Einstein
Forum-lid HC
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jun 2004 15:06
Locatie: Zuidholland

Gebruikersavatar Einstein 12 apr 2019 11:00

klimduiker schreef:
11 apr 2019 14:32
Ook zelf vervangen.

https://www.marktplaats.nl/a/sport-en-f ... ousPage=lr

Je krijgt dan ook een hele duidelijke handleiding.
Dit lijkt mij wel een oplossing.
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Gebruikersavatar
Einstein
Forum-lid HC
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jun 2004 15:06
Locatie: Zuidholland

Gebruikersavatar Einstein 12 apr 2019 11:08

Einstein schreef:
12 apr 2019 11:00
klimduiker schreef:
11 apr 2019 14:32
Ook zelf vervangen.

https://www.marktplaats.nl/a/sport-en-f ... ousPage=lr

Je krijgt dan ook een hele duidelijke handleiding.
Dit lijkt mij wel een oplossing. Is dit makkelijk om te doen?
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 660
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 12 apr 2019 11:14

Einstein schreef:
10 apr 2019 18:26
Aan/uit knop is gescheurd. Wat kan ik het beste doen, opsturen naar Garmin of waypoint en wat gaat dat kosten?

Wat zijn jullie ervaringen?
Ik heb nog geen ervaring met een kapot knopje maar vraag me af … is er een indicatie te geven hoe snel dat knopje stuk gaat? Hoe oud is het apparaat en heb je een idee hoe vaak je dat knopje hebt gebruikt?

Mijn Edge1000 is inmiddels twee jaar oud, ik fiets drie keer per week, dan gaat íe dus aan en uit, voor en na die tijd wordt het apparaat ook éens aan en uit gezet voor het bekijken van de resultaten en/of het up- of downloaden van een route. M.a.w. het knopje op mijn Garmin is minstens 1250 keer ingedrukt en ik heb er (nog) geen probleem mee.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Gebruikersavatar
Einstein
Forum-lid HC
Berichten: 4104
Lid geworden op: 01 jun 2004 15:06
Locatie: Zuidholland

Gebruikersavatar Einstein 18 apr 2019 22:55

Einstein schreef:
12 apr 2019 11:08
Einstein schreef:
12 apr 2019 11:00
klimduiker schreef:
11 apr 2019 14:32
Ook zelf vervangen.

https://www.marktplaats.nl/a/sport-en-f ... ousPage=lr

Je krijgt dan ook een hele duidelijke handleiding.
Dit lijkt mij wel een oplossing. Is dit makkelijk om te doen?
Ik heb het laten maken door Hans. Netjes afgewerkt en je ziet er niets van. Bedankt voor deze tip :winkthumb:
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 8414
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 23 apr 2019 19:30

Lcsmet schreef:
10 apr 2019 22:44
Einstein schreef:
10 apr 2019 18:26
Aan/uit knop is gescheurd. Wat kan ik het beste doen, opsturen naar Garmin of waypoint en wat gaat dat kosten?

Wat zijn jullie ervaringen?
Ik heb hetzelfde voor met mijn 1000 (staat op mijn reservefiets).
Aangekocht op 15 mei 2014 bij Futurum met de optie "5 jaar waarborg".
Een garantieaanvraag gedaan en het toestel gisteren (09/04) naar Futurum gestuurd.
Nog even wachten op het antwoord.
Update:
14 April mail ontvangen dat mijn toestel bij Futurum was aangekomen.
17 April mail dat ze het defect aan het bekijken waren.
20 April een mail gekregen dat mijn toestel ging vervangen worden.
23 April, deze morgen stond de bezorger aan de deur met een pakket van Futurum.
Er stak een splinternieuwe Garmin Edge 1030 in.
Topservice van Futurum dus.
What Does This Button Do?

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2174
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 23 apr 2019 19:44

Garantie bij Futurum is altijd top maar dit is nog beter dan top :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 660
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 29 apr 2019 15:58

De Tukker schreef:
12 apr 2019 11:14
Einstein schreef:
10 apr 2019 18:26
Aan/uit knop is gescheurd. Wat kan ik het beste doen, opsturen naar Garmin of waypoint en wat gaat dat kosten?

Wat zijn jullie ervaringen?
Ik heb nog geen ervaring met een kapot knopje maar vraag me af … is er een indicatie te geven hoe snel dat knopje stuk gaat? Hoe oud is het apparaat en heb je een idee hoe vaak je dat knopje hebt gebruikt?

Mijn Edge1000 is inmiddels twee jaar oud, ik fiets drie keer per week, dan gaat íe dus aan en uit, voor en na die tijd wordt het apparaat ook éens aan en uit gezet voor het bekijken van de resultaten en/of het up- of downloaden van een route. M.a.w. het knopje op mijn Garmin is minstens 1250 keer ingedrukt en ik heb er (nog) geen probleem mee.
Sneller dan mij lief is heb ik het antwoord op mijn vraag gevonden. Mijn knopje is nu dus ook stuk.
Alvorens een van de dure of hele dure oplossingen die in dit topic zijn genoemd, toe te passen, ben ik zelf aan het knutselen gegaan. Ik schroefde het apparaat open en stel vast dat ook dit een apparaat is dat er kennelijk op gemaakt is om na een zekere tijd stuk te gaan. Zo slecht is het ontwerp van het aan/uit mechanisme.

Het is een klein stukje flutrubber dat een nog kleiner knopje moet bedienen. Door de flexibiliteit van het rubber werkt het aan/uit knopje al niet meer goed als je het iets scheef indrukt. En dat is precies wat er gebeurt als in het buitenste stukje rubber een scheurtje zit (en de waterdichtheid is dan uiteraard weg).

Ik heb het probleem opgelost door de ruimte rond het witte stukje rubber op te vullen met siliconenkit. Het knopje kan nu niet meer 'scheef' worden ingedrukt en het systeem blijft waterdicht.

Het enige probleem wat je kunt hebben is de vraag: "Hoe kom ik aan een halve druppel siliconenkit?" Ik had toevallig nog een aangebroken tube in de schuur liggen maar anders is zelfs een nieuwe tubevan € 8,00 (waarmee je 250.000 knopjes kunt repareren :D ) nog goedkoper dan alle andere aangedragen oplossingen (behalve die van #Lcsmet, maar in dat geval is mijn oplossing sneller :lol: ).

Ik heb trouwens het idee dat mijn apparaat zich nu gemakkelijker aan en uit laat zetten dan voorheen.
20190429_130722.jpg
20190429_135846.jpg
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 30
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 04 mei 2019 13:09

Vraag.


Ik gebruik één gegevensveld met veel data en één gegevensveld met alleen maar wattage en tijd op mijn Edge 1000.

Nu wil ik bij intervaltraining dat laatste veld gebruiken. Ik heb dan b.v. 30 minuten warm gereden en wil dan een interval van 5 minuten starten. Hoe kan ik hierbij de tijd starten en stoppen zonder de rit te moeten afsluiten?
Iemand die dat weet?

Hootie

Gebruikersavatar
dickw
Forum-lid
Berichten: 529
Lid geworden op: 18 mar 2010 13:48

Gebruikersavatar dickw 04 mei 2019 13:14

Je kan een ronde tijd veld erbij zetten.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5371
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 04 mei 2019 14:49

Of een training maken,of lap button gebruiken.

Gebruikersavatar
dickw
Forum-lid
Berichten: 529
Lid geworden op: 18 mar 2010 13:48

Gebruikersavatar dickw 04 mei 2019 15:31

nijkie schreef:
04 mei 2019 14:49
of lap button gebruiken.
Dat bedoel ik dus icm de ronde tijd als gegevens veld.

En de lap knop is dus de linker knop.

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 30
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 05 mei 2019 19:32

Thanks, ik heb de juiste tijdinstelling voor laps/interval gevonden.

Hootie

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Lanina en 2 gasten